2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

C. Paker'ın AB pasaportu var mıdır? Eğer bu doğru ise ne yapıp edip kadromuza bizim katmamız lazım aksi halde Taurasi'yi neden aldınız demezler mi? Bir kaliteli uzun hamlesi yapmazsak Eurolig hedefi çok zor.

Yapılacaksa sağlam transfer yapılmalı soru işaretleri olmadan tutarmı tutmaz mı demeden.

Viteckova ve Bjelica çok iyi olur. Bjelica bir röpartajında Türkiye'den teklif aldığını birgün Türkiye'de oynamaya sıcak baktığını söylemişti. Wisla yada Prag oyuncularını bırakırmı ?

Ama ne yapılıp edilip kaliteli iki oyuncu almamız lazım. Parayı basıp almak lazım buna değer..

Meesseman, Turcinoviç ve Zahui gözardı edilmemeli ilerisi için. Meesseman okul durumu nedeniyle birkaç yıl Belçika dışına çıkmayı düşünmüyor bildiğim kadarıyla.

C. Paker'ın AB pasaportu var mıdır? Eğer bu doğru ise ne yapıp edip kadromuza bizim katmamız lazım aksi halde Taurasi'yi neden aldınız demezler mi? Bir kaliteli uzun hamlesi yapmazsak Eurolig hedefi çok zor.

Parker ABD milli takımında oynadı. Avrupa pasaportu olsa bile kıta dışı sayılacaktır. Dolayısıyla işe yaramaz. Zaten ben bir takımda 3 kıta dışı oyuncuya sıcak bakmıyorum. 2 kıta dışı 3 kaliteli Avrupa'lı yı tercih ederim.

Mesela; Fowles-Taurasi-Alba-Verameyenka-Elhotova veya Danilochkina

C.Parker alınsa bile bir tane devşirme oynatabildiğimizden oynayamaz. O devşirme de Prince. Ben de her zaman üç Avrupalı iki Amerikalı'dan yanayım. Fowles sene başında olsaydı kadroda şu an Avrupalı uzun tartışması da pek olmazdı gibime geliyor tabi orası ayrı konu.

Diana Taurasi İtalya doğumlu, İtalya vatandaşlığı olan bir oyuncu fakat Amerika Milli Takımı'nda oynadığı için kıta dışı oyuncu sayılıyor. Candace Parker da ABD Milli Takımı'nda oynuyor, pasaportunun olup olmamasının herhangi bir önemi yok.

Viteckova, uzun oyuncuysa Alba Torrens de uzun oyuncu. Bahsedilen boysa tabii ki, kendisi bir pota altı oyuncusu değil. Takımımızın ihtiyacı şutör 4 numaralar da değil. Takıma önerilecek isimler de hayatımızda 1 dakika dahi izlemediğimiz 16-18 yaş arası wonderkid'ler de değil. Burası karşımızdakinin ne dediğini anlamadan yorum yapma yeri de değil.

Teşekkürler.

Yelena tam bize gereken oyuncu.Ribaund sorunumuza ilaç olur en başta.Şu dönemde Wauters,Lyttle,Gruda,Stepanova,vs bize gelme ihtimali yok,ki zaten büyük ihtimalle Ceyhun hoca sezon başında sunmuştur bu isimleri yönetime.Ama Matic le gitmeyeceği de malum.Yalnız her sene bu umutla aldığımız oyunclar takıma zerre katkı vermiyor,Gintare,Matic,yine Z.K. getirdiği çek hep 0 katkı.Sadece EL de oynamayı kabul edecek oyuncunun üst kalite olmasını beklemiyorum da en azından savunmada,ribaund da bir katkı versin.Yelena gelirse baya yol alırız,fakat ben bizden ayrıldığında kendi isteğiyle gitti diye hatırlıyorum,bizde teklif yapmamış olabiliriz de kendisi de kalmaya niyetli değildi.Tekrar düşünürse kaçırmamak lazım.Rusların geçmişe göre bariz zayıf olduğu bu sezonda,F4 de İstanbul da kaçırmayalım şu şansı.

İsim çok bilmiyorum ama orta mesafe şutu olan ribaunt konusunda iyi bir Avrupalı uzun işimizi görürdü. Ne yapıp edip Matiç'in yerine böyle bir isim getirmeliyiz. Yoksa kimse bu takımdan yarı final felan beklemesin.

TBL'de 5 yabancı oyuncuyla sözleşme
TBL'de 12 kişilik kadroda 4 yabancı oyuncu
TBL'de sahaya çıkan beş içinde 3 yabancı oyuncu
Euroleague Women'da 2 kıta dışı oyuncu
Maç kadrosunda bulunabilen 1 devşirme oyuncu

Taurasi/Charles/Fowles? (Kıta Dışı) Prince/Alba/Ivana (Avrupa) Melisa (Devşirme)

Bu yabancı sınırı konusunda pek bir bilgim yok birşeyler sormak istiyorum.Mevcut kadroda 6 yabancı var ama ilk madde de 5 yabancı ile sözleşme hakkı diyor.Nasıl oluyor bu durumlar matic giderse bile 5 yabancı oluyor ?

Aynen öyle ama avrupada oynayabilir Amerikalı olmadığı sürece . Benim anlamadığım melisa neden ivankanın yerine avrupada oynamıyor çok daha yararlı olur ya .

Onur; Melisa Can, Prince ile birlikte ikinci devşirmemiz olduğundan oynayamıyor; çünkü Avrupada, devşirme statüsünde tek oyuncu oynatabildiğinden ve bu hakkımızı da Prince'den yana kullandığımızdan, Melisa dışarıda kalıyor.

Avrupada Penny ve Angel kesmezler ama lig için denge değiştirebilecek bir transfer.Yalnız Abdi İpekçi'de Pondexter'ın ezildiğini görmek çok hoşuma gidecek :)