Euroleague Fantasy Challenge (2012-13)

weems ve navorro da sakatlanmış. işler karıştı şimdi. acilen kadroyu değiştirmek gerekiyor. kadroda navorronunda sakatlığıyla 3 sakat oluştu.
 
tuhaf bir kadro oldu. yap bozlar sonrası son halini verdim.
kalan kredim 56.
pahalı oyunculara güvenemedim. aldığım oyunculara ucuz olsun diye değil, puan getirsin diye baktığımdan bu şekilde kredi artışı geldi. forvette çok düşündüm yine :)
rudy fernandes, pete mickeal ,papanikalou forvette kadroyu alıp sonra çıakrdığım oyunculardı.
3 sakat olunca kadroda sadece diamantidisi değiştirebildim PG için. Burada da , boby brown ve planinici almadım. özellikle Planinic için üzülebilirim. O konuda kararsızım...
 
Zor bir hafta olacağa benziyor ve takımlardaki değişiklikler için son 6 saat. Kadrolarınızı güncellemeyi unutmayınız.

Ben her pozisyon için kararsız kaldığım oyuncuları paylaşayım:

PG Jordan Farmar mı, Bo McCalebb mi?
SG-SF Rudy Fernandez mi, Bostjan Nachbar mı?
PF-C Nikola Mirotic mi, Viktor Khryapa mı?

Bu seçenekler arasında bir karara varacağım ama umarım hatalı bir seçim olmaz ...

İşte bu oyunun şans faktörü :(
Nachbar ve Mirotic' i almayarak; Fernandez ve Khryapa' da karar kılmıştım. Nachbar Fernandez' i ezdi geçti; Mirotic' de 30' a dayandı, bakalım bu akşam da Khryapa yerlerde sürünürse bu iki seçimden zararım 50 puan olabilir :(
 
Rudy Fernandez-Jordan Farmar-Nikola Mirotic-Erazem Lorbek 4'lüsünden Rudy'nin 4 rkg sine rağmen 61 rkg aldık fena başlamadı ilk gün.
 
Bogdanovic ve Bobby aynı takımda varmış bende bir tane. O takımım 190 aldı ama kadroda 2 alan Eliyahu ve 5.5 alan Heurtel de vardı. Eliyahu çok kişiyi batırdı zaten. :)
 
iyi puan getiren oyuncular zaten herkeste var. yukarıya oynayanların 6-7 oyuncusu ortaktır. Yukarıya yaklaşmak için 3-4 oyuncu bulman gerekiyor. Ben bu hafta Sato yu denedim. yüksek skor olacağını bekliyordum ama MPS maçı kazanmasına rağmen savunma filan yapmadı. Bogdonovic ve Emir her içeri drive larda faul veya sayı buldular. Dolayısıyla Sato ya top fazla gelmedi.

Bu hafta Shawn James- Lior Eliyahu kazığını yedik. Planinici de bu hafta kadroma katmıştım ama oda pek iyi puan getirmedi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen 142 puan fena değil.

Bu hafta sakatlık olmazsa maç maç değerlendirip ona göre değişklik yapacağım.
Bu haftanın 2 hırslı takımı olacaktır. Maccabi ve Barca. FB de kazanmak zorunda ama orada zor iş... Bu takımların maçlarına özel önem vereceğim...
 
kadro üzerinde çalışıyorum. Bayağı alternatif denedim. En doğrusunu buldum gibi ama haftaya kuracağım kadroyuda işin içine katınca sıkıntı oldu biraz. Haftaya almayı planaladığım oyuncu için kredi yetersizliği nedeniyle 2 oyuncu değiştirmem gerekecek.Pahalı oyunculardan birini göndermem gerekiyor.
Lasmeye takıldım biraz. Değiştirmeyi düşünmeye başladım...
 
Evet Kerem Secer' in de belirttiği gibi bu saatten sonra yukarıdaki oyunculara kayıtsız şartsız güvenmek doğru bir strateji değil. Yukarıdaki oyuncuların kötü günlerinin olacağı gibi (Bakınız bu haftaki Rudy Fernandez vakası) ; hemen herkesin kadrosunda bu oyuncular bulunacağı için fark yaratacak hamle yapılmış olmayacaktır.

