Gündemden

"Fener?i büyütmeyin"

Fenerbahçe hakkında Portekiz basınına konuşan Galatasaraylı Meira, Porto?nun maçı kazanacağını savundu, ?Yeni bir hoca getirdiler ve yeni bir sistemle oynamaya çalışıyorlar. Takım henüz oturmadı. Zaten sonuçlar da ortada. Gözünüzde büyütmeyin? dedi.
Hürriyet Gazetesi'nin haberi:

Galatasaray?ın Portekizli yıldızı Fernando Meira, Fenerbahçe?nin Şampiyonlar Ligi?nde oynayacağı Porto maçı öncesi sarı-lacivertli kulübün zayıf yönlerini ülkesine anlattı.

Dünya Kupası Grup Eleme maçları nedeniyle verilen arada gittiği ülkesinde Portekiz basınına konuşan Meira, Porto?nun Fenerbahçe?yi gözünde o kadar büyütmemesi gerektiğini belirtti.

Fenerbahçe?nin özellikle iç sahada seyirci desteği ile çok iyi maçlar çıkarttığını vurgulayan Portekizli oyuncu, Porto?nun ilk maçı kazanacağını ve Şampiyonlar Ligi?ne kesinlikle üç puanla başlayacağını savundu.

ÜÇ OYUNCUYA DİKKAT
Meira, sarı lacivertli takımın ligde istenilen sonuçları alamamasını Teknik Direktör Aragones?in sistemine bağlayarak, ?Yeni bir hoca getirdiler ve yeni bir sistemle oynamaya çalışıyorlar. Takım henüz oturmadı. Zaten sonuçlar da ortada. Porto?nun ilk maçı kazanamaması için hiçbir sebep görmüyorum? dedi.

Fenerbahçe?nin en tehlikeli oyuncularının Alex, Güiza ve Kazım olduğunun da altını çizen Portekizli yıldız, Porto?nun bu oyunculara önlem alması halinde gerisinin kolay olabileceğini vurguladı.

sanki yazan adam telefon konuşmasında hatlar karıştı da adana hattından dahil oldu konuşmaya. nerden biliyosunuz kardeşim ne salama haber ya.sparta pragla oynasalardı aynı lafları basros ağzından yazcaklardı

Şerefsiz herifler bugünde Mehmet TOPAl'ın ağzından olmadık şeyler yazmışlar. Site de yalanlama geldi. Pes be kardeşim insanları kandırmaya utanmıyor musunuz ?

Birisi Meria ile yan yana tesadüfen gelir ertesi gün röportaj yapmış gibi fotoğraf koyar, birisi hayali ifadeler kullanıp hocasını kötüledi der bu ne şerefsizliktir!...

yani mehmet topalı biliyoruz zaten kişilik olarak hiç der mi beni sevmiyor yedek bırakıyor diye kişiilik olarak öyle biri değil takımda lincoln ve baros gibi yıldızlar varken bir yıldız adayı hele mehmet topal böle bşii der mi ?

anketlerde fener bizi geçse nolcak bırakın dandik şeylerde bizi geçsinler ki heveslerini alsınlar bence

7_229383_17FAN12AZIZ_414_232.jpg

Fenerbahçe´nin patronu Yıldırım, Telekom´la çok iyi bir paraya forma reklamı anlaşması yapabilir. Yapmıyor çünkü...

Adnan Polat devrede
Galatasaray, bir süre önce Türk Telekom?la ?stat anlaşması? dışında bir de ?forma reklamı? için anlaşmıştı. Bu doğrultuda 2009-2010 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere, 5 yıl süreyle futbol takımının formalarındaki göğüs reklamında ?Türk Telekom? markası yer alacak; Sarı-Kırmızılı kulübe bu reklam için ?7 milyon Euro? ödenecek. Ancak Başkan Adnan Polat?ın bu anlaşmaya özel bir madde eklettiği ve bu maddeyi Fenerbahçe?nin patronu Aziz Yıldırım?la paylaştığı belirlendi.

10 milyon Euro olabilir
Sözleşmedeki bu özel madde, özetle şöyleydi: ?Eğer Telekom, forma reklamı için Fenerbahçe ile 7 milyon Euro?dan daha yüksek bir bedelle anlaşırsa, Galatasaray?ın alacağı para da aynı oranda artar.? Polat, bu maddeden Yıldırım?a bahsetti. Ancak Yıldırım?ın sırf Galatasaray daha fazla para kazanmasın diye Telekom?dan gelecek forma reklamına soğuk bakıyor. Oysa Aziz Yıldırım?ın istemesi halinde, Telekom ile 10 milyon Euro?ya anlaşabileceği ifade ediliyor.
kaynak:FANATİK

