Gündemden

Emre Yüksel' Alıntı:
2000 yılında Uefa kupasını alan takımın temelleri, o zihniyetin temeli 86 atıldı..
Jupp Derwall huzur içinde uyusun..

Eğer gönlümüzden geçen kadroyu yazacaksak, ben gönlümden hiç çıkmayan sadece izlediklerimden seçtiğim kadroyu yazayım.. Tribünde "seni sevmeyen ölsün" ün söylediğin, "bir başkadır cimboş akı " pankartının her deplasmanda yerini aldığı yıllardan..Gırtlağını kessen, Galatasarayı satmayacak, orada burada hakkında kötü konuşmayacakların kadrosu bu.. yerler biraz değişik olabilir..olsun.. Bu kadro çıksın stad açılışına.. Galatasarrylılığı para ile ölçülmeyenlerin , jip alamadık diye ağlamayanların, futbolu bıraktıktan sonra arkadan konuşmayanların kadrosu..

---------------simovic------------

ismail --- erhan önal--- cüneyt tanman ---- bülent k.

hamza hamzaoğlu--- tugay k --- metin yıldız -- cevat prekazi

-------kubilay türkyılmaz ---- roman kosecki..

yedekler: suat kaya, uğur tütüneker, mirsad kovacevic, ümit davala...
Güzel kadro. Ama en önemlisi eksik. 10 HAGİ. O kupada en büyük emek onundur.

Fatih Akyel ve Emre Belözoğlu harici GS'a emek vermiş herkese kapımız açık bizim. Buna sergen de dahil Saffet sancaklı da. Kalede Hayrettin'ide görmek isterim Sİmoviç ve Taffarel'i de. Forvette Hakan da olsun Tanju da. Ama olmazsa olmazlarım, Emre AŞık, Tugay Kerimoğlu, Fatih Terim, Hagi, Prekazi ve Uğur Tütüneker.

UEFa kadrosu işe maç yapacağımızdan sahada o takım olacak. O takımında finalde oynayan üyelerinin hepsini bağrıma basarım. Bizler kabahatleri olanlara barış elimizi her zaman uzatırız. Hakan Ünsal'a bile uzatıyorum o eli.

Emre'nin davet edilmediğini biliyorum klüpde davet atmamış. Fatih Akyel'inde orada olmasını istemiyorum. Umarım ona da davet atılmamıştır. Taffarel Capone Popescu Bülent Ergün Kahan Ünsal Suat Okan Ahmet Yıldırım Hagi Tugay Ümit Davala Hakan ŞükürArif Erdem Hasan Şaş umarım orada olur. GS'ın tekrar başarılı günlerine dönmesi için camianın kenetlenmesi lazım. Bu stad umarım o birlik ateşini de yakar.

senin istediklerini ben de istiyorum sühan..
umarım dediğin gibi olur..
ama bazen düşünüyorum da herhalde yeterli empatiyi kuramıyoruz..
sen, kendini hakan şükür'ün yerine koysana..
galatasaray camiası için ne kadar önemlisin, kırılmadık rekor, alınmadık kupa bırakılmamış..
yıllarca oynamışsın, gitmişsin , gelmişsin..
ağlamışsın, gülmüşsün..
sadee paraya değil, şöhrete, sevgiye boğulmuşsun..
adına şarkılar yapılmış..
futbolu bıraktıktan sonra tv'ye çıkıp söylemediğini bırakmıyorsun..
hadi hakan ünsal çiğ çıktı, hakan şükür bunu nasıl yapar..
hakan geldiğinde ben ilkokuldaydım, askerden geldiğimde hala galatasarayda oynuyordu..
nasıl arkasından konuşur bu kulübün..
anlayamıyorum..

