2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Zaten bu hamle tamamen lig için yapılmış olacak. Bende seviniyorum bu açıdan bakınca en azından avrupada ki bir rakibimiz güç kaybetmiş oldu :)
Sue Bird gelecek onlara bence kaybetmiş değil dahada güçlenmiş olacaklar :) Yalnız bizim hamlede ne zaman gelecek cidden merak konusu.Şuan kadromuzla Ros Casares ile baş etme şansımız çok düşük.Birde kupada hala Tina mı oynayacak yoksa Big Syl'ye mi döneceğiz?

Sue Bird gelecek onlara bence kaybetmiş değil dahada güçlenmiş olacaklar :) Yalnız bizim hamlede ne zaman gelecek cidden merak konusu.Şuan kadromuzla Ros Casares ile baş etme şansımız çok düşük.Birde kupada hala Tina mı oynayacak yoksa Big Syl'ye mi döneceğiz?

Ben öyle düşünmüyorum. Bird - Capiee ikilisinin çok daha tehlikeli olacağı kanaatindeyim. Parker'dan çok bi korkum yok yani :) Bu yüzden bence güç kaybetmiş olurlar.

Candace Parker söylentilerinden sonra Cappie'yi almalarına fazlasıyla sevindim.
Cappie 2010 WNBA'den sonra çok büyük bir düşüşe geçti eski performansından çok uzak. Euroleague'de zaten Penny ve Angel'ı kesebileceğine inanmıyorum, ligde de benchten gelecektir muhtemelen. Tamane de kadrodan çıkacağı için Matovic ve Nevriye, Tina ve Fowles ile başbaşa kalacak. 5 dakika beraber oynasalar kendine gelemez Nevriye ve Matovic. :)

Prince ve Melisa devşirme olduğu için aynı anda oynatamıyoruz...

Peki Ros Sancho Lyttle ve Eshaya Murphy'i aynı anda nasıl oynatıyor ?

Bu kurallar sadece bizim takımımı bağlıyor yoksa bizden kaynaklanan başka sebepler mi var ?

Sanki iki devşirme oynatmak yasak gibi anlatılıyor. Asıl neden devşirmelerimizin milli takımlarda oynamaması yani biizm takımlarımızda her yıl yaşanan ve bir türlü önüne geçilemeyen ufak tefek yanlışlar hata bizde kısaca..

Cappy eğer anlaşıldıysa tabii ki Fener'e güç katacaktır lig için fakat benim anlamadığım nokta şu ki onların eksik olduğu bölge açık ara pota altı hem bize hem diğer rakiplere karşı eğer gerçekten bu hamleyi yaptılarsa büyük yanlış yaptılar.

Fb nin Cappie hamlesi doğruysa çok şaşırdım doğrusu. Tamamen lig için yapılmış bir hamle ama unutulmamalıdır ki Babkina ve Tamane ikilemi var hale onlarda. Avrupa'da Cappie oynayamaz. Ligde ise Cappie oynarsa Babkina ve Tamane dışarda kalır. Bu durumda pota altı Fb de oldukça zayıflıyor. Biz ise lig olarak hamlemizi zaten yaptık Fowles ile daha başka bir hamle yapmak çok zor ha olurda Melisa'nın yerine Barbara Turner alınır bu şekilde bir hamle yapılabilir.
Aslında çokta mantıksız değil zira Fowles ve Charles, FB ye karşı kadroda olacağından Prince tribüne çıkacak!
FB de Cappie oynarsa bizde de 2 numara açığı oluşuyor. Bunu kapatmak için Melisa Can'ın yerine Barbara Turner hamlesini yapıp bu açığı kapatabiliriz. Bence çok akıllı bir hamle olur.
Bu durumda Fb nin bizimle baş etmesi mümkün değil.

bence yapmamız gereken hamle tina veya sylvia dan birinden vazgeçip(bence tina)+matic in yerine de 2 avrupalı uzun almaktı, bütçe olarak da farketmezdi. Tina+Matic yerine bjelica(yelena)+perovanovic ile ve Sylvia ile cok daha iyi bir EL takımı olurduk

