Gündemden

Onu ben de biliyorum da, Adnan Sezgin'in çalışma şekli biraz farklı. El altından menajerine haber uçurur. İmzalamayın Şubat'ta bizi bekleyin diye. Olur biter.

Sözleşme ocağın kaçında bitiyorsa biz de o tarihte sözleşme teklif edebiliyoruz . yani x ocak - x haziran
Ama Trabzon sözleşmeyi yenilemek için uğraşır bana göre

Galatasaray'ın Eski Futbolcusu Alper Tezcan'ın İsyanı Sürüyor
Sakatlanarak Futbol Hayatı Biten Tezcan, Sağlığına Kavuşmak İçin Bütün Mal Varlığını, Hatta Ev Eşyalarını Bile Satmak Zorunda Kaldı

Bu haberi yaklaşık 25 gün önce başka bir haber sitesinde okumuştum.Fakat aklıma gelmemişti buraya koymak.Dün gece uyumadan önce birden aklıma geldi.

Bu da haberin linki, videosu da var.

http://www.haberler.com/video-haber/vid ... id=2201763

Tonguç Sarp Gavtoğlu' Alıntı:
Sakatlanarak Futbol Hayatı Biten Tezcan, Sağlığına Kavuşmak İçin Bütün Mal Varlığını, Hatta Ev Eşyalarını Bile Satmak Zorunda Kaldı

Bu haberi yaklaşık 25 gün önce başka bir haber sitesinde okumuştum.Fakat aklıma gelmemişti buraya koymak.Dün gece uyumadan önce birden aklıma geldi.

Basın tarafından abartılmaya devam ediliyor. Galatasaray bu konuda gerekli yardımız zamanında yapmıştır. Lütfen eski konuları pişirip pişirip karşımıza getirmeyin.

Saygılar.

Tonguç Sarp Gavtoğlu' Alıntı:

Uyurken başka şeyler düşün bence. Verebileceğim en etkili feyz bu olur Tonguç:)

Sühan Cem' Alıntı:
http://www.haberler.com/video-haber/vid ... id=2201763[/url]

Uyurken başka şeyler düşün bence. Verebileceğim en etkili feyz bu olur Tonguç:)[/quote:yw9l129d]

Yahu sorma Sühancığım kaç gündür uyku tutmuyor.Geçen gece de uyudum rüyamda Ergun Gürsoy'u gördüm.Beni çuvala koyup kaçırmaya çalışıyordu.Bağırarak uyanmışım.Ne denediysem olmuyor, bir sürü karışım içtim.Bana mısın demedi.

Beni boşver de sen Alper konusunda ne düşünüyorsun

Hayat talihsizliklerle doludur Tonguç. Burda mahallemde iki arkadaşım var babaları kardeşti. 1985 yada 1986 da Tuzla da tersanede saçın altında kaldı babaları birisi orada öldü diğeri ise bacakalrını kaybetti. Süper maaş alırlarken iki ailede yıllarca asgari ücrete denk gelen emekli maaşı ile yaşadılar. hiç kuşkusuz o zincir kopmayıp o adamlar yaşasaydı ailenin durumu daha görkemli oalcaktı. Recep şu an çoktan üniden mezun olmuş kendi işini kurmuş oalcak ve elini kaybetmemiş olacaktı. Recep marangozdu ve elini makinaya kaptırdı.

Alper bir çok insanın hayatında yaşamak isteyeceği bir sorun yaşadı. Şahsen keşke ben bologna maçında oynayabilseydim o kadro için de yer alsaydım da bacağım kırılsaydı ama sağlıklı olarak hayatıma devam edebilseydim. Bunu çok isterdim. Alper'i geç Uğur Uçar gerçeği var. Bu ülkenin en önemli sağ beki oalcakken artık anadolu klüplerinde ki belkide sonu 3. lig oalcak. Onun hiç suçunun olmadığı oan bir getirisinin olamdığı ve müthiş diye anamayacağı bir süreçde yaşandı o oalylar. Hayat böyledir. TV ve Spor dünyasında herşey anlıktır. Birden tepede olabileceğin gibi yerede batabilirsin. Eğer o riski almak istemezsen zaten bu mesleklere adım atmazsın. Marangoz olursun alacağın maaşı bilirsin. Ama iş kazası riski her zaman olacaktır recep gibi.

