2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Zalgris, Kazan, Kizilyildiz, Milano, Efes, Bamberg, Darrusafaka bu takimlari siralamada kesinlikle geceriz biz.

CSKA, Real, Barca, Ulker ilk 4 icin bence garanti. Kalan 4 icin adaylar : Galatasaray, Olympiakos, Panathinaikos, Maccabi, Laboral.

Ikinci 4'u yukariya yazdiklarim arasina zorlamasi en muhtemel takim Bamberg.

Daçka,Milano,Efes bizi banko geçer. Milano'un tek sorunu koçları. Ellerindeki kadro çok rahat Top 8 yapabilecek seviyede. Efes'te çok mücadeleci olacak bu yıl. Daçka'nın da kadrosu gayet iyi Semih'te geldi. Blatt ile ilk 10'da rahat olurlar

Darrusafaka'nin kadrosu bizim altimizda, Efes'den de iyi kadromuz ve onlar mucadele edecekse bizde mucadele edecegiz. Milano'yu detayli bilmiyorum kadro uzerinden konustum ama Efes ve Darrusafaka'yi en az 3 - 4 galibiyet farkla geceriz.

Darrusafaka'nin kadrosu bizim altimizda, Efes'den de iyi kadromuz ve onlar mucadele edecekse bizde mucadele edecegiz. Milano'yu detayli bilmiyorum kadro uzerinden konustum ama Efes ve Darrusafaka'yi en az 3 - 4 galibiyet farkla geceriz.

Daçka'nın kadrosunu detaylı incelemeni tavsiye ederim. J.Anderson,Wanameker,Wilbekin,Moerman,Semih gibi gayet üst düzey oyunculara sahipler. Başlarında da Blatt gibi biri var. İç sahada yenebiliriz ama genelde bizim önümüzde olacaklardır emin ol

Daçka'nın kadrosunu detaylı incelemeni tavsiye ederim. J.Anderson,Wanameker,Wilbekin,Moerman,Semih gibi gayet üst düzey oyunculara sahipler. Başlarında da Blatt gibi biri var. İç sahada yenebiliriz ama genelde bizim önümüzde olacaklardır emin ol
Hocam hepsini anlarım ama Semih gibi sürekli değişik performans gösteren birini üst düzey olarak görmem ki Moerman da üst düzey olarak göremeyiz bence.

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam hepsini anlarım ama Semih gibi sürekli değişik performans gösteren birini üst düzey olarak görmem ki Moerman da üst düzey olarak göremeyiz bence.

Moerman Fransa Milli Takımı'na kadar yükseldi. Ama onun önündeki adamlar malum. Semih'i şu yüzden övdüm yerli olarak tek elit uzun ülkenin. Daçka da yabancı hakkını kısalara ağırlık kullandı. Yoksa Semih gereğinden fazla istikrarsız biri. Belki de bu yüzden Nba'de tutunamadı veya EL'de daha üst düzey biri olarak anılamadı

Iceride disarida 15'lik yapariz burayada yaziyorum bunu gunu gelince cikaririz firindan. Bizimde kadromuzda Dentmon, Micov, Diebler, Daye, Krstic, Tyus var, genel rotasyonda da onlarin onundeyiz net sekilde.

Ergin Ataman, yerli rotasyonumuz, uzun transferinde yaşadığımız karar karmaşası, oyuncu analizleri, yeni kadro planlamamız ve daha fazlası. Yeni sezona dair hazırladığım yazı dizisinin ilk ayağı; Mr.Ataman => Mr.Ataman | GSbasket.Org

2.yazıda yerli rotasyonundaki son durumu ve uzun transferinde yaşadağımız karar karmaşasını yazdım. | Neydi, ne oldu? | GSbasket.Org |

3-4-5. yazılarda pozisyon pozisyon oyuncu analizleri kıvamında birşeyler karalayacağım. Sonrası kadroya genel bakış.

Moerman Fransa Milli Takımı'na kadar yükseldi. Ama onun önündeki adamlar malum. Semih'i şu yüzden övdüm yerli olarak tek elit uzun ülkenin. Daçka da yabancı hakkını kısalara ağırlık kullandı. Yoksa Semih gereğinden fazla istikrarsız biri. Belki de bu yüzden Nba'de tutunamadı veya EL'de daha üst düzey biri olarak anılamadı
Moerman'ı Banvit performansı ile değerlendirmemek gerekiyor bence orda iyi olup Fransa'da çok bişey yapamadı bi de Dacka da görmek gerekir. Ama ben "elit" seviyede demek güç. Semih Furkan Sloughter 3 lusu sağlıklı bi Krstic Tyus ikilisinden üstün değil ki bence daha kaliteli bi ikili.