İşte umarım milad olur. Benn Hakan Şükür sahaya çıktığında gözü dolan biriydim. Kral Hakan şükür seni çekemeyenlere tezahuratını hışkırıklarla söylediğim oldu. Yakınlarım çok iyi bilir. Ama artık Hakan Karayolları haritasından bahsetse inanmıyacak hale geldim. Bunun sorgulamasını yapacak olan ben değilim. Hakan yapacaktır illaki. Nasıl bir yön belirler bilmem. Kişilere olan nefreti, GS sevgisinin önüne geçmiş durumda onun. Ama tekrar söylüyorum Açılış inşalah bir milat olur. Hakan Ünsal'ı anlayabilirim adamı bir çok defa kador dışı bıraktık başka klüplere gönderidk belki hırs yaptı. Hasan Şaş'ı analrım adam tüm benliğini GS'a verirken taraftar bile ona o ilgiyi göstermedi. En iyi zamanalrında bile tribünlerden küfür yedi Hasan. Ama Hakan en kötü zamanında bile alkışlandı. allahın sevgili kulu gibiydi. Başka bir klüpte futbol oynsaydı şu an Sakarya da korsan CD satıyordu ara sokakalrda belki de. Bu yüzden Hakan'ın lafalrı üzüyor beni. Hasan'a sempatim farklı boyuttadır o ne dese üzülmem ben :)) Benim GS idollerim Erhan Önal, Tugay, Hasan ve Sabri dir sırası ile dönemsel olarak:)))

Onur bu ikisi sadece karşı yakanın formasını giyen oyuncular değildir, giydikleri zaman her türlü terbiyesizliği yapmış oyunculardır. F. Akyel'den bahsetmeye gerek yok zaten yaptıklarını herkes biliyor, Yozgatlı da 2005 ve 2006'da Tuncay ile bir olup hindi indirip bindiren ve küfürlü tezahuratlara eşlik eden kişiydi.

Okan ve Hakan Ünsal'a katılıyorum.

Onur Yavuz' Alıntı:
Can, karşı yakanın formasını giyen herkesi idam sehpasına çıkarmamak gerek. Yozgatlı´nın bir terbiyesizliği varsa da hatırlayamadım doğrusu.

Benim gözümde Okan Buruk´un, Hakan Ünsal´ın vs. Belözoğlu´ndan pek bir farkı yok. Biz zeytin dalı uzattıkça kendilerini adam sanıyorlar. Oysa ki onlar sadece iyi oyuncuydu, adam olmak başka bir şey. Daha önce burada anlattığım bir hikayenin sonunda babanın oğluna dönüp "Ben sana kaymakam olamazsın demedim ki, ben sana adam olamazsın dedim" dediği gibi.

Erhan Önal ya, adam gibi adamdı vesselam... Arif´i de unutmamak gerek. UEFA Kupası ekibinden yanlış yapmayan ender isimlerdendir. Yabancılardan aklıma gelen Dean Saunders´ı unutmak mümkün mü? Kadıköy´e bayrak dikmemize vesile olan golü atmıştı uzatmalarda.

Bu arada Uğur Tütüneker sümkürüp elini formasına silmezse hatırım kalır. : )

Milli Takım´da bizi çıldırtan kararlar verse de Terim´in karşı yakadan gelen teklife, taş yerinde ağırdır cevabı hala kulaklarımda.

Not: Kendi kendimize gelin güvey olmuyoruz, en azından tarihimizdeki değerleri anıyoruz bu vesileyle. Bu istekler gerçekleşir, gerçekleşmez ayrı.

Onur Yavuz' Alıntı:
Erhan Önal ya, adam gibi adamdı vesselam... Arif´i de unutmamak gerek. UEFA Kupası ekibinden yanlış yapmayan ender isimlerdendir. Yabancılardan aklıma gelen Dean Saunders´ı unutmak mümkün mü? Kadıköy´e bayrak dikmemize vesile olan golü atmıştı uzatmalarda.

Bu arada Uğur Tütüneker sümkürüp elini formasına silmezse hatırım kalır. : )

Milli Takım´da bizi çıldırtan kararlar verse de Terim´in karşı yakadan gelen teklife, taş yerinde ağırdır cevabı hala kulaklarımda.