Artık belli başlı oyuncularla kadronun iskeleti oluşturulup yanlarına alt taraflardan fark yaratacak isimleri bulmak gerekiyor. Örneğin Top 16' nın ilk maçında Panathinakos' dan Unicaja Malaga' ya geçen Andy Panko hamlesini bu stratejiye örnek olarak sunabiliriz. İkinci maçında sıfır getirmiş olsa da o hafta için kazandırdığı 20 rank büyük fark yaratmıştı.

Top 16' nın üçüncü hafta maçlarına 2 gün kaldı ve şimdi biraz oyuncu paylaşımlarında bulunalım :

PG

* BOBBY BROWN: Geçen haftanın MVP' si Canary Killer Bobby Brown bu hafta kendi evinde Khimki karşısında olacak. Tabi ki 87 kredilik fiyatı bir hayli fazla olsa da kendisinin Siena' nın bir numaralı skor opsiyonu olduğunu belirtmeye gerek yok herhalde. Bununla beraber orta sert bir takım savunmasına sahip olan Khimki karşısında geçen haftaki performansını sergilemesi de çok kolay olmayacaktır. Yine de kredi fazlalığı olan arkadaşlar için düşünülebilesi olan bir isim.

* RICKY HICKMAN: Maccabi Tel Aviv Electra bu hafta İsrail' de FB Ülker' i ağırlıyor. Geçen hafta benzer özelliklerdeki oyun kurucu Bobby Brown' ın FB Ülker karşısındaki performansı düşünüldüğünde bu hafta da ateşli Tel Aviv seyircisinin önünde Ricky Hickman' ın coşması muhtemel. Kendisi zaten Maccabi' nin en önemli hücum silahlarından biri ve gruptaki durumları da gözönüne alındığında kesinlikle kazanmaları gereken bir maça çıkacaklar. 68 kredilik fiyatı çok da düşük olmasa bile gözü kapalı düşünülmeli.

* JORDAN FARMAR: İlk haftalardaki gibi yüzdeli oyunlar sergilemese bile Anadolu Efes' in saha içi lideri durumundaki Farmar, İstanbul' da nispeten zayıf Alba Berlin karşısında sazı eline alabilecek durumda. Bu mevkiide pek fazla güvenilecek oyuncunun bulunmadığı gerçeği de ortada olduğundan yaklaşık 62 kredilik fiyatının da kabul edilebilecek bir seviyede olduğunu düşünüyorum.

* MILOS TEODOSIC: Moskova' da Brose Baskets Bamberg ile karşılaşacak CSKA' nın oyun kurucusu Top 16' da bir başka oynuyor. 51 kredilik fiyatı da gayet makul görünüyor. Tek handikabı, maçın ilk yarıda kopması sonrasında yerini Aaron Jackson ve Anton Ponkrashov ikilisine bırakabilme ihtimali. O zamana kadar da 15-20 rank yaparsa kimse şaşırmamalı.

* YOGEV OHAYON: Yukarıda da belirttğim gibi Maccabi Tel Aviv Electra bu hafta İsrail' de FB Ülker' i ağırlıyor. Pek tabi ki Maccabi' nin bu pozisyondaki ilk silahı Hickman olarak görünse de David Logan' ın da dakikalarından aldığı görünen Ohayon maç başına 25-30 dakika gibi bir süre sahada kalabiliyor. Sayı potansiyeli ile beraber asist ve ribaund katkıları da bulunan Ohayon, savunma zaafiyeti bulunan FB Ülker karşısında 38 kredilik düşük fiyat avantajıyla da düşünülebilir.

* ROKO LENI UKIC: Dimitris Diamantidis' in idmanlara başladığı duyumlarını alıyoruz ancak yine de Atina' daki Unicaja Malaga maçında sahada süre alabilir mi ya da alsa bile ne kadar katkı verebilir bilinmez. Bu pozisyon için Marcus Banks ve Mike Bramos rotasyonu da görünüyor olsa da Diamantidis' in yokluğunda Ukic' in fazla sorumluluk alacağını ön görüyorum. Çok istikrarlı olduğu söylenemez ancak 36 kredisiyle dikkate alınabilir.