Potansiyelli ve handikaplı bir kadro kurduk. Eurocup şampyonluğu, Ergin Hoca nın geçmiş şampiyonlukları, uzun süredir burada olup taraftarın tam anlamıyla güvendiği bir isim oluşu, taraftar desteği gibi avantajlarımız var. Aldığımız riskli oyuncular da gayet iyi profesyoneller, Dorsey tarzı kebabımı yer parama bakarım diyecek oyuncular değiller.

Ben Krstic in iyi katkı vereceğini düşünüyorum. Hırslı ve liderlik vasfını haiz bir oyuncudur. Ben, çoğu kişinin aksine bu transferi taktik açıdan doğru buluyorum ama Ergin Hoca sakat ve bitik oyuncu almak konusunda biraz fazla cesaretli olduğundan dolayı risk bağlamında yanlış olduğunu daha önceden yazmıştım.

Tyus çemberi kısalara karşı iyi savunan ama uzunlara karşı biraz kısa ve ince kalan bir oyuncu. Duruma göre Krstic ile birlikte bile oynatılacağını düşünüyorum.

Bana göre asıl soru işareti Diebler. Kaç dakika oynayacak, ne koyacak, şut sokarak başlayamadığı günlerde ne verecek? Sanıyorum Ergin Hoca Dixon-Diebler uyumunu Smith-Diebler şeklinde bulmaya çalışacak.

Daçka da bize benzeyen bir takım. Hocaları iyi, takımları yine potansiyelli ve handikaplı. Wanamaker-Wilbekin ile Moerman-Harangody çok benzer ve birbirini tamamlamayacak oyuncular. Ayrıca bizim kadar seyrci desteği alamayacakları da kesin. Wanamaker ondan beklenen patlamayı gerçekleştiremezse F8 e kalsalar da F8 in maç sonlarında zorlanacakları kesin.

Moerman'ı Banvit performansı ile değerlendirmemek gerekiyor bence orda iyi olup Fransa'da çok bişey yapamadı bi de Dacka da görmek gerekir. Ama ben "elit" seviyede demek güç. Semih Furkan Sloughter 3 lusu sağlıklı bi Krstic Tyus ikilisinden üstün değil ki bence daha kaliteli bi ikili.

Aynı mantıkla sağlıklı bi Semih,Furkan,Slauhter üçlüsü her türlü Tyus ve Krstic'in önündedir. Ayrıca Krstic'in eskisi gibi sağlıklı olması baya baya güç bi zahmet. Ayrıca Moerman'ın o kadroya seçilmesi bile bi başarıdır. Bi kaç sene sonra rahatlıkla kalıcı olacak orda.

Aynı mantıkla sağlıklı bi Semih,Furkan,Slauhter üçlüsü her türlü Tyus ve Krstic'in önündedir. Ayrıca Krstic'in eskisi gibi sağlıklı olması baya baya güç bi zahmet. Ayrıca Moerman'ın o kadroya seçilmesi bile bi başarıdır. Bi kaç sene sonra rahatlıkla kalıcı olacak orda.
Sizin gibi düşünmüyorum tartışmayı uzatmanın da gereği yok.

Eger hersey kadronun gücü veya salt oyuncu kalitesi ile olsaydı o zaman herşey bilgisaysr oyunu gibi olurdu ve hiç bişey oynamadan birileri kupaları alırdı. Ama takım sporlarında o iş öyle olmuyor. Takım kimyası, koç ilr oyuncu yapısının uyumu, taraftar etkisi, sakatlıklar ve bunun gibi bir sürü etken var.

Şimdi bunları gözardı ederek o biz dem iyi bu biz den kötü demenin manası yok. Geçen sene f4 yapan takımlardan ikisine sezon başı f8 yapar kim derdi? Kızılyıldız'ın f8 yapıp cska yı o kadar zorlayacağını kim derdi?? Yada oly nin f8 dahi yapamayacağını??

