doğan ya uefa herkesi men ederse
Açıkçası UEFA fener'in açtığı davada yerden göğe kadar haklı olabilir zira onları göndermeme kararını TFF vermiştir dolayısı ile dosyada zaten adamlar aslında taraf değiller.
Ancak ülkeyi men etme durumunda muhatap belli, özellikle suçsuzluğu belli olan takımımız için olası bir durumda iki muhatap var öncelikle UEFA bizi bu platforma almayarak uğrattığı büyük maddi kayıp,yaptığı haksızlıktan dolayı muhatabımız olacak ki bizim avrupadaki lobimizi fb ile kıyaslamayın bile hiç yabana atılmayız.
İkincisi aldığı kararla uğrattığı prestij kaybı,ekonomik zararları, Türk Futbolunu iki paralık ettiğinden dolayı TFF ikinci muhataptır burada. Ben size gönül rahatlığı ile söyliyebilirim ki olası bir durumda her iki davayıda 40'ar milyon avroluk tazminatlar halinde kazanırız her yıl için.
Dolayısı ile UEFA'da bunun farkında olacağı için şahsen bizim avrupadan men edilme riskimizi 0(sıfır) olarak görüyorum.O yüzden hazır rakiplerimiz bu denli sıkışık durumdayken bizim yatırımlarımıza devam etmemiz lazım.
Ancak olumsuz bir durumuda düşünülen öte yandan UEFA tüm ülkeyi avrupadan men etse dahi eğer biz bu karar karşısında heleki tazminat davalarını kazanmamız bu denli kesinken küçülmeyi tercih edersek afedersiniz ama bu süreç bittiğinde 100 milyon avro nakit paraya toparlanamayacak, avrupada iyice unutulmuş,tüm prestijini yitirmiş bir takım oluruz. O yüzden her şartta biz rengimizi,kulvarımızı belli edip ona göre yatırımlarımızı yapmalıyız.
Ayrıca yukarıda bir arkadaşta çok güzel demiş mevcur karar bizim 3 yıl boyunca kafadan ŞL'ne gidip oradan ilk turda elensek dahi alacağımız 75 milyon avro parayı garantilemiş bulunuyoruz. Lig şampiyonlukları ile gelecek yıllık 35-40 milyon avroyu garantilemiş oluyoruz. 3. Köprü inşaatının ne derecede aceleyle yapılmaya çalışıldığının görüldüğü bir dönemde Riva gibi bir araziyide eş zamanlı doğru bir yatırım şekli ile değerlendirdiğimiz an ekonomik ve yurt içi prestiji olarak tutulmaz bir takım olacağız ancak bunu sahadaki başarı ile pekiştirmek lazım.
Neticede biz bu ülkenin takımıyız ve bu ülkenin ligini bu kadar geri planda,göz ardında tutmamalıyız diye düşünüyorum. Anamızın liginde anamızın çocukları ile oynarsak şayet afedersiniz ama hiç bir b.k yiyemeyiz zira mevcut takımda atılan gollerin kaçını anamızın çocukları atmış kaçını gavurun tohumu atmış iyi incelemek lazım ki bu takımın bile bir çok eksiği var bu ligde şampiyonluğa ulaşmak için.
Sonuç olarak çok uzattım biliyorum ancak madem herkes kendi çıkarının peşinde,herkes kendi cebini,kendi istikbalini düşünüyor, madem 3 temmuzdan bu yana Türk Futbolu'nu kurtarmak için yaptığımız bütün çabalar 'fırsatçılık' olarak nitelendiriliyor ozaman bizim de artık kendi yolumuzu çizip,kendi çıkarlarımız doğrultusunda mevcut durumu lehimize en iyi şekilde kullanma yolunu seçmemiz gerekiyor. Kimse kusura bakmasınortada bunca şerefsiz,dönsöz,cibiliyetsiz,kendini para için satmaya niyetli yosma var diye ben şerefle,haysiyetle,onurla, harçlığımdan arttırmaya çalışarak biriktirdiğim 3-5 kuruşla sevdiğim,desteklemeye çalıştığım kulübümü ,takımımı ne bu ligden çekerim,nede kurda kuşa yem ederim. Herkes kendi pisliğinde boğulsun biz gemileri ayırıp yola devam ederiz, ciğeri 3 kuruş etmeyecek satılmışlar için bu takımı feda edemem, hiç birimizde etmemeliyiz.