* AARON JACKSON: CSKA' nın yedek oyun kurucusu zayıf Brose Baskets Bamberg karşısında çok süre alabilir. Maçın ilk yarıda kopması sonrasında Teodosic' in yerine oyun kalma imkanı bulunan Jackson' ın potansiyelinden bahsetmeye de gerek yok. Geçen sezon Bilbao formasıyla çıkardığı oyunları dikkate aldığımızda, yeterli süre bulduğunda geçen seneki performansına yakın katkılar verebileceğini düşünüyorum. Sadece 16 kredilik fiyatı da direk göze çarpıyor.

* KEREM TUNCERI: Sakatlığını atlatmış görünen Tunçeri, dünkü FB Ülker lig maçında gayet diri ve istekli göründü. Takımı oynatması ve yüzdeli şutlarıyla göze çarpan Tunçeri, İstanbul' da grubun zayıf ekibi Alba Berlin önünde kayda değer katkılar verebilir. Aynı Aaron Jackson gibi sadece 16 kredilik fiyatla listede yer alması da kulağa bir hayli hoş geliyor.

* ANTON PONKRASHOV: Zayıf Bamberg karşısında 1-2 numaralı pozisyonlarda rotasyonda yer bulabileceğini düşünüyorum. Sonny Weems' in sakatlığının da devam etmesi dolayısıyla 2.00 metrelik fiziğiyle üç numarada da kullanılabilme imkanı bulunan Ponkrashov sadece 11 krediye sahip. Kredi problemi bulunan arkadaşlara duyurulur.


SG - SF


* BOSTJAN NACHBAR: Eski Efes' li power forver bu sezon bir başka oynuyor. Zaman zaman kötü performanslar sergilemiş olsa da sezon genelinde istikrarlı olduğunu da söyleyebiliriz. Moskova deplasmanında pek tabi ki takımının işi bir hayli zor olsa da kişisel performans açısından bir problem yaşamayacağını ön görüyorum. Karşısında mühtemelen Viktor Khryapa gibi Avrupa' nın benim açımdan en iyi 4 numarası bulunacak olsa da hızıyla Khryapa' nın savunmasından kurtulacağını düşünüyorum. Görünen handikabı olarak da eşleşmesi muhtemel Khryapa' yı savunmaya çalışırken faul problemine girme potansiyelini belirtebiliriz. Bununla beraber 65 kredilik fiyatı CSKA deplasmanına çıkacak bir oyuncu için çok da az sayılmaz.

* RUDY FERNANDEZ:
Geçen hafta deplasmandaki kötü performansı (4 rank) sonrasında bu kez Madrid' de Zalgiris karşısında beklenen katkıyı vereceğini düşünüyorum. Geçen haftaki düşük puanıyla kredisi biraz daha düştü ve yaklaşık 63 kredilik fiyatı kabul edilebilir bir seviyeye indi diyebiliriz. Kendisi hakkında pek fazla yazacak birşey yok, hepimizin bildiği bir oyuncu ve Real Madrid' in de uzak ara yıldızı konumunda. Bu krediyle kadroda rahatlıkla yer alabilecek bir isim.

* JUAN CARLOS NAVARRO: Sakatlığından kurtulup bu hafta ACB' de kadrodaki yerini aldı. Büyük maçlar büyük oyuncularla kazanılır felsefesini de düşünerek Olympiakos maçında Navarro' dan katkı beklemek sürpriz olmayacaktır. Geçen hafta Navarro' suz kaybedilen Khimki maçının ardından İspanya' da son şampiyon Olmypiakos karşısından takımın en büyük kozlarından biri 53 kredilik Navarro diyebiliriz.

* SASHA VUJACIC: Anadolu Efes' in keskin şutörü yüksek formunu devam ettiriyor. İstanbul' daki Alba Berlin maçında da yüksek yüzdeli şutlarını devam etmesi halinde Efes' in sahadan galip ayrılmasına büyük etki edecektir. Ligde FB Ülker karşısında da beklenen katkıyı veren Vujacic' in 51 kredilik fiyatı da gayet makul görünüyor.

* FERNANDO SAN EMETERIO: Geçen hafta zorlu Tel Aviv deplasmanından galibiyetle dönen Caja Laboral' ın son basketini kaydeden San Emeterio yavaş yavaş eski formunu yakalıyor. Zan Tabak' ın takımın başına gelmesiyle bir ritme kavuşan takım bu hafta evinde Beşiktaş' ı ağırlıyor ve San Emeterio da 44 kredisiyle fena durmuyor.