Yada bu sene kadrosu iyi olan milano nasıl oldu da gecen sene ilk turda elendi ve eurocup da gene hayalkırıklığı yaşadı??

Dolayısıyla bu oyun sahada bir sürü etkenin birleşmesi ile oynanır. Şu aşamada oturmuş kadroları ile cska ve fülker herkesden baya öndeler. Diğer takımlar için bence herşey mümkün. Ufak detaylar, sayı farkları veya şans faktörü yani herşey etkili olacak.

Son olarak bahsi geçen doğuşun blatt'a göre hiç atletik bir takım olmadığını düşünüyorum. Hatta efes'in şu haliyle doğuş dan çok daha komple ve sert bir takım olduğunu düşünüyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Arkadaşlarımla birlikte İstanbul'da bir hafta seçip mümkünse efes , fener , daçkanında maçlarını İstanbul'da oynadığı bir haftada İstanbul'a gitmeyi hedefliyoruz . Bu sebeple fikstürü inceledik tüm takımların ve şunu fark ettim gerçekten bu sezon en önemli şey alternatifli geniş kadroya sahip olmak . Şöyle bir örnek vermem gerekirse ;

26 Ekim salı günü israilde maccabi ile oynayacağız . Bu maçın hemen 2 gün sonrasında içerde fenerle oynayacağız . (28 ekim ). Yani bizim sezon içinde her maç farklı oyunculardan verim almamız gerekecek . Bu sıkışık fikstürde lig maçlarını saymasak dahi 6 7 oyuncuyla oynamak intihar olurdu . Koç seçimini iyi yapmış .

Bence 9.yabancı diebler olur, koç kesinlikle schilb i kesmez. Krstic e de belli ki çok güveniyor koç. Krstic iyi donerse ( umarim) arkasında kolay kolay hiç bir pivot duramaz...
Ligde ; Russ Dentmon Micov Daye Tyus Krstic olur bence..Bazı maçlarda Krstic -Deon değişikliği olur, Hoca Schilb i de kesinlikle kullanır ligde diye düşünüyorum.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yeni sezon için 2 tane kritik oyuncumuz var. Varlıkları veya yoklukları bizim bu sezon nerede olacağımızı belirleyecek.

1- Nenad Krstic

Takımın en kilit oyuncusu. Büyük konuşmak yersiz ancak tahminime göre batarsa batarız, çıkarsa çıkarız. Kimse Cska yıllarında bıraktığı yerden devam etmesini beklemiyor ama hiç olmazsa Efeste bıraktığı yerden devam etmesini istiyoruz. Yedeği Tyus da benim çok beğendiğim ve içime sinen bir transfer. Efes istediği gibi bir deneyim olmadı ama Macabi'nin şampiyonluğunda çok büyük katkısı vardı. Ancak bizi üst seviyelere çıkarabilecek isim kesinlikle Krstic'tir. Onun sakatlanması ya da verimsiz kalması ciddi anlamda havlu atmamıza neden olacaktır. EL de geçen sezon olduğu gibi tek pivotla bir yerlere gelmemiz mümkün değil.

2- Russ Smith

En büyük belirsizliği henüz üst seviyede hiç oynamamış olmasıdır. Bu adamdan ne çıkacağını kestirmemiz imkansıza yakın. Bir bakmışız Avrupa'nın en elit guardlarından biri olmuş ya da Young gibi D-League den gelip hayvani bir katkı vermiş ama belki de bir bakmışız Nolan Smith'ten beter bir şey gelmiş.

Hepimiz üç aşağı beş yukarı Dentmon'dan ne alacağımızı kestirebiliyor ama Russ tam bir kapalı kutu. Umarım bize seviye atlatan bir oyun ortaya koyar da hem hocamın hem de bizim yüzümüzü güldürür.

Yeni sezon hepimize hayırlı olsun.

Yanlış hatırlamıyorsam ilk defa transferlerin tamamını bu kadar erken bitirdik . Ve güzel bir kamp geçireceğiz hazırlık döneminde tam ve eksiksiz .

Öncelikle herkese iyi geceler yaklaşık 10 senedir forumu takip ediyorum ..Onur yavuzun arkadaşıyım ..önceden üyeliğim vardı tekrar üye oldum ,forumun kaliteli muhabbetine bende katılmak isterim .