2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Milka Bjelica; kendisi avrupa şampiyonasında izleyip hayran kaldığım her platformda dile getirmeye çalıştığım ama maalesef adını hatırlayamadığım için meramımı anlatamadığım bayan basketbocu :)
Keşke olsa %1 bile ihtimal olsa yönetimin sonuna kadar zorlaması gerekiyor. Varmıdır ihtimali? :)

Leuchanka Pivot değil mi? Bizim pivota ihtiyacımız yok ki.
Iva Perovanovic 4 oynayabiliyor mu? Oynayabiliyor ise o da ideal bir Avrupalı uzun.

Leuchanka UMMC nin Gruda ile beraber en çok süre alan uzunu ve Avrupalı,olacağını sanmıyorum ben öyle birşey.

Telge Basket'te oynayan Amanda Zahui düşünülebilir mi? Henüz 18 yaşında. Eurocup'da 18 sayı, 12,8 Ribound ve 1.3 asist ortalaması ile oynuyor 4 maç sonunda. Pozisyonu Center ama 4 numara da rahatlıkla oynayabiliyor. Dış şutu çok parlak olmasa da (%23 üçlük yüzdesi) var. Boyu 1.90 ve henüz uzama potansiyeli de var.

Bu kız yöneticilere önerilir mi, önerirse bunu kim yapar bilmem. Kızın hamuru ciddi iyi gibi görünüyor. Maliyeti de düşük olur diye düşünüyorum.

http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8....season_2012.roundID_8581.playerID_62546.html

biz Yelena yı kötü yaşadığı için yollamamışmıydık, öyle hatırlıyorum sanki, yanlış hatırlıyorsam düzeltilirse memnun olurum. Aslı varsa haberin Yelena ya itiraz etmem ama yine de tercihim Wisla nın sırp uzunu Milka Bjelica olur, kayıtlara geçmesi babında :)

Daha iyilerinin peşinden koşarken elden kaçan ve sonra üzülünen bir oyuncu, yaşamı ile ilgili hiçbir sıkıntı yoktu.

Yelena Avrupa'nın en değerli uzunlarından bir tanesidir. Alınsa ilaç gibi olur ama sezon ortasına geleceğiz neredeyse bu saatten sonra da kaliteli uzun alınabilir mi merak konusu.

Avrupa Şampiyonasında Karadağ'da bir uzun vardı.17 ya da 18 yaşındaydı.Ana Turcinovic düşünülebilir ama center oynuyordu şimdilik birebir bize lazım olduğunu söylemek çok doğru olmaz heralde.Yine de uzun vadede kesinlikle düşünülmeli.

Avrupa Şampiyonasında Karadağ'da bir uzun vardı.17 ya da 18 yaşındaydı.Ana Turcinovic düşünülebilir ama center oynuyordu şimdilik birebir bize lazım olduğunu söylemek çok doğru olmaz heralde.Yine de uzun vadede kesinlikle düşünülmeli.
Dedigin kızı biliyorum birazda araştırdım.Çok kalıplı bir oyuncu ve 93 doğumlu 1.90 boyu ve 5 numarada oynuyor.Bu sezonun başında Slovenya bir takımdan İsrail ligine Elitzur Ramlaya transfer olmus.Ramlada Eurocup oynuyor şuan.Eurocupta 3lü grupta takımı 3'te 3 yapmıs ve kendisi 19 dakikada 9 sayı 2 ribaund ortalaması ile oynuyor Eurocupta ligdeki performansını bilmiyorum...Alınırsa iyi olur çok şeyler vaaden bir oyuncu.Alba,Turcinovic,Bahar,Gülşah,Young Catsden o 18 lik bir kız oda alınsa Avrupada genç çok iyi bir takım oluşturmus oluruz...

Beyler cidden Euroleague Şampiyonluğu hedefi olan bir takıma, Wauters-Osipova-Stepanova-LJ-C.Parker-Lyttle ve daha niceleri gibi rakipler varken Turcinovic ve Meesseman'dan katkı mı bekliyorsunuz, ironi mi yapıyorsunuz?

Hayır ciddiyseniz bizim Küçük Takım'da Dila var, o oynasın. En azından Türk ve öz kaynak durumunda, para vermemiş oluruz.

Bence genç yetenek Gintare Petronyte'yi geri alalım :) Şaka bir yana Leuchenka olursa süper olur gerçekten,pek ihtimal vermiyorum ama.Bu saatten sonra zor böyle bir isim almak,sene başı yapacaktık bu hamleyi.

Beyler cidden Euroleague Şampiyonluğu hedefi olan bir takıma, Wauters-Osipova-Stepanova-LJ-C.Parker-Lyttle ve daha niceleri gibi rakipler varken Turcinovic ve Meesseman'dan katkı mı bekliyorsunuz, ironi mi yapıyorsunuz?

Hayır ciddiyseniz bizim Küçük Takım'da Dila var, o oynasın. En azından Türk ve öz kaynak durumunda, para vermemiş oluruz.

Bu saydığınız isimlerden Candace Parker haric hiç birini para ile bile alamayız. Hepsi EL finallerinin en büyük adayı takmlarında oynuyorlar. Candace Parker da UMMC'deki uzun bolluğundan sebep alınabilir ki O'nunla da Fenerbahçe anlaştı falan diyorlar.

Bu durum ne yapalım? Yapmayalım mı uzun transferi? Matic ile mi devam edelim?

Kaliteli bir avrupalı uzun mu yoksa hamuru iyi bir genç avrupalı uzun mu Kerim bey? Karar verin ikisi bir arada olamıyor çünkü! Ya da her mesajınızda farklı şeyler yazmayın.

Bu saydığınız isimlerden Candace Parker haric hiç birini para ile bile alamayız. Hepsi EL finallerinin en büyük adayı takmlarında oynuyorlar. Candace Parker da UMMC'deki uzun bolluğundan sebep alınabilir ki O'nunla da Fenerbahçe anlaştı falan diyorlar.

Bu durum ne yapalım? Yapmayalım mı uzun transferi? Matic ile mi devam edelim?
Yukarı ki yazıdan onu mu çıkarttınız? Orada benim anladığım; yazdığınız gençleri alacağımıza onlara verilecek şansı kendi alt yapımızda oynayan oyuncumuza verelim daha iyi deniliyor. Bende katılıyorum Aras'a. Geçen sene alınan genç yetenek Gintare'yi de unutmadık ayrıca. Bildiğim kadarı ile almadığı ödül yoktu.
Transfer yapılacaksa da yukarda ismi geçen oyuncular kalibresinde ya da onlarla başedebilecek seviyede biri olmalı.

Kaliteli bir avrupalı uzun mu yoksa hamuru iyi bir genç avrupalı uzun mu Kerim bey? Karar verin ikisi bir arada olamıyor çünkü! Ya da her mesajınızda farklı şeyler yazmayın.

Her iki seçenek de Matic'ten daha iyidir. Ehven-i şer diye bir şey var.
Ayrıca ben sadece yukarıdaki isimler özelinde yaptım o yorumu. Daha bir sürü seçenek var. Veramayenka, Perovanovic, Viteckova vs.