* JASON KAPONO: Şutör özellikleriyle fark yaratan oyuncu geçen hafta Efes deplasmanında bekleneni verememiş olsa da Atina' da Unicaja karşısında takımının dışarıdaki en büyük kozlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Aynı Roko Ukic de olduğu gibi Diamantidis' in yokluğunda daha fazla sorumluluk alması gerekecek ve bu sorumluluğu olumlu kullanabilecek tecrübeye sahip. Muhtemelen Krunoslav Simon ve Zoran Dragic' in yakın savunmasında kalacaktır ancak Atina' da kendisinden beklenen skor yükünü çekmesi sürpriz olmaz. 41 krediye sahip düşünülebilecek bir oyuncu.

* ANDRES NOCIONI: Arjantin' li yıldız oyuncu bu sezon Euroleague' de kendisinden beklenen katkıyı verebilmiş olmasa da genelde istikrarlı bir görüntüye sahip. Takımı alıp götüren bir performans sergilemiyor olsa da her maçta standart bir getirisi bulunması oyun için önemli. Alava' da Beşiktaş karşısında özellikle pota altında ortalamalarının üzerinde bir katkı verebileceğini düşünüyorum. 39 kredilik fiyatı da makul bir seviyede.


PF-C


* NENAD KRSTIC: Fazla söze gerek yok, hepimizin bildiği Avrupa' nın en iyi 5 numarası olarak nitelendirilen bir isim ve bu sezon da gerçekten takıma iyi katkı veriyor. Maçın kopma durumunda yerine Sasha Kaun' a bırakmasına karşın o zamana kadar yeterli rank seviyesine ulaşması hiç de zor olmuyor. Kendi evlerindeki Bamberg maçında da takımın en önemli kozu durumunda. 78 kredilik fiyatı Krstic için gayet makul.

* VIKTOR KHRYAPA: Aynı Krstic gibi pozisyonunun en iyisi olarak göze çarpan Khryapa tecrübesiyle de güven veren bir isim. Zoran Erceg ve Andery Vorontsevic' in de sakatlıkları nedeniyle 4 numaralı pozisyonda çok süre almak durumunda kalmasıyla CSKA' nın saha içi liderliğini yapıyor. Çok iyi bir saha görüşü bulunan Khrayapa' nın asistlerdeki etkisi de tartışılmaz. 71 kredisiyle iyi bir seçenek.

* SHAWN JAMES: Geçen hafta sakatlık duyumlarına karşın takımındaki yerini almış ve kendisinden beklenen katkıyı yapmıştı. Bu hafta ise karşısında savunma zaafıyetleri bulunan FB Ülker karşısında haftanın MVP si olmaya aday oyunculardan biri. Ateşli seyirciyle daha da büyük oynayan 70 kredilik James bu hafta kesinlikle düşünülmesi geren bir isim.

* ANTE TOMIC:
Barcelona' nın pota altındaki fark yaratan oyuncusu. Geçen hafta kaybettikleri Khimki deplasmanında da iyi performans göstermişti, bu hafta da çok da istim üzerinde olmayan Olympiakos uzunlarına karşı fark yaratması muhtemel.Böyle bir oyuncu 62 kredisiyle de uygun denilebilir.

* NICOLA MIROTIC:
Karadağ asıllı İspanyol oyuncu Avrupa' nın yükselen değeri. Real Madrid pota altında da hızı ve zekasıyla büyük işler yapıyor. Zaman zaman istikrar problemi yaşıyor olsa da 60 kredilik Mirotic kendi evlerindeki Zalgiris maçında takımına beklenen katkıyı verecektir.

* NEMANJA BJELICA:
Zan Tabak' ın gelişiyle oyununu bir tık daha yukarıya çıkaran Caja Laboral' ın pota altındaki güvenilir ismi N.Bjelica çok da kuvvetli olmayan Beşiktaş pota altı karşısında iyi performans göstermeye yakın. 48 kredilik fiyatı da uygun görülüyor.

