Bugün...

Baskanlik sistemi gelince kararlar cok hizli alinacak burokrasiye takilmayacaz demislerdi, ne kadar da hakli olduklarini simdi anladim. Adamlar jet hizinda %15 zam yapiyorlar.

Hukumetin komur ve makarna dagittigi kesim dogalgaz kullanmadigi icin cok akilli hamleler bunlar. Ekim ayinda bi % 15 daha sonra kasim %15 daha yardir baskanim yardir Allah diye diye hemde!


Buyrun bu da 1 Agustos 2019 da gelen zam o da % 15 :)

https://www.ntv.com.tr/ekonomi/botastan-dogalgaz-zammi-aciklamasi,likmLOK7DESx02XGT48fVw

Son 1 yil da gelen zamlar:

Elektriğe : %45 Doğalgaza : %52 Akaryakıta : %30 Gıdaya : %50 Tekel Ürün : %60 Beyaz ete : %40 Süte : %50
 
Son düzenleme:
Galatasaray lisesine Fenerbahçeli müdür atandığı haberleri dolanıyor ortalıkta,galiba resmi siteden tepki göstermişiz.Bu olayın Galatasaray'a FB'li birinin başkan olarak atanmasından farkı yok.Taraftarımızın çoğu eyi olmuş diyordur,ya da banane diyorlardır.Ne yazsam boş ..

https://www.galatasaray.org/haber/kulup/galatasaray-lisesi-mudurlugune-yapilan-atama-hakkinda/44818

Galatasaray Lisesi Müdürlüğü'ne Yapılan Atama Hakkında

Kurucumuz olmasından onur ve gurur duyduğumuz, bununla her zaman iftihar ettiğimiz Galatasaray Lisemize rakip takım taraftarı bir kişinin müdür olarak atanması camiamızı derinden yaralamıştır.



Başka renklere gönül vermiş bir kişinin, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun sembolik de olsa doğal üyesi olması kabul edilemez.

Geleneklerimize aykırı olan bu atamanın camiamızın beklentilerine uygun bir şekilde düzeltilmesini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur,

Galatasaray Spor Kulübü
 
Son düzenleme:
Bugun ilk defa evde sarap yapmayi denedim. Dışardan hava girmesini engelleyip içindeki karbonmonoksiti dışarıya atıyoruz dolayısıyla fermentemiz gerçekleşiyor. Yanindaki su şişesi fokurdamaya başladığında sistem işliyor demek. Alkol kullanan biri de degilim. En so 10 yil once icmisimdir :) sarabistan.jpeg
 
Elektrige % 14.9 zam yapildi arkadaslar. 2 onemli husus var, birincisi %15 degil dikkatinizi cekerim. Ikincisi ise ekonomi bakani Berat Albayragin ekonomi ucusa gecti, artik halkimiz rahata erecek diye yaptig toplantidan 7 saat sonra zam aciklandi.

Black mirror dizisinin Turkiye ayagi devam ediyor sanirim. Baska bir sekilde inanmam mumkun degil.
 
Elektrige % 14.9 zam yapildi arkadaslar. 2 onemli husus var, birincisi %15 degil dikkatinizi cekerim. Ikincisi ise ekonomi bakani Berat Albayragin ekonomi ucusa gecti, artik halkimiz rahata erecek diye yaptig toplantidan 7 saat sonra zam aciklandi.

Black mirror dizisinin Turkiye ayagi devam ediyor sanirim. Baska bir sekilde inanmam mumkun degil.

Ama neyseki enflasyon 9,62 açıklandı, paniğe gerek yok :)
Ve yapilan ilk saraptan icilir :) Biraz agir geldigi icin visne konsantresiyle karistirdim.

https://eksiup.com/p/ve224274z7ox

Ne yazik ki bizim Forumun resim yukle bolumu calismiyor arkadaslar. O yuzden istemeye istemeye baska bir platformdan yuklemek zorunda kaldim.
Yarasın :)
 
Herkesi takip ettigimden degil, sadece tesadufen gordum. Aykut Kadioglu bugun dogmus. Mutlu yillar Aykut Bey.

