Gündemden

nasıl bir açıklama ?

Oğuz Altay
3)O zamanın şartlarıyla şu an bir değil ama Ali Sami Yen'den önce yıllarca Mithat Paşa Stadında oynadığımızı unutmayalım.

2)Kulübümüzü yönetenler ve Beşiktaşlı yetkililer böyle bir taleple gelir ve anlaşırlarsa anlayışla karşılamamız gerekiyor.

1)Arkadaşlar tepkilerinizi okuyorum ama samimi ve içten şekilde yazıyorum, öküz altında buzağı aramanında anlamı yok.

Böyle anlamsız anlamsız konuşup sonra hep taraftardan hem uA dinamiklerinden tepki yiyince 180 derece dönüş yaptı işte;)

Isın ılgınc tarafı uA forumlarında da hala Oguz Altay'ı savunan ve hatta dogru soyluyor dıyenler vardı. Insanlar nasıl boyle koyun olabılıyor aklım almıyor. Forumda bayagı bır sert konustum ama ban yemedım ılgınc bır sekılde. Allah'tan Adnan Ozturk gıbı bır yonetıcımız var. Ayrıca bende Dogan Abı gıbı utandım. Gecte olsa Adnan Ozturk'u tanımıs olduk.

Bu stad paylaşma işini savunan kıt zekalıları tutan yok istedikleri zaman Metin Oktay'a, Ali Samiyen'e, ligin ilk maçında Eboue'ye daha 2 gün önce Muslera'ya küfür eden,ırkçılık yapan ayyaşlarla maç izleyebilirler yan yana, koyun koyuna. Aynı koltuğu paylaşabilirler uygun buldukları şekilde.

Ancak gerçek bir GS'lı olarak daha yeni yeni 'BENİM' diyebildiğim, bitişini şantiye kameralarından takip ettiğimiz stadımızda olmaz o iş. Fantazilerini evlerine, yada uygun buldukları kafelere saklasınlar orada misafir etsinler umrum değil.

Rahmetli Alpaslan Dikmen'in en azından tarzını sevdiğim söylenemezdi ancak bu şekilde kıvırdığını kendisini taraftarın tansyonunu ölçme aracı olarak kullandırdığını varsa da ben hatırlamıyorum şahsen. uA yıllar sonra tekrar kan kazanmaya, sempati toplamaya başlamışken böyle kukla olmak,koyun olmak gerçekten düşünebilen bir insanın yapacağı iş değil.

Her şeyi ama her şeyi geçtim bjk'ya bu aklı kim veriyorsa zerre aklı yok zira kombine dışında loca satma hayalleri kuruyorlar TT Arena için. Tamam düşünemk adetiniz değil ancak biraz deneyin, biraz hukuki yolları araştırın o locaları istediği gün ve saatte kullanmak adına 1 300 bin ile 1milyon 200 bin avro arasında para veren adamlar sizce o paraları localarını başkaları kullansın,paylaşalım diyemi verdi müsade edilir mi böyle bir işe biraz akıl yahu 'beyin bedeva' gerçekten. Ben kale arkasından aldığım iki koltuğu paylaşma düşüncesine katlanamıyorken o kodomanlar buna müsade edermi sanılıyor cidden?

Oyun akışı içinde futbolcuya dirsek atmanın cezası 3 maç, ırkçılığın cezası 2 maç.

Küfürlü tezahuratta 1 maç saha kapatma cezası, hem küfür, hem sahaya inme hem de futbolcuya saldırmanın cezası 2 maç saha kapatma.

Muz Cumhuriyetine Hoşgeldiniz !

Bu ülkede kulübün antetli kağıdı ile teklifte bulunmadığın sürece ŞİKE'de serbest.

Maç sonrasında yayıncı kuruluşun kamerasına karşı, canlı yayında 'anasını avradını bilmem ne yaptığımın b.ktan ZENCİSİ' diye demeç vermediğin sürece IRKÇILIKta serbest.

Taktığımız 9 puan farkı ikiye böldükleri içinde şanslıyız zira yarıya bölüp o yarıyıda 2.ye eklememenin serbest olmaması içinde hiç bir engel yok açıkçası (!)

İlahi Murat Gökhan Orçun!

Haberi okumayanlar doğal olarak kim bu diyebilir! Zat-ı muhterem Fenerbahçeli Avukatlar Derneği Üyesi ve Melo - Riera kavgası için Savcılığa ihbar yoluyla suç duyurusunda bulunma fikrinin mucidi! Cidden ilginç bir camia...

Bir sonraki ırkçı söylemde (umarım olmaz) hangi yüzle 2 maçtan fazla ceza verilecek?

Bir sonraki sahaya girip rakibe saldıran taraftarın kulübüne 1 maçtan fazla ceza nasıl verilecek? (diğer 1 maç küfürden)

Ayrıca 2 dk aralıksız küfür 1 maç saha kapatma(herhangi bir maç). 90 dk 'nın en az 30 dk. sını küfürlü geçirmek 1 maç saha kapatma(son Beşiktaş maçı). Bu nasıl bir mantık?

Bizim meşhur sulu maçta hemen 5 maçlık ceza kesilmişti. Sahaya atlamak mı, yoksa su atmak mı daha büyük suç anlamadım ben.

İkiye bölmek yetmez. En az 10 a bölmeleri ve aşağı yuvarlamaları gerekiyordu. Yada -1 ile çarpmaları falan gerekiyordu.

