Euroleague Women Çeyrek Final Serisinde Rakibimiz Fenerbahçe

Sancho 2 mactir cok yuzdesiz oynuyor. Dikkatimi cekti. Jelenadan sonraki en iyi oyuncumuz Nevriye. Yasayan efsane. Fenerde ise Birsel basketbolu unutmus gibi oynuyor. Boyle devam etsin.

Macin tekrarini izleyebildim işten dolayi..Umarim sancho ve bone 3. Maca kadar toparlanirlar. Bone bana fazla kilosu var gibi geldi bugun nedense.. Casas'tan zaten şut beklemiyorum en azindan defansta zelleous'u bozmasi yetti bana. Nevriye'yi cok begendim nuria az süre cikti ama aysegul ilk mactaki modunda degildi gibi geldi. Bone ve Sancho'nun nasil baslayacagi cok onemli.

Açık konuşalım bir üst tura çıksak neyi değiştirebiliriz, patates ederler bu takımı(aynı şey Fenerbahçe için de geçerli).
Sadece mücadele etmek yeterli olmuyor malesef, tebrikler Ekrem Hoca ve Duba'ya.

Geçen sene WNBA kadrosu yoktu elimizde UMMC'yi eledik. Biz öyle bir takımız ki kadromuz ne olursa olsun biz onlardan değil, onlar bizden korkuyor.

Bu arada EL heyecanından atlıyoruz ama ufaktan konuşmanın zamanı geldi. Bir sürpriz olmassa Allah'ın izniyle ligi lider bitirip saha avantajını alacağız. Muhtemel FB finalinde onların bizi İpekçi'de yenebilmesi çok düşük ihtimal. Benim bu 2 maçı izledikten sonra anladığım kadarıyla lig şampiyonluğuna bir göz kırpma var üst üste 2.kez.

Gecen sezon her FB macinda Kelsey Bone'un FB uzunlarini eze eze yenmesi uzerine FB'de onlemler alinmis. Bone topu aldiginda Q-Charles ikili baski yapiyorlar. Kelsey her topu disari cikardiginda top Casas'a geldi. O toplar Sebnem'e gelseydi dusunemiyorum 3'luk yuzdemizi.

şu takimda sutor kimlikli bir yabanci olsaydi bu mac minimum 15 fark biterdi.Takim cok zevkli ve cesitli oyuncularla kurulu fakat tam bir 2 numara kesinlikle yok.Casas devre arasinda 10 da 7 3luk sokuyodu boş.Macta 1 tane sokamiyor.

Bibrzycka isminin yazılışı kadar zor anlar yaşattı. :) İlk yarıda ortaya koyduğumuz basketbolun karşılığı sutör bir kısaya sahip olduğumuz takdirde 45-25'i görmekti.Fenerbahçe'ye karşı basketbola dair doğrularımız bu kadar baskın.Fakat şutör kısa eksikliğimizin yanı sıra Kelsey Bone'un da bıraktığımız veriminin baya uzağında olmasıyla birlikte ekmeğimizi taştan çıkarmak zorunda kaldık.
Takımda ''maçı bitirelim ve ileriye bakalım'' refleksi sıklıkla kendini gösterdi.10 sayı psikolojik eşikti açıkçası,3-4 kez 10 sayıyı gördüğümüz halde ya şanssızlıkla kaçan şutlar sonucu 12-13 sayıyı göremedik ya da fişi çektiğimiz kanısına erken vardık.Bilhassa son anlarda ateşle oynadık.Maç içindeki oyunumuzun karşılığı bu olmasa da acı senaryoya davetiye çıkardık bir yerde.Neyse ki Abdi İpekçi kadın basketbolu için ayrıca baskın bir ortam.Hücumda absürd gelişmeler yaşansa dahi savunma alışkanlığımız eksilmiyor ek olarak.
Şu aşamada üçüncü maçı fazla düşünmeden takımı dolu Abdi İpekçi'de izleyebilmenin keyfini sürme yanlısıyım.

Maçtan sonra taraftarlar Fenerbahçe takımına doğru atkı açmış, Zellous yedirememiş sanırım orada bulunan çocuklara saldırmaya yeltenmiş.

Noldu zoruna mı gitti?

Ekrem hoca ve kızlarımızın bu taraftar için bu maçı alacağına yürekten inanıyorum. Onlara güvenim sonsuz yeterki ölümüne mücadele etsinler. Hocam stad da olmasakta ruhumuzla bizlerde orada olacağız...

İlk iki maçtaki basit hatalarımızı tekrar etmeden konsantre biçimde oynarsak kazanırız. Zaten bu takımın koyduğu karakterin yanında skor falan hikaye. Yalnız Casas'tan ricam savunmasını yapsın fazla üçlük falan denemesin. Zira o işleri ehline bıraksın. Jelena, Nevriye, Şebo, Nuria... ellerinden geleni yapıyorlar. Ekrem Hocaya ve kızlara güvenimiz sonsuz, sevgimiz uçsuz bucaksız.. Başarılar!

Ekrem Hoca ve tüm takıma güveniyorum, kazanacağız, bildiğim tekşey bunu maçın son saniyesine kadar deneyeceğiz, biz herşeye rağmen onlardan daha iyiyiz...

bu kadar çok serbest atis kaciran 1 ve 2 numara -Nuria,Casas- umarim bu mac kacirmaz. Hadi Casas neyse elinin ayari yok fakat Nuria hemen hemen her mac 1/2 0/2 attigi maclar oluyor. lutfen dikkat edelim.

Başta Koç olmak üzere , bu Takıma inancım tam , bu kadar büyük yürekli oyunculara sahip bir takımın taraftarı olmak keyif veriyor bana.
Kesin kazanacağız ama olurda yine de ters bir şey olsa bile hepsini alnından öpmek gerek.
Cuma günü salonda aldığım keyfi bu kez TV başında alacağım ,tek sıkıntı bu :)

4 günlük ara iyi oldu, oyuncular dinlenicek ve ekstradan da teknik ekibimiz daha da dikkatli inceleme fırsatı bulmuşlardır bu 2 günde. Özellikle bir ara yaptıkları zone bizi zorladı, Casas'ı sağ forvetten boş bırakma riskine girdikleri anlarda çözüm üretmekte zorlandık, Şebnem'in o anlarda daha çok süre alması ve şutlarını güvenle sokması, alan savunmalarını bitirecektir. Onun dışında pota altında zaten rahat pozisyon buluyoruz, orta mesafeleri Sancho daha yüzdeli atarsa bu kez maça deplasmanda önde başlarız ilk maçın aksine. Psikolojik olarak da büyük avantaj olur maçın başındaki 7-8 sayılık avantaj, taraftarları da çözülmeye uygun zaten, kendi aralarında birbirlerini yerlerken önde olmamız iyice dağıtır onları. Ben güveniyorum takıma ve teknik ekibimize, inşallah hakettiğimiz gibi son 4'e kalırız.