Coktandir konusmuyor Aykut Bey, Konusma yetisini kaybetmedigine eminim, ama susma hakkini cok fazla kullandi. Haddime degil ama herkesin kendi dunyasi gercek dunyadan cok daha onemli. Yani gecen zaman senden gidiyor, Herkes kendi yoluna dusmus. Ne soylemek mi istiyorum ? gel de yaz be adam :)
 
Bugün yine yine yine gördük ki Türk’ün Türk’ten başka dostu yok. Bir daha da kimse ne Arap seviciliği ne de Müslüman romantikliği yapmasın şu ülkede. Camilerde her Cuma öle bite bağış topladıkları Filistin bile tasvip etmedi harekatı. Macaristan kadar olamadılar. Müslüman adı altındaki bütün Arap dünyası nankör haindir. Türk yine tektir, mağrurdur ve güçlüdür. Bir an önce, yıllardır süregelen şu mide bulandırıcı Arap sevicilik ve siyasal İslamcılıktan vazgeçilip Atatürk’ün ilkeleri esas alınarak politika güdülmelidir. Yüz yıl önce yaşamış bir adamın fikir ve öngörülerinin ne kadar isabetli ve geleceğe isabet ettiğine her önemli olayda şahit oluyoruz.
Ve her defasınsa inanılmaz etkilendiğim şu dize geliyor aklıma;
“Galip et, çünkü bu son ordusudur İslam’ın.”
 
Muhammed sana katılmıyorum kardeşim.
Türki Cumhuriyetler'den kaçı destek açıklamasında bulundu?
KKTC Cumhurbaşkanı'nın açıklamasını nereye koyacağız?
Arap Birliği ülke liderleri kukladırlar başta Selman ve Sisi olmak üzere. Arap vatandaşları ise bize hayır dua da bulunuyor ve destek oluyorlar bundan şüpheniz olmasın.
Ayrıca Pakistan ve Katar da bize destek açıklaması yaptı.
Mevzu Türk ya da Arap olmak değil yani.
Asıl mesele vicdanlı ve insaflı olabilmekte.
 
Uzun süredir canımı sıkan birşeyden bahsetmek istiyorum.

https://www.mgm.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?il=Bursa

Bu linkte Bursa'nın 5 günlük hava durumu var,mesela çarşamba günü 28 derece ve diğer 4 günde 20 derecenin üzerinde,bu günlerde yağışta beklenmiyor hatta 10 - 15 günlük hava durumu tahminlerinde de ciddi bir değişiklik görünmüyor.Hep 20 derecenin üstü ve yağışsız.Bulunduğumuz ay Kasım,eylül değil,ekim değil ve bence bu son derece anormal.Ayda 1 - 2 kere şiddetli yağış oluyor sonrası hep kurak,sonbahar yağmurları diye bir söz vardı nerede bu sonbahar yağmurları ?

Türkiye'de bu meselenin gündem olması gerekirdi,siyasi partilerin bu konuda bir araya gelmeleri gerekirdi,bence bu basit bir durum değil,veya " olsun ya ben sıcak hava seviyorum " diye yaklaşılacak bir durumda değil.

İnşaatlar ülkesi olduk iyice,bizim mahallemizde boş olan birkaç arsaya bile binalar dikildi,her yer beton,her gün sokaktan inşaat sesleri geliyor,ekonomik kriz var ama şu inşaat,tadilat merakı bitmedi,gürültü kirliliğide işin bir başka boyutu.Böyle giderse betonun olmadığı,binanın olmadığı tek boş alan bile kalmayacak,belki iklimlerin bozulmasında bununda etkisi vardır.

Yani ülkemin zarar görmedik bir iklimleri kalmıştı o da oldu,yaşananlar bir korku filmi gibi,keşke bütün bunlar kabus olsa uyansak ve herşey güzel olsa ..