Kesinlikle katılıyorum .Prag'ın eski guardı yada Dumerc ile beraber pota altına 1 değil 2 takviye gerekli eğer Euroleague Şampiyonluğu gerçek hedefimiz ise.KASKI'den Bahar'ın alınmasıda hiç mantıklı değil hem oyuncu karakteri olarak hemde oynadığı pozisyon için bize uygun olmadığını düşünüyorum.Bize gerçek 4 numara ve gerçek 5 numara gerekli o bölgeyi iyi kullanacak.Dış şutu olan birine ihtiyacımız yok bence şuan.Fener'in Cappy hamleside bence bakış açılarını gösteriyor hem Türkiye hem Avrupa'da her pozisyonda sakatlık yada aksiliklere karşı en az 3 opsiyonları var değiştirebilecekleri.
Ayrıca önümüzdeki sene Penny giderse direk Cappy ile o boşluğu doldurmanında hesabı vardır bunun arkasında ve Cappy bu sene oynadıktan sonra Türkiye'de sanırım Türk statüsünden oynayabiliyor önümüzdeki sene.

Beklenildiği gibi fenerbahçe Pondexter hamlesini gerçekleştirmiş. Lig için onlara güç katacağı kesin ama avrupa pek bir şey değiştireceğini düşünmüyorum. Hatta avrupa kadrosuna alacaklarını da düşünmüyorum.
Bu transferin bizim için iyi yanı ise yapacağımız hamleyi hızlandırabilir.

Olaya iki yönden bakıyorum. Ben onların yerinde olsam sağlam, Tina ile Sylvia' nın karşısında durabilecek uzun alırdım. Sonuçta lig için yaptılar bu transferi. Kaldı ki Pondexter eskisi gibi değil. Ha bir de Penny ile aralarının iyi olmadığını zaten hepimiz biliyoruz. Orayı karıştırabilecek bir transfer.

Olayın diğer yönü adamlar istedikleri zaman istedikleri oyuncuyu alabiliyorlar. Geçen sene Diana doping olayları çıktığında hemen Angel'ı aldılar ki biz sezon başında almaya çalışıp alamamıştık. Yetersiz bir idari kadromuz olduğunun en güzel göstergesidir bu olaylar. Biz hala bekleyelim bir uzun alacağız diye. Bir an önce hem oyuncu hemde idari kadroya takviye yapılmalı iş işten geçmeden.

Tekrar ediyorum bu takıma bir uzun, imkan olursa bir oyun kurucu ve Mihriban Oğuz şart.

Sancho Lyttle'ı sezon başında ne pahasına olursa olsun Tina yada Fowlestan birinin yerine almalıydık

Sancho Lyttle' i Ceyhun hoca şubat ayından beri istedi ama alamadık nedense. Sadece o da değil bir Avrupalı uzun listesi verdi ama o listedeki hiçbir oyuncu alınamadı. Bildiğim kadarıyla bu listedeki oyuncuların arasında Gruda, Ann Wauters, Verameyenka, Yelena gibi oyuncularda vardı. Alba Torrens ile mart ayında anlaşan yönetimin bu listeden neden oyuncu almadığını çok merak ediyorum. Şimdi bu sıkıntıları çekmezdik.

Sancho Lyttle' i Ceyhun hoca şubat ayından beri istedi ama alamadık nedense. Sadece o da değil bir Avrupalı uzun listesi verdi ama o listedeki hiçbir oyuncu alınamadı. Bildiğim kadarıyla bu listedeki oyuncuların arasında Gruda, Ann Wauters, Verameyenka, Yelena gibi oyuncularda vardı. Alba Torrens ile mart ayında anlaşan yönetimin bu listeden neden oyuncu almadığını çok merak ediyorum. Şimdi bu sıkıntıları çekmezdik.

Şu an bu isimlerden birini koparamazmıyız?

Şu anda çok zor, takımları öyle bir aptallık yapmaz. Yada çok ciddi paralar isterler. Örnek Yelena için 1 milyon dolar istemişler. Halbuki uzun süre boştaydı ve beceremedik nedense.