* SEMIH ERDEN:
Anadolu Efes' in yumuşak karnı olarak nitelendirilen pota altında her geçen maçta daha büyük oynuyor ve Anadolu Efes' de de bu formuyla en güvendiği isimlerden biri. Alba Berlin karşısında da double-double yapması sürpriz olmayacaktır. 48 kredilik Semih' in serbest atış yüzdesi getireceği rank i doğrudan etkilecektir.

* MACIEJ LAMPE:
Aralık ayının en değerli oyuncusu seçilen Lampe, Nemanja Bjelica ile beraber pota altında Caja Laboral' ın en güvendiği isimlerden biri. Beşiktaş karşısında da yüksek rank lere ulaşması muhtemel oyuncuların başında geliyor. 45 kredilik değeri ile çok makul duruyor.

* SASHA KAUN:
Avrupa' nın hemen her takımında ilk 5 başlayabilecek seviyedeki Kaun, CSKA Moskova' da doğal olarak Krstic' in arkasında bekliyor. Bununla beraber her geçen maçta performansını daha da yukarıya yükselten Kaun' un kopması muhtemelen maçta bolca süre bulacağını düşünüyorum. 39 kredisi ise kulağa hoş geliyor.

* VIKTOR SANIKIDZE:
Gürcü Sanikizde' nin bu sezon Euroleague' i sallaması öngörülüyordu ancak Top 16 öncesi pek kayda değer performanslar sergileyememişti. En son FB Ülker karşısında muhteşem bir katkı veren Air Georgia lakaplı oyuncu Siena' nın pota altında en güvendiği isim durumunda. Sertlikten kaçmaması ve muazzam atletik özelliklere sahip olmasıyla göze çarpan Sanikizde' nin 36 kredilik değeri ise formuna göre çok aşağılarda kalmış gibi duruyor.
 
Söylediğin oyuncular ağırlıklı yeni bir takım kuracağım abi 500 yeterse. :) Bakalım kaç puan alacak takım.
 
Fark yaratacak değeri düşük oyuncular olarak aklıma Alba Berlinden DaShaun Wood ve Derrick Byars geliyor yorum yapabilecek varmı oyuncular hakkında
 
Evet Kerem Secer' in de belirttiği gibi bu saatten sonra yukarıdaki oyunculara kayıtsız şartsız güvenmek doğru bir strateji değil. Yukarıdaki oyuncuların kötü günlerinin olacağı gibi (Bakınız bu haftaki Rudy Fernandez vakası) ; hemen herkesin kadrosunda bu oyuncular bulunacağı için fark yaratacak hamle yapılmış olmayacaktır.

Artık belli başlı oyuncularla kadronun iskeleti oluşturulup yanlarına alt taraflardan fark yaratacak isimleri bulmak gerekiyor. Örneğin Top 16' nın ilk maçında Panathinakos' dan Unicaja Malaga' ya geçen Andy Panko hamlesini bu stratejiye örnek olarak sunabiliriz. İkinci maçında sıfır getirmiş olsa da o hafta için kazandırdığı 20 rank büyük fark yaratmıştı.

Top 16' nın üçüncü hafta maçlarına 1 gün kaldı ve şimdi biraz oyuncu paylaşımlarında bulunalım :

PG

* BOBBY BROWN: Geçen haftanın MVP' si Canary Killer Bobby Brown bu hafta kendi evinde Khimki karşısında olacak. Tabi ki 87 kredilik fiyatı bir hayli fazla olsa da kendisinin Siena' nın bir numaralı skor opsiyonu olduğunu belirtmeye gerek yok herhalde. Bununla beraber orta sert bir takım savunmasına sahip olan Khimki karşısında geçen haftaki performansını sergilemesi de çok kolay olmayacaktır. Yine de kredi fazlalığı olan arkadaşlar için düşünülebilesi olan bir isim.

* RICKY HICKMAN: Maccabi Tel Aviv Electra bu hafta İsrail' de FB Ülker' i ağırlıyor. Geçen hafta benzer özelliklerdeki oyun kurucu Bobby Brown' ın FB Ülker karşısındaki performansı düşünüldüğünde bu hafta da ateşli Tel Aviv seyircisinin önünde Ricky Hickman' ın coşması muhtemel. Kendisi zaten Maccabi' nin en önemli hücum silahlarından biri ve gruptaki durumları da gözönüne alındığında kesinlikle kazanmaları gereken bir maça çıkacaklar. 68 kredilik fiyatı çok da düşük olmasa bile gözü kapalı düşünülmeli.