çok duygusalız çook !

bir kaç gündür sabrettim... galatasaray taraftarının nasıl dolduruşa geldiğini ise hayretle izledim.

konu, galatasaray?ın sakatlanmış olan futbolcusu alper tezcan kardeşimiz.

internet kullanıcıları haricindeki bir çok galatasaraylı belki de konunun bu kadar hakarete varacak düzeye geldiğini fark etmemişlerdir... ama maalesef alper konusunda hem imparator?a hem de yönetime çok ağır sözler söylenmiştir galatasaraylıların forumlarında. ama bu düpedüz haksızlıktır. çünkü;

alper?in ayağı 09.12.1999?da istanbul?daki bologna maçında kırıldı. alper doğal olarak galatasaray kulübünün masraflarını karşıladığı başarılı bir ameliyat geçirdi. ve çok daha önce iyileşmesi gerekirken mayıs ayında " eh işte " iyileşti.

onore edilmek için ilk 18?e girememiş olsa bile, uefa kupası finali için kopenhag?a götürüldü. sezonun son istanbulspor maçında ise ilk 18?deydi.

işte ne olduysa o rehabilitasyon döneminde ve o yaz oldu ! silivrili genç kardeşimiz
alper?in rehabilitasyon dönemini ve iyileştikten sonraki yaz aylarını nasıl geçirdiğini sıkı bir ultraslan olan silivri eşrafından bir can dostum anlattı... evet tahmin ettiğiniz gibi
" alkol, sigara, gece hayatı vs. "

o zamanki teknik direktör lucescu disiplinsizlik ve kötü yaşama elbette tahammül edemedi.

bu kardeşimiz çeşitli takımlara kiralandı... kendine hiç bakmadığı için gittiği takımlarda kadroya bile giremedi, geri döndü. o sezon sadece idmanlara çıktı... sonra bir kiralık dönem daha yaşadı ama kendine iyi bakmadığı için yine sakatlandı vs.

kısacası alper tezcan konusunda kulübümüze, fatih hoca?ya ya da başkan?a " yazıklar olsun " denecek bir şey yoktur. ama alper için " yazık etti kendine " denmesi en doğrusudur.

o dönemlerde kulüp çalışanlarının ve hatta terim?in alper?i uyardığını da yakından biliyoruz. kulüp, yönetim, teknik adamlar tamam ama bunlar da bir yere kadar.
futbolcunun içinde de biraz meslek aşkı olmalı.
beyoğlu meyhanelerinden sabaha karşı toplanan alper kardeşimiz için şu anda geçmiş
olsun demekten başka yapacak bir şeyimiz yok.
kulağımıza gelen sağlam bilgilere göre biri orta yaşlı, biri genç iki futbolcumuz daha aynı yolda ilerlemekte. bilsinlerki galatasaray?a hiçbir şey olmaz... ama kendileri için bir an önce bu aşırılıklardan kaçınmaları çok iyi olur.

galatasaray taraftarı ikisini de çok seviyor? ama taraftarlar ihaneti asla affetmezler.
alpaslan
ultraslan gk

Sühan Cem' Alıntı:
Hayat talihsizliklerle doludur Tonguç. Burda mahallemde iki arkadaşım var babaları kardeşti. 1985 yada 1986 da Tuzla da tersanede saçın altında kaldı babaları birisi orada öldü diğeri ise bacakalrını kaybetti. Süper maaş alırlarken iki ailede yıllarca asgari ücrete denk gelen emekli maaşı ile yaşadılar. hiç kuşkusuz o zincir kopmayıp o adamlar yaşasaydı ailenin durumu daha görkemli oalcaktı. Recep şu an çoktan üniden mezun olmuş kendi işini kurmuş oalcak ve elini kaybetmemiş olacaktı. Recep marangozdu ve elini makinaya kaptırdı.

Alper bir çok insanın hayatında yaşamak isteyeceği bir sorun yaşadı. Şahsen keşke ben bologna maçında oynayabilseydim o kadro için de yer alsaydım da bacağım kırılsaydı ama sağlıklı olarak hayatıma devam edebilseydim. Bunu çok isterdim. Alper'i geç Uğur Uçar gerçeği var. Bu ülkenin en önemli sağ beki oalcakken artık anadolu klüplerinde ki belkide sonu 3. lig oalcak. Onun hiç suçunun olmadığı oan bir getirisinin olamdığı ve müthiş diye anamayacağı bir süreçde yaşandı o oalylar. Hayat böyledir. TV ve Spor dünyasında herşey anlıktır. Birden tepede olabileceğin gibi yerede batabilirsin. Eğer o riski almak istemezsen zaten bu mesleklere adım atmazsın. Marangoz olursun alacağın maaşı bilirsin. Ama iş kazası riski her zaman olacaktır recep gibi.