Tüm bu olanları peş peşe diz. Sonra biz Türk futboluna yön veriyoruz. Siz ancak sıvı dışkınıza yön verirsiniz. O da rüzgarsız havada!

Prekazi: "TT Arena'ya gitmek içimden gelmiyor. Sami Yen'i seviyorum"
Ceyhun Yılmaz: "Sami Yen mi kaldı abi toprak oldu"
Prekazi: "Babam da öldü ama hala seviyorum"

Ben de öyle Cevat, ben de!

Prekazi, çocukluğumun kahramanı! Ve onun neden bu denli değerli olduğunu bir kez daha görmüş oldum...

Yolla mail at,
Dear Mr. Platini,

I would like to make an official compain about Turkish Football Association for legalising match fixing by announcing the change of article 58 of Diciplinary Procedure. The only aim of this change is to save Fenerbahçe SK from relegation that you know were involved in several match fixing activity last season.

As yourself and Mr. Infantino mentioned several times, this is UEFA’s and FIFA’s must have diciplinary act and all Federations have to obey this rule. Please take prompt action on this matter and save Turkish Football.

Political interfere and unfair treatment in Turkish Football must be stopped now. Bring justice to Turkish Footbal by following your diciplinary procedures no later than today.

Best regards
discipline@uefa.ch <discipline@uefa.ch>; info@uefa.com <info@uefa.com>; contact@uefa.com <contact@uefa.com>; eac-info@ec.europa.eu <eac-info@ec.europa.eu>

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'ndan Önemli Açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bugün açıkladığı kararlar, kamuoyu vicdanında büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu kararlar Türk kamuoyunun zekâsıyla alay etmek, adalet duygusunu hiçe saymak ve uluslararası kuralları görmezden gelmektir.

TFF bu tutumuyla Türk futbolunu telafisi mümkün olmayan bir çıkmaza götürmektedir.

Başından itibaren Galatasaray’ı şike çamuruna bulaştırma çabası ve “bu sürece Galatasaray’ı da dahil edebilirsek işin içinden daha kolay çıkarız” zihniyeti bugün somut biçimde ortaya çıkmıştır.

Bu durum açıkça göstermektedir ki, TFF yönetimi artık Türk Futbolunu temsil eden, haklarını savunan, futbolumuzu ileriye götürmeye çalışan bir organ olma niteliğini kaybetmiştir.

Galatasaray Spor Kulübü bu nedenlerle TFF yönetiminin Türk futboluna daha fazla zarar vermeden derhal istifa etmesinin zorunlu olduğuna inanmaktadır.

27 Ocak tarihli TFF Genel Kurulunda büyük bir çoğunlukla alınan 58. maddenin değiştirilmemesi yönündeki kararının hiçe sayılmış olması etik kuralların ne denli benimsendiğinin açık bir göstergesi olup, en üst organı olan Genel Kurul kararının aksine hareket etmekle TFF yönetimi daha da ağır maddi ve manevi sorumluluklar almış ve ülke futbolu adına çok büyük riskler altına sokulmuştur.

Tekrar belirtmekte yarar görmekteyiz : Galatasaray Spor Kulübü olarak bugüne kadar hiç bir kulübün, hiç bir şahsın cezalandırılması ya da verilecek cezanın şu ya da bu şekilde olması yönünde ne açık, ne de kapalı kapılar ardında bir talebimiz olmamıştır. Arkasında durduğumuz ve taviz vermeyeceğimiz tek ilke, sürecin adil, hukuka uygun ve inandırıcı biçimde yönetilmesi, futbolumuz adına kamu vicdanının tatmin olacağı kararların alınması yönünde olmuştur. Ancak bugüne kadar sabır ve iyi niyetle izlediğimiz süreçte gelinen nokta ne yazık ki, gerçeklerin “halı altına süpürülmesinden” başka bir sonuç doğurmamıştır.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak tüm camiamızın ilk günden itibaren sürdürdüğü soğukkanlı duruşundan taviz vermeyeceğine, herhangi bir provokasyona alet olmayacağına inancımız tamdır.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu

Kayserispor bizden daha sert bi açıklama yapmış valla. Resmen biz kendimizi savunmak için ayağınıza gelmeyeceğiz ne haliniz varsa görün restini çekmiş.. Kayserispor a helal olsun böyle bi açıklama yapmak lazım sert değil BOMBA etkisi yaratacaksınız kayseri gibi... Bence adamlar savunmada yapmıcaklar helal olsun...

Dünkü açıklama gerçekten berbattı. Hayal kırıklığı yarattı ama bugünkü ihtarname ile gereken yapıldı. Siyaset bu işin içine girmeseydi çoktan bitmişti bu mevzular ama biz naparsak yapalım TFF'den birşey çıkmayacak. UEFA olmadı FİFA. Beklicez yapacak birşey yok.

Galatasaray Taraftar Grubu, 2 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00' da Galatasaray Lisesi önünde buluşarak Taksim'e bir protesto yürüyüşü yapacaktır.

Katılmak isteyen tüm taraftarlarımıza duyurulur.

Çok rastlanan bir şey değildir kulübün resmi siteden taraftarın vereceği tepki eylemini duyurması. Yönetim, gelinen noktada taraftarın aktif rol üstlenmesini istiyor.