* JORDAN FARMAR: İlk haftalardaki gibi yüzdeli oyunlar sergilemese bile Anadolu Efes' in saha içi lideri durumundaki Farmar, İstanbul' da nispeten zayıf Alba Berlin karşısında sazı eline alabilecek durumda. Bu mevkiide pek fazla güvenilecek oyuncunun bulunmadığı gerçeği de ortada olduğundan yaklaşık 62 kredilik fiyatının da kabul edilebilecek bir seviyede olduğunu düşünüyorum.

* MILOS TEODOSIC: Moskova' da Brose Baskets Bamberg ile karşılaşacak CSKA' nın oyun kurucusu Top 16' da bir başka oynuyor. 51 kredilik fiyatı da gayet makul görünüyor. Tek handikabı, maçın ilk yarıda kopması sonrasında yerini Aaron Jackson ve Anton Ponkrashov ikilisine bırakabilme ihtimali. O zamana kadar da 15-20 rank yaparsa kimse şaşırmamalı.

* YOGEV OHAYON: Yukarıda da belirttiğim gibi Maccabi Tel Aviv Electra bu hafta İsrail' de FB Ülker' i ağırlıyor. Pek tabi ki Maccabi' nin bu pozisyondaki ilk silahı Hickman olarak görünse de David Logan' ın da dakikalarından aldığı görünen Ohayon maç başına 25-30 dakika gibi bir süre sahada kalabiliyor. Sayı potansiyeli ile beraber asist ve ribaund katkıları da bulunan Ohayon, savunma zaafiyeti bulunan FB Ülker karşısında 38 kredilik düşük fiyat avantajıyla da düşünülebilir.

* ROKO LENI UKIC: Dimitris Diamantidis' in idmanlara başladığı duyumlarını alıyoruz ancak yine de Atina' daki Unicaja Malaga maçında sahada süre alabilir mi ya da alsa bile ne kadar katkı verebilir bilinmez. Bu pozisyon için Marcus Banks ve Mike Bramos rotasyonu da görünüyor olsa da Diamantidis' in yokluğunda Ukic' in fazla sorumluluk alacağını ön görüyorum. Çok istikrarlı olduğu söylenemez ancak 36 kredisiyle dikkate alınabilir.

* AARON JACKSON: CSKA' nın yedek oyun kurucusu zayıf Brose Baskets Bamberg karşısında çok süre alabilir. Maçın ilk yarıda kopması sonrasında Teodosic' in yerine oyunda kalma imkanı bulunan Jackson' ın potansiyelinden bahsetmeye de gerek yok. Geçen sezon Bilbao formasıyla çıkardığı oyunları dikkate aldığımızda, yeterli süre bulduğunda geçen seneki performansına yakın katkılar verebileceğini düşünüyorum. Sadece 16 kredilik fiyatı da direk göze çarpıyor.

* KEREM TUNCERI: Sakatlığını atlatmış görünen Tunçeri, dünkü FB Ülker lig maçında gayet diri ve istekli göründü. Takımı oynatması ve yüzdeli şutlarıyla göze çarpan Tunçeri, İstanbul' da grubun zayıf ekibi Alba Berlin önünde kayda değer katkılar verebilir. Aynı Aaron Jackson gibi sadece 16 kredilik fiyatla listede yer alması da kulağa bir hayli hoş geliyor.

* ANTON PONKRASHOV: Zayıf Bamberg karşısında 1-2 numaralı pozisyonlarda rotasyonda yer bulabileceğini düşünüyorum. Sonny Weems' in sakatlığının da devam etmesi dolayısıyla 2.00 metrelik fiziğiyle üç numarada da kullanılabilme imkanı bulunan Ponkrashov sadece 11 krediye sahip. Kredi problemi bulunan arkadaşlara duyurulur.


