2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Haberde sadece arayış var yazmış galiba forumları okuyup yazmışlar :) bence gerçek bi haber değeri yok.keşke bulabilsek birilerini oyunun tıkandığı ve özellikle dış şuta kaldığımız dakiklarda Alba birebirleri ile oyunu açabiliyordu ve Taurasiye daha iyi şut imkanı kalıyordu

Şu an Avrupa için uzun yerine 3 numara arayışı varmış.Uzun oyuncu yerine kısa almak burda daha büyük sıkıntı yaşatabilir.Matiç,Bahar,Tina ile en zayıf halkaya sahip pota altına sahibiz.Allah korusun 5 faul alsa Tina bir maçta nasıl sonunu getiririz maçın bilemiyorum yada bileği burkulsa ,ateşi çıksa bir maç kaçırsa.Bir yandan kısada Işıl,Prince,Penichero,Diana,Şaziye ve Sariye'yi de kullanabileceğimiz kısa rotasyonuna bir kişi daha eklemek ve uzun rotasyonunu 3 kişide ve sadece 1 tane gerçek 5 numara ile yanlız bırakmak ne kadar mantıklı bilemiyorum.

Elenen takımlardan istediğimiz kalitede oyuncu alabilecekmiyiz bilemiyorum.Nadezhda dan Danilockhina'yı alsak süper olurdu.Harika bir şutör ve önümüzdeki yıllarda kullanabilirdik.Sadece ufak bir öneri kendimce. :)

Ceyhun hoca 3 numara için 4 oyuncuya gittik ama kopartamadık demişti ben 3 olmasada en azından 5 bekliyorum ama yapılmayack gibi 2 hafta kaldı ve bütçe çok aşıldı .

3 numara gerekli ok ama 5 numara takviyesi çok çok daha önemli bence sadece 1 tek numara Tina Charles ile final 8 girmek ne kadar mantıklı? Tek uzunla Euroleague şampiyonu olabileceğimize gerçekten inanan varmı merak ediyorum çok.Bu arada Avrupa'da sadece 1 takviye yapılma hakkımız kalmış doğrumu ? Net bilgisi olan varmı ?

Şu elenen takımdan transfer olayı, kulağa geldiği kadar kolay değil.

Geçen sene biz elendik Işıl, Seimone, Sylvia filan bir yere gittiler mi? Yerel liglerde de mücadele sürüyor. (Misal) Viteckova da Prag'ın Işıl'ı, niye takımını bırakıp gelsin ki?

Bu arada tek transfer yapacaksak, mutlaka pota altına olmalı. Bir Bahar, bir Tina (veya Syl), bir de Matic ile nereye kadar? 2.5 kişilik 4-5 rotasyonu mu olurmuş?

Euroleague sitesinden elenen takımlaradaki 5 numaraların istatisliklerine bakarken bir isimler dikkatimi çekti MARIJA VRSALJKO istatislik olarak fena bir performansı yok ama nasıl bir oyuncu olduğunu bilmiyorum .Gospıc takımında oynuyor ve 1989 değumlu oyuncuyu tanıyan varmı .

elenen takım da olsa buyout vermeden oyuncu alamazsın, lig oynuyorlar. tek oyuncu alınacaksa uzun alınsın bahar zaten tam 4 değil, 3-4 numara 3 noda süre alıversin. 3 numarada, (prince in oynayacağı maçlarda Dee+) saziye+bahar rotasyonu kullanmaktan başka çare yok. zaten avrupalı olarak 3 numara kıtlığı var bırak elenenleri şampiyonluğa oynayanlarda bile yok doğru dürüst avrupalı 3 numara, F8 de katkı yapacak kalitede 3 numara oyuncu bulman çok zor ama katkı yapacak avrupalı uzun bulursun buyout verirsen, seçenek daha bol.

2 oyuncu alınacaksa da vici aistes kaunas taki 3 numara Vita Kuktiene zarı atılabilir, ama sonuçta kumardır yani.

Geçen sene biz elendik Işıl, Seimone, Sylvia filan bir yere gittiler mi? Yerel liglerde de mücadele sürüyor. (Misal) Viteckova da Prag'ın Işıl'ı, niye takımını bırakıp gelsin ki?

Bu arada tek transfer yapacaksak, mutlaka pota altına olmalı. Bir Bahar, bir Tina (veya Syl), bir de Matic ile nereye kadar? 2.5 kişilik 4-5 rotasyonu mu olurmuş?

Aynen öyle. Neden 3'mü yoksa 5'mi alalım kararsızlığına düştüklerini anlamıyorum.
Pota altında 3. oyuncuyu zor çıkarıyoruz kadroda, önce bir pota altı alalım hele.
Sonra fırsat kalırsa 3 numara da alınır.

Ben bu seneki transferlerin hiç planlı yapıldığını düşünmüyorum.Bir kere Euroleague oynayan bir takımın 5 numarasına 2 tane Amerikalı oyuncu alınmaz.Özellikle Diana Taurasi varsa o takımda.Tamam 2side yerinin en iyi oyuncuları ama alınmaz.Birisini alırsın Dianayla birlikte Euroleague de oynarlar.Diğerinin yerinede avrupanın en iyi uzunlarından birisini alırsın hem Euroleague de hemde ligde oynardı bu kadar basitti bu.Planlama yapılmamış çok açık ve net.2012/2013 sezonunu için transfer dönemi açarkende parantez içinde PLANLAMALI filan yapalım bari.Belki birileri bizi duyuyodur!

