Floyd bence de çok yanlış bir tercih. Burada muhtemelen herkesin aklında o peri masalının yaşandığı şubat ayındaki 3-4 maçlık tuhaf sekans kaldı ve hayran oldular. Fakat o sekansta De Colo gibi bir adam bile çöp ilan edilmişti neredeyse. Kimsenin anlam veremediği saçma bir sekanstı. Ki devamında her şey özüne dönüp mağlubiyet serisine başladı. De Colo- Vesely dönünce de EL şampiyonunu 3-1'le geçip şampiyon yaptılar takımı.
Floyd'un bildiğim kadarıyla ne şutu var ne de hücumda sırtı dönük oyunu vs. var. Hücum yetenekleri inanılmaz kısıtlı, sıradan atletik bir oyuncu. Ne umularak bu kadar methedilip güvenildi onu da çözemedim. Gözden kaçırdığım bir şey varsa düzeltin lütfen.
Kravish için yapılan yorumları da şaşkınlıkla okudum. Adama atletik değil hantal dendi hep. Ama yere göğe sığdırılamayan atletizm canavarı Alpha Kaba'yı çemberin içine soktu. Hem de bunu face to face smaçla yaptı. E şutu desen o da var. Bileği de temiz bir adam. Özellikle ocak ayı sonrası takımın belki de en istikrarlı ve müthiş performans gösteren oyuncusu. Pleiss kariyer zirvesini yaşarken tek başına baks edip savaşıp bize 1 maç çalan bir pivot. Evet süper kusursuz bir uzun değil ama daha iyisi masallarını okumak da komik geliyor bana. Getirebiliyorsan Jekiri falan çekersin okey ikna olurum. Bu şartlarda o ayarlarda komple bir pivot bulabiliyorsan al getir ya da isim öner bana ki ikna olayım. Ya da önüne ana uzun olarak atletik, savunması olan ve hücumu da iyi bir uzun koyarsın. Ama bu asla Floyd olamaz. Lasme ile Floyd aynı mı ki kıyas yapılıyor ? Lasme dediğimiz adam leblebi gibi orta mesafe sokan, aynı zamanda rakibi de çembere sokan bir adamdı. Savunmada da Vesely-Udoh tokatlamışlığı var kaç defa. Türünün son örneği pivotlardandı. Şimdi o ayarda Davies falan var getirebilirsen.
Bu dönemki transfer politikasını ben de şaşkınlıkla takip ediyorum yukarıda yazan arkadaş gibi. Yani çok basit 2-3 hamle ile mevzuyu kapatacakken Floyd'lara falan düşmek akıl kârı değil. Zaten şu bütçelerle attığın kurşunun birden fazla hedef vurması gerekirken sen çok kısıtlı adamlara para yatırma yoluna gidiyorsun.
Ha bu kadar hava civa yaptıktan sonra bütçeyi 3-4M olarak belirliyorsan zaten sen de baştan kaybetmişsin. Madem Dursun Özbek o kadar reklam yaptı bu şubeyle ilgili caka sattı; o halde yapsın 4-5M de görelim.