Yönetimin şu anda bayan takımıyla çok ilgili olmadığını düşünüyorum ne yazık ki. Yoksa takımın durumu, eksikler ve yapılacaklar çok net belli. Kimse kusura bakmasın ama kendi evmizdeki olası bir Fener EL şampiyonluğunun hesabını kimse veremez.

Olaya iki yönden bakıyorum. Ben onların yerinde olsam sağlam, Tina ile Sylvia' nın karşısında durabilecek uzun alırdım. Sonuçta lig için yaptılar bu transferi. Kaldı ki Pondexter eskisi gibi değil. Ha bir de Penny ile aralarının iyi olmadığını zaten hepimiz biliyoruz. Orayı karıştırabilecek bir transfer.

Olayın diğer yönü adamlar istedikleri zaman istedikleri oyuncuyu alabiliyorlar. Geçen sene Diana doping olayları çıktığında hemen Angel'ı aldılar ki biz sezon başında almaya çalışıp alamamıştık. Yetersiz bir idari kadromuz olduğunun en güzel göstergesidir bu olaylar. Biz hala bekleyelim bir uzun alacağız diye. Bir an önce hem oyuncu hemde idari kadroya takviye yapılmalı iş işten geçmeden.

Tekrar ediyorum bu takıma bir uzun, imkan olursa bir oyun kurucu ve Mihriban Oğuz şart.

Söylediklerinize katılıyorum, daha önce alacakları söylenen Candace Parker ı alsalardı o zaman uzun pozisyonundaki üstünlüğümüzü biraz olsun dengeleme şansları olabilirdi.Pondexter transferi aynı anda sahada olucak kadrolarına çok fazla güç katmaz.Penny, Angel, Pondexter in çok uzun süreler aynı anda sahada olucağını sanmıyorum.Sadece her an sahada diri skorer oyuncu bulundurabilme açısından yararı olur.Zaten avrupadaki kadrolarına hiçbir etkisi olmayacak.Ama gerçekten de biz bu kadar uzun süredir elenecek takımları bekleyip uzun alamazken fbnin Ekaterinburg dan bile istediği oyuncuyu kopartabilmesi can sıkıcı.

İdari kadroyla ilgili sorun olduğu da ortada ve bu sadece bu senenin sorunu değil bence.Kadın basketbol takımıyla ilgili kişiler birtakım şeyleri basketbol şubesine ya da yönetime yeterince iyi anlatamıyorlar herhalde, koordinasyon problemi var.Kadro mühendisliği yaparken, ana parçalar olabilecek en doğru en iyi parçalardan oluşturuluyor ama tamamlayıcı parçalara gelince sürekli eksiklik var.Geçen sezon saha avantajını yakalamışken Tamika nın da katılımıyla bence kesin favori durumundaydık ama Sylvia yı bir 5 dakika bile dinlendirecek bir oyuncumuz olmadığından şampiyonluğu kaybettik.Melisa gibi kısa süreler oynayacak bir rotasyon oyuncusunun sakatlığı bile şampiyonluğa maloldu.Kadro kurulurken bazı aksaklıklar da düşünülerek alternatif planlar da yapılmalı mutlaka.

Bu sene yine kadro mühendisliği hataları var.Hala hedeflerimize uygun avrupalı bir uzun alamadık ve Işıl ı belli süreler yedekleyebilecek yerli ya da yabancı bir oyun kurucu eksilkiği de var.Bu eksiklikler devam ettiği sürece bu kadar kaliteli kadromuzun gerçek gücünü de göremiyoruz bir türlü.Ayrıca Prince in garip durumunun çözülememesi de yönetimsel bir problem.Sonuç olarak avrupa şampiyonluğu hedefi olan bir takım, kadrosunu oluştururken denizi geçip derede boğulmamalı böyle.Bu kadar beklendikten sonra hala 1.sınıf bir uzun alınamayıp vasat bir uzun alınırsa gerçekten yazık edilir bu sezona.