Viteckova olmasa da iyi bir uzun bulup almalıyız kadro kalitemizin farkında olarak F8 e girmek çok önemli. Eğer iyi bir ekleme yapılırsa müthiş taraftarımızın önünde tıpkı eurucup şampiyonluğu gibi EL şampiyonluğunu da ulaşacığımızı düşünüyorum.
Karşıyaka rakip takım sessiz sessiz geliyor bir kaza olursa hepimiz uzun yılla rbu şoku atlatamayız yönetimimiz ve teknik kadromuz bunun farkında olarak girişimlerini yapmalı

Ros Casares maçı gösteriyorki mutlaka uzun ve iyi ribauntçu bir uzun almalıyız.2-3 numara Prince,Dee,Penichero,Şaziye döndüğü zaman rahat geçilir zaten skor yükü Dee ve Prince'de olacak ama ribauntçu uzun olmazsa yarı finali görmemiz çok zor.Hele Fb ile eşleşirsek daha da sıkıntı yönetim ve teknik ekip düşünemiyormu anlamıyorum.Nevriye,Tamane,Nevlin,Matoviç rotasyonuna Tina,Bahar,Matiç'lemi mücadele edeceğiz bu kadarmı göremiyorlar .

Aynen bende ne yapıp edip iyi bir uzun almamız gerektiğini düşünüyorum. Rakip takım 12 de 12 yapmış geliyor. Son 8 İstanbul'da biz elenirsek rakip takım kendi evinde gibi oynar ve şampiyon olabilir. Bu büyük bir yıkım olur hepimiz için uğraşıp finalleri kendi evimize aldık ve bunu yaptıysak gerekeni de yapmalıyız.
Bütçeyi aştık felan deniliyor. Diyelimki aştık aşalım şurada Avrupa EL şampiyonluğu için değmez mi? Bu fırsat her zamn gelmez kadromuzda Taurasi gibi bir isim var SLY gibi bir isim var Prince gibi bir isim var. Yazık etmeyelim gerekeni yapalım. 2.5 rotasyonla bu iş olmaz imkansız. İlk maçta eleniriz. Kimse 40 dk ayakta duramaz.

12 de 12 diyorsunda o grupta kim olsa namağlup çıkardı, çok zayıf bir gruptan geldiler esas şimdi göreceğiz gerçek güçlerini, sakatlıklar ve epifaninin durumu olmasa bir uzunla kupayı rahat kazanırdık, şimdi zor casaresi yenmek, ciddiye aldıkları maçları çok iyi oynuyorlar, bence şimdiden önümüzdeki sene düşünülmeli ve ona göre dengeli bir kadro kurmalıyız, kıta dışı 2 oyuncu kısıtlaması devam ederse bence tina kalmalı ve yanına avrupalı bir uzun, taurasi olayıda şimdiden çözülmeli ama zor gibi, cappy geldiğine göre penny sezon sonu ayrılır gibime geliyor, sancho albayla beraber teklifi kabul etseydi şimdi başka biyerde olurduk..

Arkadaslar, pota altina bence beretta familyada oynayan Laura Macchi hic düsünülmez mi. bence dis oyuncu olarakta yunanli Evanthia Maltsi de düsünülebilir.

son casares maçından sonra kupa kazanmamız çok zor bence 3,5 kişi ile oynuyoruz resmen :( ros da ise giren çıkan belli değil hepsi sayı tehditi ...

Bu sistem gerçek ise işimiz çok ama çok zor ozaman .Bu sistemi bilerek bir maç uğrunamu 2 değişikliği harcadık hele Final 8 e direkt katılma hakkımız varken !!! Nasıl hesapsız bir iş yapılmış anlamadım eğer bu sistemi bilerek 2 maç için 2 oyuncu hakkı kullanılmışsa yazık olmuş gerçekten. UMMC maçını hedef almadan mutlaka FB ve diğer takımı yenmek üzerine kurmalıyız stratejimizi bence.FB'ye karşı etkili bir uzun rotasyonu olmadan Final 8'te kazanmamız bence çok az ihtimal.Fb maçında iki ve üç numarada Prince (30 dak),Diana(35 dak) ve Şaziye (15 dak) hatta 3 numarada destek alınabilecek Bahar yeterli rotasyonu sağlar FB'ye karşı. Zaten hücumda topların %90 ını Prince,Tina ve Dee üzerinden kullandırıyoruz gelecek forvet inanılmaz bir isim olmazsa zaten ona top gelmez bu sistemde ama kaliteli uzun takviyesi olmazsa hele bu kadar ribaunt zaafımız varken ve Fb'de ekstra Tamane'yide oynatıyorken maçı kazanmamız çok çok zor.
Diğer yandan UMMC ile oynarken Prince olmayacak ama ben her türlü Fb yenip onları elemeyi tercih ederim.Biz 3 numara aldık ve fb yenildik ama diğer iki maçı kazandık ve yarı finale çıktık onlarda ummc ve diğer takımı yendiler,bir üst turda tekrar karşılaşacağız sanırım( iki aynı ülke takımı final oynayamazdı diye biliyorum) Yarı finalde de tekrar eksik uzun rotasyonumuz ile karşılarına çıkacağız ordada yenilme ihtimalimiz tek 5 numara ile çok yüksek olur.