Deprem konusu gündemdeydi geçenlerde,bu ülkede deprem 2 - 3 gün gündemde kalıyor o da ciddi bir deprem olduktan sonra,siyasilerin birbirleriyle girdikleri halka fayda sağlamayan polemikler ise haftalarca,günlerce gündemde kalıyor.

Bu iklimlerdeki bozulma böyle devam ederse gelecekte çok sıkıntı yaşarız.Türkiye'nin acilen bu konuyu gündeme alması gerekiyor.
 
Son düzenleme:
Sloukas’ın 10 kasım pankartını tutmama olayına ne diyorsunuz ? Ben normal buluyorum. Empati yapmak gerek, bir türk oyuncu olympiakos forması giyerken yunanistan kurucusu için açılan bir pankartı taşısaydı burada büyük tepki çekebilirdi. Burada nasıl aşırı milliyetçiler varsa yunanistan’da da var. Sonuçta bir terbiyesizlik yapmamış, sadece katılmamış.
 
İzlemedim. Bilmiyorum ben de bazen yurtdışında oynayan bi Türk futbolcu ya da basketçi olsam adamların milli marşına yahut onlar için çok kıymetli olan devlet adamlarını anma şeylerinde eşlik eder miydim diye düşünüyordum. Terbiyesizlik olmadığı takdirde yabancı biri katılıp katılmamakta özgürdür tabi.
Ha bi de bu adam Yunan yani. Bu da büyük bi faktör.
 
Normal bir şey.. Yabancı ve özgür.. Saygısızlık yapmamış.. Tutmak istememiş sadece.. Sonuçta bir gün kendi ülkesine dönecek ve orada yaşayacak. Ben olsam belki bende tutmazdım.. Abartılacak bir olay değil. Basının bu durumun üstüne gidip de prim yapmaması lazım.. Adam burada işini yapıyor..
 
Bugün çok sessiz burası, sanırım herkes partilemekle meşgul.

Ben yine de gsbasket ailesinin yeni yılını kutlarım. Herkese öncelikle sağlık ve para dilerim. Geri kalan herşey sonra bi şekilde gelir zaten😄

Basket takımımıza da en az 5 milyon dolarlık bir sponsor dilerim. Diğer branşlarda da şampiyonluklar, kupalar görürüz inşallah.

Çokça basketbol, az futbol konuştuğumuz bir sene olur inşallah.
 
Sadece son 1 ay icerisinde 3 ve uzeri yuzlerce sarsinti meydana geldi ulkemizde. Ama hicbirisi onlem almak icin yeterli degil. Cunku herseyi Yaradana baglamisiz, Simdi Yaradan mi diyor; cimentodan, demirden ve herseyden cal ve bosta duran dunyanin cekim kuvvetiyle olusacak depremlerde yerin dibini boyla diye ?

Allah esirgesinle olmadigini ne zaman anlayacagiz acaba ? Ne zaman akillanacagiz ? Hicbir ilerleme olmayacak mi ? Deprem vergilerinin, deprem sirasi ve sonrasinda en az zararla atlatmak amacli toplandigini ne zaman idrak edecegiz ?

Cografya kadermis arkadaslar bu bizim ulke icin kesinlikle boyle ! Japonyada 7 ve uzeri her ay iki-uc deprem oluyor ama insanlariana birsey olmuyor. neden mi ? cunku Allah esirgesin demiyorlar, Allahin verdigine inandigi beyni ile onlem aliyorlar.

Cok uzatmanin alemi yok. Depremde hayatini kaybedenlere rahmet diliyorum. Yaralilara da sifa.

Ama cok uzgunum cok. Onune gelenin insaat yapip sattigi ulkede, denetlemeler 1999 depreminden hic ders alinmamis oldugunu gosteriyor ne yazik ki !
 
Şehitlerimize rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Çok şey var aslında söylenecek ama başka bir şey yazmak içimden gelmiyor şu an.
 

Üst