Harika bu adam,bizim yıllardır düüşündüklerimizi 6 ayda yaapmaya bitirmeye başladı ;)

Adnan polat ufkumuzu genişletti.Özhan canaydın döneminde bu tür şeyleden bahsediyormuyduk??Bir spor klubünün nasıl taktikler izlediğini bizlere gösterdi ADNAN POLAT :) helal olsun sana BÜYÜK BAŞKAN :claps

Volkan ile Ömer'e ceza geldi!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ile Antalyaspor kalecisi Ömer Çatkıç'a 2'şer maç ceza verdi. Kurul bugün yaptığı toplantıda sarı lacivertli takımın kalecisi Volkan'a Hacettepe maçında hakeme sportmenliğe aykırı davranışta bulunması nedeniyle toplam 2 maç ceza verdi. Kurul Galatasaray karşılaşmasında kırmızı kart gören Ömer Çatkıç'a da 2 maç ceza verdi.

Beşiktaş bir adım önde

UEFA Kupası 1. tur ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş İnönü'de Ukrayna ekibi Metalist Kharkiv'i 1-0 mağlup ederek rövanş için avantaj sağladı. Kara Kartal'ı galibiyete taşıyan gol 51. dakikada Holosko'dan geldi.

Bence hiç de iyi bir skor değil.
Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev deplasmanın da Arsenal bile 1 puanı zor kurtardı.
Ukrayna'daki maç çok zor olacak ve bana kalırsa Beşiktaş kupadan elenecek.

BJK bu yıl takım savunmasını iyi yapıyor çoğu maçlarıda böyle tek skorlu maçlarla bitmeye aday. Biz de olan hücum gücü onlarda yok onlardaki savunma takım savunması bizde yok.

Ama deplasmanda işleri gerçekten zor, iyi savunma yetmeyebilir onlara.

Kazım Patladı !
Otobüste beni kadroya aldığını söyledi. Statta fikir değiştirdiğini biliyorum. Benim yerime görev yapan çok mu iyi oynadı? Üzerime çok geliniyor. İyi oynadığım bir maç sonrası yeniden kulübeye çekildim. Ocak'ta ayrılmak istiyorum...
Kazım Kazım / Fenerbahçeli futbolcu

Bugünkü Trabzonu tekrar izledim gerçekten çok kötü bir takım.
Song dışında futbolcuya benzeyen biri bile yok kadrolarında,aynı şekilde fener ve beşiktasta cok zayıf takımlar.

Biraz takım savunmasını güçlendirirsek bu ligi rahatca alacagımızı düşünüyorum.
Özellikle Skibbe nin en büyük avantajı rakiplerinin bu sene cok zayıf olması.

Bence bunu iyi degerlendirmesi gerekir...

S.Formula'da galatasarayımıza yarınki yarışta başarılar diliyorum. Umarım ilk 3 içinde oluruz. Araç hakkında eleştirilcek çok şey var ama sabah sabah moralimi bozmak istemiyorum.

'' Terim ve G.Saray
Galatasaray'da teknik direktör Michael Skibbe üzerindeki kara bulutlar bir türlü dağılmıyor. Geçtiğimiz sezon yardımcı antrenör ile yaşanan şampiyonluk sonrası takımın başına gelen, ancak hazırlık maçları dahil takıma bir türlü arzulanan futbolu oynatamayan genç Alman teknik adama yönelik eleştiriler iyice arttı.
Sabah gazetesinin 20 Eylül 2008 tarihli baskısında yer alan iddia ise şu şekilde; Skibbe'de hayal kırıklığı yaşayan G.Saray, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'e tam yetkili sportif direktörlük önerecek; "Belirlenen bütçeyle futbol takımını istediğin gibi yönet" diyecek..

Özellikle Steaua Bükreş'e Şampiyonlar Ligi ön elemesinde boyun eğilmesi ve Galatasaray'ın ligde ilk üç maçından sadece birini kazanabilmesi eleştirileri çoğaltırken, UEFA Kupası'nda Bellinzona karşısında deplasmanda alınan galibiyet de Michael Skibbe'nin rahat nefes almasını sağlamaya yetmedi.

Bu karşılaşmada yenen üç gol, defansın sürekli aynı hataları tekrarlaması, son yıllardaki en önemli yıldız transferlerine karşın Galatasaray'ın minik bütçeli bir kasaba takımını zar zor yenebilmesi, yönetimde Michael Skibbe muhaliflerinin ellerini kuvvetlendirdi.

SESLER İYİCE YÜKSELDİ

Tüm bunlar sonrası sarı-kırmızılı takımda bazı yöneticiler, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'in Galatasaray'a dönmesi yönündeki görüşlerini giderek daha sık bir şekilde ve daha yüksek sesle dile getirmeye başladılar. Bu yöneticiler, UEFA Kupası'nda şampiyonluk yaşadıkları milli çalıştırıcı Fatih Terim'e sportif direktörlük teklif edilmesinden yana.