SG - SF


* BOSTJAN NACHBAR: Eski Efes' li power forvet bu sezon bir başka oynuyor. Zaman zaman kötü performanslar sergilemiş olsa da sezon genelinde istikrarlı olduğunu da söyleyebiliriz. Moskova deplasmanında pek tabi ki takımının işi bir hayli zor olsa da kişisel performans açısından bir problem yaşamayacağını ön görüyorum. Karşısında mühtemelen Viktor Khryapa gibi Avrupa' nın benim açımdan en iyi 4 numarası bulunacak olsa da hızıyla Khryapa' nın savunmasından kurtulacağını düşünüyorum. Görünen handikabı olarak da eşleşmesi muhtemel Khryapa' yı savunmaya çalışırken faul problemine girme potansiyelini belirtebiliriz. Bununla beraber 65 kredilik fiyatı CSKA deplasmanına çıkacak bir oyuncu için çok da az sayılmaz.

* RUDY FERNANDEZ:
Geçen hafta deplasmandaki kötü performansı (4 rank) sonrasında bu kez Madrid' de Zalgiris karşısında beklenen katkıyı vereceğini düşünüyorum. Geçen haftaki düşük puanıyla kredisi biraz daha düştü ve yaklaşık 63 kredilik fiyatı kabul edilebilir bir seviyeye indi diyebiliriz. Kendisi hakkında pek fazla yazacak birşey yok, hepimizin bildiği bir oyuncu ve Real Madrid' in de uzak ara yıldızı konumunda. Bu krediyle kadroda rahatlıkla yer alabilecek bir isim.

* JUAN CARLOS NAVARRO: Sakatlığından kurtulup bu hafta ACB' de kadrodaki yerini aldı. Büyük maçlar büyük oyuncularla kazanılır felsefesini de düşünerek Olympiakos maçında Navarro' dan katkı beklemek sürpriz olmayacaktır. Geçen hafta Navarro' suz kaybedilen Khimki maçının ardından İspanya' da son şampiyon Olmypiakos karşısından takımın en büyük kozlarından biri 53 kredilik Navarro diyebiliriz.

* SASHA VUJACIC: Anadolu Efes' in keskin şutörü yüksek formunu devam ettiriyor. İstanbul' daki Alba Berlin maçında da yüksek yüzdeli şutlarına devam etmesi halinde Efes' in sahadan galip ayrılmasına büyük etki edecektir. Ligde FB Ülker karşısında da beklenen katkıyı veren Vujacic' in 51 kredilik fiyatı da gayet makul görünüyor.

* FERNANDO SAN EMETERIO: Geçen hafta zorlu Tel Aviv deplasmanından galibiyetle dönen Caja Laboral' ın son basketini kaydeden San Emeterio yavaş yavaş eski formunu yakalıyor. Zan Tabak' ın takımın başına gelmesiyle bir ritme kavuşan takım bu hafta evinde Beşiktaş' ı ağırlıyor ve San Emeterio da 44 kredisiyle fena durmuyor.

* JASON KAPONO: Şutör özellikleriyle fark yaratan oyuncu geçen hafta Efes deplasmanında bekleneni verememiş olsa da Atina' da Unicaja karşısında takımının dışarıdaki en büyük kozlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Aynı Roko Ukic de olduğu gibi Diamantidis' in yokluğunda daha fazla sorumluluk alması gerekecek ve bu sorumluluğu olumlu kullanabilecek tecrübeye sahip. Muhtemelen Krunoslav Simon ve Zoran Dragic' in yakın savunmasında kalacaktır ancak Atina' da kendisinden beklenen skor yükünü çekmesi sürpriz olmaz. 41 krediye sahip düşünülebilecek bir oyuncu.

* ANDRES NOCIONI: Arjantin' li yıldız oyuncu bu sezon Euroleague' de kendisinden beklenen katkıyı verebilmiş olmasa da genelde istikrarlı bir görüntüye sahip. Takımı alıp götüren bir performans sergilemiyor olsa da her maçta standart bir getirisi bulunması oyun için önemli. Alava' da Beşiktaş karşısında özellikle pota altında ortalamalarının üzerinde bir katkı verebileceğini düşünüyorum. 39 kredilik fiyatı da makul bir seviyede.


PF-C


* NENAD KRSTIC: Fazla söze gerek yok, hepimizin bildiği Avrupa' nın en iyi 5 numarası olarak nitelendirilen bir isim ve bu sezon da gerçekten takıma iyi katkı veriyor. Maçın kopma durumunda yerini Sasha Kaun' a bırakmasına karşın o zamana kadar yeterli rank seviyesine ulaşması hiç de zor olmuyor. Kendi evlerindeki Bamberg maçında da takımın en önemli kozu durumunda. 78 kredilik fiyatı Krstic için gayet makul.