Not: Kendi kendimize gelin güvey olmuyoruz, en azından tarihimizdeki değerleri anıyoruz bu vesileyle. Bu istekler gerçekleşir, gerçekleşmez ayrı.

uğur'u uzun yıllar önce bakırköy vergi dairesinde görmüştüm..
o zaman o tarafta bir restaurantı mı ne vardı..
abi seni söyle seviyorum, böyle seviyorum falan..
başının etini yemiştim..
ama o zaman sümkürmemişti hiç..
bizim resmi sümkürücümüz servet..
efsane takıma sümkürecek adam lazımsa servet'ten başkası olmaz : )

Galatasaray tarihini yazanlardan biri Metin Oktay ise 2. si Hakan Şükür'dür bana göre.Klüp hakkında olumsuz bi şeyler konuşulması gerekiyorsa bırakalımda bunu Hakan Şükür konuşsun.20 senesi geçti bu klüpte yeri geldiğinde bu kadar yakınıyorsa demekki bi bildiği var ya.Klübün içini dışını ondan iyi bilecek başka bir adam var mı?

Madem 20 senedir kulübün içinde, öğrenmesi gereken en önemli geleneklerimizden biri; "kol kırılır yen içinde kalır" değil midir? Bunca sene bunu bile öğrenemediyse...

Kulübü tüm Türkiye önünde küçük düşürme hakkına sahip olmak için başarılı furbolcu olmak yetiyor demekki, oysa ki ben Galatasaray gelenklerinde "kol kırılır yen içinde kalır" düsturunun önemli bir yeri olduğunu düşünürdüm eskiden.

Biz içimizde her şeyi konuşuruz ama asla kulübümüzü üçüncü kişilere malzeme vererek küçük düşürmeyiz diye bilirdim açıkçası. Meğer öyle değilmiş bellirli bir başarımı yakalayınca ağzına ne gelirse her gördüğün kameraya söyleyebiliyormuşsun meğer.

not: Onur abinin yazdıklarını görmeden yazdım ben bunları demekki ortalama aynı şeyleri söylediysek aklın yolu birdir diyebiliriz.

Bana göre kol kırılır yen içinde kalır olayını futbol oynadığı 20 sene içinde zaten gercekleştirdi.Aylarca para alamayıp üstüne üstlük ,para alamayan oyunculara kendi evinin kasasından para ödemişliği gibi şeylerde vardır.Eeee herkesin bir sabır noktası var,bırakalımda o da bazı şeyleri paylaşsın artık.

Futbol oynadığı dönemde gündeme getirdi jeep olayını, paralarını alamadıklarını, kendi cebinden ödeme yaptığını... Bunları söylemek, dönemin yönetimi dolayısıyla kulübü küçük düşürmek değil midir?

Bize öğretilen en önemli şeylerden biri de, yaptığın iyiliği her fırsatta söylersen kıymeti harbiyesi kalmaz. O karşıdakinin sorununu çözme isteğinden ziyade, eline koz almaya çalışma çabası olarak kalır.

En basitinden Uefa kupasını aldığımız sene Araba yüzünden Fatih Terim ile araları bozulmuştu, sonradan Hakan yok çok az paraya oynayan Bülent Korkmaz'a hediye edeceğim gibisinden konuşmuştu. Açıkçası ben Hakan'ın bu konulardada çok masum olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca bir gelenek varsa bunun futbolculuğu, yöneticiliği 10 senesi 20 senesi olmaz helede mesele üçüncü kişilere malzeme vermek, camianı küçük düşürmek gibi hassas bir konu ise. Hakan için bu söylediklerini hak olarak görüyorsan, Metin Oktay zamanında kulübün anahtarlarını Fener yöneticilerine teslim etse yeriydi.

Sizinde kendinize göre haklı noktalarınız var tabii ama bahsettiğimiz adam Hakan Şükür be abi Hakan Şükür.Mesela yakındığı konulardan biri Lincoln,İnternette kendine Helikopter sipariş ederken genc oyuncular abi biz ne zaman paramızı alacağız diyorlardı.Yöneticiler utanmasalar Lincoln'ün altını bile değiştireceklerdi,işemesin diye ama mevzu Hakan,Hasan şaş ve Necati olunca tüh bu oyunculara.