BECKENBAUER MODELİ

Bu görev Türkiye'de uygulanan kısıtlı tanımıyla değil, Almanya ve İngiltere'deki örneklerde olduğu gibi tam yetkiyle önerilecek. Fatih Terim'e, "Gel bizim Beckenbauer'imiz ol. O Kaiser ise, sen imparatorsun! Yönetim olarak biz sadece bütçeyi belirleyelim; gerisini sana bırakalım. Sen istediğin teknik direktörü getir, istediğin futbolcuyu al, istemediklerini gönder. Altyapıyı da dilediğin gibi organize et. Kimse yaptıklarına karışmayacak. Yani, futbolun patronu ol" denilecek.

İKİ TAKIMA TFF'DEN YEŞİL IŞIK YOK

Fatih Terim'in milli takım dışında bir de kulüp takımı çalıştırması üzerindeki tartışmalar, deneyimli teknik adamın Ermenistan maçından önce "Ben de Tanjeviç gibi yapabilirim. Milli Takım yanında bir de kulüp takımı çalıştırabilirim" ifadesini kullanmasıyla başlamıştı. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, "Ben ve arkadaşlarım milli takım çalıştırıcısının, iki takım çalıştırmasına hiç bir zaman sıcak bakmıyoruz.

Milli takımlar sorumluluğu çok yoğun tempoda ve full time çalışılması gereken bir iş. Dolayısıyla milli takımlar sorumlusu sadece milli takım çalıştırır" demişti.

B PLANI LUCESCU

Galatasaray, Fatih Terim'in sportif direktörlük görevini kabul etmemesi halinde "B Planı"nı da belirlemiş durumda. Bu durumda Mircea Lucescu'ya sportif direktörlük değil, teknik direktörlük önerilecek. Rumen teknik adamı özellikle eski başkan Faruk Süren'in çok istediği ve bu konuyu Adnan Polat ile de görüştüğü iddia ediliyor.

Süren'in Futbol AŞ ile Sportif AŞ'nin birleşmesi tamamlanabilirse yeni şirketin tepesine CEO olarak getirilmesi söz konusu. Lucescu, Galatasaray'da UEFA Kupası zaferinin ardından göreve gelmişti.

Çalıştığı iki sezonun ilkinde Şampiyonlar Ligi'nde iki grup aşaması geçip çeyrek finale kalmış, ikincisinde lig şampiyonluğu kazanılırken; Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final, ikinci grubun son maçında kaçmıştı. Özhan Canaydın, Lucescu'nun yerine Terim ile anlaşınca Rumen hoca Beşiktaş'a gitmiş ve siyah-beyazlıların 100. yıl şampiyonluğunun mimarlarından olmuştu.

ELEŞTİRİ ÇOK

Lucescu'nun Shakhtar ile bu sezon sonuna kadar sözleşmesi var. Takımın UEFA puanını 17'den 50'ye dayandıran Lucescu, bu sezon lige 7 maçta bir galibiyetle başladıkları için yoğun eleştiri altında. Hatta kulübün sahibi Ahmedov, Ancelotti'ye yıllık 10 milyon euroluk teklifte bulunmuştu.

"İLLE DE FRANSIZ OLSUN DİYENLER" DE VAR

G.Saray'da bazı yöneticilerin de "Yeni teknik direktörümüz Fransız olsun" görüşünü savundukları öğrenildi. Bu grup, Didier Deschamps'ın ismini ortaya atarken, Fransız çalıştırıcının adının son dönemde Newcastle için anıldığı öğrenildi. Deschamps, 2001'de başına geldiği Monaco ile 2004'te Şampiyonlar Ligi finaline çıktı. 2006'da Juventus'un başına geçti. Siyah-beyazlıları, Serie A'ya çıkardıktan sonra görevi bıraktı. Euro-2008 sonrası Domenech'in yerine Fransa Milli Takımı için adı geçti. ''

:) Allah korusun...

Kazım Kanat yoğun bakıma alındı!...

Spor medyasının önemli ismi Kazım Kanat Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazım Kanat'ın durumunun kritik olduğu öğrenildi.
Kazım Kanat'ın solunum cihazına bağlı olarak yaşadığı öğrenildi.

Öe yandan Kazım Kanat'ın askerde bulunan oğlu da İstanbul'a çağırıldı.

Kazım Kanat'ın zatürre nedeni ile hastaneye kaldırıldığı, rahatsızlığının daha önce tedavisini gördüğü kanserle ilgisi olmadığı belirtildi