Bu anlattığın hikayeye de üzüldüğümü belirtmek isterim.

Ama ben Alper'in yerinde olmak istemezdim.En azından bu kadar kötü durumda.Evindeki eşyalara varıncaya kadar haciz gelmiş.Benim merak ettiğim aynı dönemde futbol oynamış arkadaşları Hakan Şükür,Suat Kaya, Okan, Emre bunlar hiç mi görmezler bu çocuğun halini?Yani ne olur biraz arka çıksalar.İsterse bütün kazandıklarını kumarda içkide kaybetsin.Yine de vicdanları el vermemeli böyle bir duruma.Mesela Hakan Şükür milyon dolarlar kazandı Galatasaray'dan.Eski bir arkadaşına da yardım etmeli diye düşünüyorum.Keza Galatasaray kulubü.Nasıl bu kadar vefasız olunabilir?Bu sene ligin en iyi sağlık ekibi oluşturuldu deniliyor madem bu çocukcağıza da sponsorlarla niye yardım edilmiyor?Galatasaray yardımdan kaçıyorsa Fenerbahçe etsin, Beşiktaş etsin.Bu görüntüler Türk futbolunun bir ayıbıdır.
UEFA kupasındaki madalyasını satmak zorunda kalmış böyle bir şey olabilir mi?

Katılmıyorum. Zaanında Metin-Zeki ikilisinin ayrılma sebebide buydu. Biri aldığını biriktirmiş. Diğeri geleni yemiş. amanında geleni yemeyeceksin biriktireceksin. Hakan biriktirmişse Hakan'ın suçu ne? Bülent GS'da 20 sene oynadı. Bu durumda bir çok futbolcu tanıyor ne yapsın birikimlerini onalra eşitmi dağıtsın. Keşke Alper evini enden sattığını açıklasa. Allah göstermesin Kanser osla o kadar masrafı olamz. Ne masrafı yapmış o ayağa acaba?

Kusura bakmayin da uyarilara ragmen tüm parasini ickiye kumara harcayan bir insana acimam da, yardimda bulunmam da. Ne ekersen onu bicersin, kendisi etmis kendisi bulmus bu da.

Tonguç Bey,

Sayın Çatal diye başlayan mesajınızı çok beğendim. Size de Sayın Gavtoğlu diyebilir miyim? Böyle hitaplar pek kullanılmıyor da hoşuma gitti ya :)

Gönül isterki Tonguçcuğum diyeyim size ama tanışmıyoruz malesef. :)

Ortamı biraz yumuşatayım istedim :)

Kerem Seçer' Alıntı:
Tonguç Bey,

Sayın Çatal diye başlayan mesajınızı çok beğendim. Size de Sayın Gavtoğlu diyebilir miyim? Böyle hitaplar pek kullanılmıyor da hoşuma gitti ya :)

Gönül isterki Tonguçcuğum diyeyim size ama tanışmıyoruz malesef. :)

Ortamı biraz yumuşatayım istedim :)

Tabiki de diyebilirsiniz.

Fakat dedim ya birkaç gündür uyuyamıyorum, uyuduğum zaman da türlü türlü rüyalar görüyorum diye.Dün gece üye fotoğraflarına bakarken sizin resminizi gördüm.Genç gözüküyorsunuz.Benim yaşım daha fazla.Ama yaşımı sorun etmezseniz tanıştığımızda Tonguçcuğum da diyebilirsiniz : )

Nonda'dan G.Saray'a darbe!
Geçtiğimiz sezonun devre arasında Galatasaray'dan ayrılan Nonda, sarı-kırmızılı takımı FIFA'ya şikayet etti.

Galatasaray'a bir darbe de Shabani Nonda'dan geldi. Geçtiğimiz Ocak ayında kendisiyle yollarını ayıran sarı-kırmızılı kulübü FİFA'ya şikayet eden Nonda haklı görülürken, Galatasaray tam 3.5 milyon Euro tazminat ödemeye mahkum edildi.

Geçtiğimiz ocak ayında "Anlaşması karşılıklı feshedildi" denilerek gönderilen Kongolu forvetin, daha sonra mağdur bırakıldığını öne sürerek, FIFA'ya şikayette bulunduğu ve açtığı davada haklı bulunduğu öğrenildi.