* VIKTOR KHRYAPA: Aynı Krstic gibi pozisyonunun en iyisi olarak göze çarpan Khryapa tecrübesiyle de güven veren bir isim. Zoran Erceg ve Andrey Vorontsevic' in de sakatlıkları nedeniyle 4 numaralı pozisyonda çok süre almak durumunda kalmasıyla CSKA' nın saha içi liderliğini yapıyor. Çok iyi bir saha görüşü bulunan Khrayapa' nın asistlerdeki etkisi de tartışılmaz. 71 kredisiyle iyi bir seçenek.

* SHAWN JAMES: Geçen hafta sakatlık duyumlarına karşın takımındaki yerini almış ve kendisinden beklenen katkıyı yapmıştı. Bu hafta ise savunma zaafıyetleri bulunan FB Ülker karşısında haftanın MVP si olmaya aday oyunculardan biri. Ateşli seyirciyle daha da büyük oynayan 70 kredilik James bu hafta kesinlikle düşünülmesi geren bir isim.

* ANTE TOMIC:
Barcelona' nın pota altındaki fark yaratan oyuncusu. Geçen hafta kaybettikleri Khimki deplasmanında da iyi performans göstermişti, bu hafta da çok da istim üzerinde olmayan Olympiakos uzunlarına karşı fark yaratması muhtemel. Böyle bir oyuncu 62 kredisiyle de uygun denilebilir.

* NICOLA MIROTIC:
Karadağ asıllı İspanyol oyuncu Avrupa' nın yükselen değeri. Real Madrid pota altında da hızı ve zekasıyla büyük işler yapıyor. Zaman zaman istikrar problemi yaşıyor olsa da 60 kredilik Mirotic kendi evlerindeki Zalgiris maçında takımına beklenen katkıyı verecektir.

* NEMANJA BJELICA:
Zan Tabak' ın gelişiyle oyununu bir tık daha yukarıya çıkaran Caja Laboral' ın pota altındaki güvenilir ismi N.Bjelica çok da kuvvetli olmayan Beşiktaş pota altı karşısında iyi performans göstermeye yakın. 48 kredilik fiyatı da uygun görülüyor.

* SEMIH ERDEN:
Anadolu Efes' in yumuşak karnı olarak nitelendirilen pota altında her geçen maçta daha büyük oynuyor ve Anadolu Efes' in de bu formuyla en güvendiği isimlerden biri. Alba Berlin karşısında da double-double yapması sürpriz olmayacaktır. 48 kredilik Semih' in serbest atış yüzdesi getireceği rank i doğrudan etkilecektir.

* MACIEJ LAMPE:
Aralık ayının en değerli oyuncusu seçilen Lampe, Nemanja Bjelica ile beraber pota altında Caja Laboral' ın en güvendiği isimlerden biri. Beşiktaş karşısında da yüksek rank lere ulaşması muhtemel oyuncuların başında geliyor. 45 kredilik değeri ile çok makul duruyor.

* SASHA KAUN:
Avrupa' nın hemen her takımında ilk 5 başlayabilecek seviyedeki Kaun, CSKA Moskova' da doğal olarak Krstic' in arkasında bekliyor. Bununla beraber her geçen maçta performansını daha da yukarıya yükselten Kaun' un kopması muhtemelen maçta bolca süre bulacağını düşünüyorum. 39 kredisi ise kulağa hoş geliyor.

* VIKTOR SANIKIDZE:
Gürcü Sanikidze' nin bu sezon Euroleague' i sallaması öngörülüyordu ancak Top 16 öncesi pek kayda değer performanslar sergileyememişti. En son FB Ülker karşısında muhteşem bir katkı veren Air Georgia lakaplı oyuncu Siena' nın pota altında en güvendiği isim durumunda. Sertlikten kaçmaması ve muazzam atletik özelliklere sahip olmasıyla göze çarpan Sanikizde' nin 36 kredilik değeri ise formuna göre çok aşağılarda kalmış gibi duruyor.
 

Üst