Benim için Galatasaray ismini üçüncü kişilere malzeme vererek her gördüğü kameraya konuşan kişinin ismi hiç önemli değildir, en önce "Galatasaray" gelir bir başka deyişle "Her Şey Galatasaray'dan Sonra Gelir". Benim için o kadroda Arif Erdem'den daha değerli kimse yoktur. Arif bilmiyormuydu her yerde konuşmayı, 32 33 yaşında futbolu bırakmak zorunda kaldı tek bir tane olumsuz bir laf duymadım ben adamdan. Her yerde ben Galatsaraylıyım cümlesini gururla söyleyen bir insan. Hakan Arif kardeşini örnek alsın kendine bu tarfatar az destek olmadı ona "kaçan penaltı olsun kralım canın sağolsun" benzeri pankartlar, gol kaçırdıkça sürekli stadlarda isminin söylenmesi vesaire. Şimdi ne hakkı var bizi bu durumlara düşürmeye, fenerbahçeli insanlara malzeme veriyor sürekli, hiç mi yok etrafınızda Fenerli insanlar bir Hakan bir Hıncal adamlar için en önemli iki insan oldu sürekli onlardan örnek veriyorlar, bak bunlar bile bunu diyor diye başlayan cümleler.

Neyse bu konu çok canımı sıkıyor bizi biz yapan değerlere herkes saygı duyacak yöneticilerde, oyuncularda, eski oyuncularda, taraftarlarda.

Sercan, Lincoln Helikopter siparişi de verir ona da biner. Adam ona göre de sözleşme yapıyor. GS'da parasızlık olduğunu paraların gününde alınmadığını cümle alem biliyordu o zaman o çok bilmişler aynı Lincoln gibi sözleşme yapacaktı. Ya da gideceklerdi başka klübe. GS'dan para alamdan oynamadılar. Paralarını geç alarak oynadılar. Bak tekrar söyliyeyim Hakan Şükür 1998 de 3.250.000 dolara top oynuyordu yıllık.

20 senedir klübün içinde bırakında o konuşsun dersek o zaman Hakan susacak Suat Kaya ile Bülent konuşacak onlar Hakan'dan 5 sene evvel bu takımdalardı. Tugay konuşacak mesela. Ha olsun abi kıdem önemli, diyorsan bak bende senden eskiyim GS anlamında. O zaman benim dediğim doğru Sercan :))

Bu arada Yeni stadımızın açılış maçı diye bir başlık açarsak aslında detaya inebiliriz kimleri görmek istediğimiz anlamında. Ya da o başlık varsa ortaya çıakrsak iyi olur. GÜndemden başlığını başka türlü değerlendiririz.

7. Hafta Programı Açıklandı

Spor Toto Süper Lig'de 7. hafta programı açıklandı. Galatasaray, Süper Lig?in 7. haftasında 1 Ekim Cuma günü saat 20.00?da Necmettin Şeyhoğlu Stadı?nda Karabükspor?la karşılaşacak.

Federasyon'dan yapılan açıklamaya göre 7. hafta programı şöyle:

1 Ekim 2010 Cuma
20.00 Karabükspor ? Galatasaray (Necmettin Şeyhoğlu)
20.00 Bucaspor ? Eskişehirspor (Alsancak)

2 Ekim 2010 Cumartesi
15.30 Manisaspor ? Kayserispor (Manisa 19 Mayıs)
19.00 Fenerbahçe ? Gençlerbirliği (Şükrü Saracoğlu)
19.00 Ankaragücü ? Konyaspor (Ankara 19 Mayıs)

3 Ekim 2010 Pazar
15.30 Sivasspor ? Gaziantepspor (4 Eylül)
15.30 İstanbul BB - Bursaspor (Ali Sami Yen)
19.00 Trabzonspor ? Beşiktaş (Hüseyin Avni Aker)
19.00 MP Antalyaspor ? Kasımpaşa (Mardan Antalyaspor)

Cuma maçlarından hep korkmuşumdur.

Ömer Faruk Ünalan' Alıntı:
Onur abinin yazısına da, Emre abinin yazısına da toplu olarak imza atarız herhalde..

Ama zaten Emre gelmez, gelemez.. Hem bizimkiler çağırmaz, hem karşı yakadakiler izin vermez (böyle bir başarının altında ezildikleri için de olabilir) hem de kendi istemez.. O kadar aptal değildir diye düşünüyorum yani.. Yoksa ?.. : )

Emre zaten istesede gelemez..O kadar kufur yiyen bir adamin Turkiye'nin en iyi stadinda ne isi var acilislarda? Birakalim o saracoglunda aziz amcasiyla kume dusermiyiz kalirmiyizin tartismasini yapsin!