Karar çıktıktan sonra hemen Nonda ile irtibata geçen Galatasaray A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in futbolcu ile tekrar anlaşma zemini aradığı, önümüzdeki günlerde Fransa'ya giderek Nonda ve menajeri ile tekrar masaya oturarak, bu rakamı aşağıya çekmeye çalışacağı gelen haberler arasında. Geçmişte FIFA'da dosyası hayli kabarık olan Galatasaray'a gelen bu ceza yönetimi adeta şoke etti.

SABAH

Bu neyin nesi simdi? Kimse de paylasmamis burada.

öğrenildi, duyuldu, gelen haberler arasında gibi ibareler var yine..
"gazeteci kaynağını açıklamak zorunda değildir " diyorlar ya, kafadan uydurma yazma hakları var demek istenmiş..
bu haber doğru mu yalan mı bilmem ama ne bir kaynak var, ne bir belge var, ne bir açıklama var.. adam oturduğu yerden yazmış..
hep edilgen cümleler..
öğrenildi, iddaa edildi..
yalan söylemek parayla değil nasıl olsa..

Nonda'nın Haziranda sözleşemsi bitiyordu. Alacağı maksimum tazminat, yıl sonuna kadar olan parası olacaktır. 3.5 milyonu nereden çıkarmışlar acaba?

Sühan Cem' Alıntı:
Nonda'nın Haziranda sözleşemsi bitiyordu. Alacağı maksimum tazminat, yıl sonuna kadar olan parası olacaktır. 3.5 milyonu nereden çıkarmışlar acaba?

Alacağı max. tazminat 750 bin dolar olabilir abi ya gazeteler yine ofurtmaya başladı ne yapsınlar transfer dönemide bitti :p

Ya bilmiyor musunuz beyler biz Nonda'ya yıllık 10 milyon euro veriyorduk . Hatta o kadar zengindik ki gazetelere filan para veriyorduk . Hatta ve hatta rahat bize o kadar batıyordu ki ''çok yakın bir kaynaktan öğrendiğim kadarıyla'' biz Zürriyet ve Sabah'a ciddi kaynak yardımında bulunmuşuz bize b.k atın biraz da rahatımız bozulsun diye. Adnan Sezgin de 3.5 milyon euro için dava mı açtın be Nonda'cım diyip sitemde bulunmuş. Bu da bir duyum kaynağı bende gizli. Hatta yine çok önemli bir kaynağın dediğine göre Adnan Sezgin ''o kadar uçtum geldim 3.5 milyon euro için bu yolculuk gereksiz gel şunu 5 yapalım '' demiş fakat Nonda ''ben Galatasaray'da 4 milyon euro'dan az kazanan dünyadaki ilk oyuncu olmak istiyorum '' diyerek bu isteği reddetmiş. Klüpten birinin verdiği bilgiye göre de taraflar 3.75te anlaşabilirlermiş. Bugün de öğle yemeğinde şansa Adnan Sezgin'le aynı restaurantta denk geldik ve masada ''kalan 1.25i cami çıkışı çocuklara mı dağıtsak ya 1.25 için başkandan kasanın anahtarını istemeye değmez'' dediğini duydum. Ama restaurantın adının ne olduğunu öğrenemedim ama kaynaklarıma sorarsam ne yemek yediğime kadar söylerler zaten bana o zaman onu da yazarım. Bu arada kaynağın birini şu an aradım ve benim yemek paramı Adnan Sez<gin ödemiş hatta 365 gün faaliyete geçecek bir aş evi üzerinde yoğunlaşıyormuş yönetim. Ayrıca yarın bir gazetede Nonda'nın önemli ülkelerden başbakanlık teklifleri aldığı yönünde bir haber çıkabilir böyle bir duyum da var. En son duyum olarak da bu cümle bu ironinin son cümlesi olup artık sitem bölümüne geçilcekmiş diyorlar ne kadar doğru bilemem.

Artık gerçekten spor sayfası tam bir komedi olmaya başladı. Şöyle haberleri buraya yazmayalım yoksa içim yanar sabah ya da Hürriyet yüzünden forumda ceza alırsam.

Eğer bu haber doğruysa ki ben 3.5 milyon Euro ya ihtimal vermiyorum.Böyle birşey vardır ama rakam daha azdır diye düşünüyorum.
Geçen sene Galatasaray Nonda gittikten sonra şampiyonluğu kaybetti, santraforsuz oynadı.
Ola ki bu 3.5 milyon Euro olayı gerçekse Galatasaray yönetiminin istifa etmesi gerekir..