Gündemden

Takımımız henüz bir Manchaster yada Barça olmadığına göre,
Özellikle avrupada sürekli hücum mantelitesine sahip hocalar ile başarı çok zor.Çünkü her nekadar kaliteli ve yıldız dolu olsada kırılgan bir kadromuz var.
Bunun için oynattığı futbolu özellikle ligde çokta beğenmesemde Lucescu başarının garanti adresidir.Şu takımda Luce Arda'yı,Kewell'ı ve Baros'u zaten geriye yaslatmaz takımın geri kalanına defans yapmayı öğretse baarı zaten gelir.

Aslında fm gibi olsa Defens Koçu olarak Lucescuyu getirsek, Hücüm Koçu olarakda Gerets veya Van Gaal'ı. Van Gaal demişken 1 ay sonra ne olacağı belli olmayan bir takıma ve bir ülkeye kolay kolay gelmez. Adam ununu elemiş eleğini asmış. Anca reddedemeyeceği para vermek lazımki saydığım olumsuzlukları önemsemeden gelsin.

Bir Türkiye'yi memnun etmeyecek ancak önemli bir oyuncu olan ismin, takımımız adına çıkmış olan haberini gördüm bugün. Patsa yani Patsatzoglou... 34 kez Yunanistan Milli Takım formasını giymiş, Xanthi'den Olympiakos'a atlamış ve 9 yıl Yunanistan'ın en büyük kulübünde forma giymiş bir oyuncu olan Patsa, sağ bek-sağ açık ve ön libero oynayabiliyor yanılmıyorsam. Bonservisi de yok. Oynamazsa +2 olur, bütün takım generallerden oluşmaz.

Ayrıca Patsa, Yunanlıların en büyük en yeteneği olarak gösteriliyordu ancak ağır sakatlıklar geçirdi. Sakatlıklardan önce inanılmaz bir oyuncuydu. Şimdi de eski gücü ve azminde artı tecrübe de eklemiş üstüne. Olympiacos'un forumu greeksoccer.com adlı sitede Patsa gidiyor diye üzgün bir ortam oluşmuş. Bazıları onun kulüp efsanesi olduğunu düşünüyor ve favori oyuncum diye bahsediyor.

Büyük olasılıkla bu transfer gerçekleşir, bazı kesimler burun kıvırır ama takımın en istikrarlı oyuncularından biri olur. Şimdiden hayırlı olmasını dilerim...

Bu da transfermarkt sitesinden.
4544.gif

Defans ve orta sahanın her bölgesinde oynayabiliyor siteye göre. Ben sağ bek, sağ açık ve ön libero olarak biliyordum.
Sözleşmesi sezon sonu bitiyor, yıllık 500 bin euroya oynayacak. Hiçbir riski yok ve bedava gelecek. Tahmini değeri 2.750.000 euro olarak gözüküyor. 30 yaşında ve 1.82 boyunda...

Scout ekibimiz transfer yapmayı gerçekten iyi biliyor...

Mustafa Sarp sezon sonu Galatasaray forması giyecek. Bülent Korkmaz en beğendiği oyuncusunu bonservissiz olarak getiriyor...

'Turkish Nesta' diye tabir ettiğim Ali Turan ve İsmail Köybaşı haberleri de çıktı. Murat Ceylan ve Eren Güngör'ü de bu listeye kattığımız zaman TSL'den alınabilecek en önemli oyuncular listesi çıkıyor karşımıza.

Bonservisleri çok uç olmayan, potansiyelleri belli olan bu 4 isimden, bazılarını kadromuza katarız umarım.

Bulent Korkmaz'i hala seneye yonetim takımda tutmayı dusunuyor mu sahiden?Gercekten ne diyecegimi bilemiyorum.Cok uzuldum.Eger bir GALATASARAY takımı Bulent Korkmazin stratejik takım kurma,oyun felsefesine kaldıysa bir taraftar olarak yonetimi protesto ederim.Galatasaray tarihi hic bu sene oldugu kadar acaba bir berbat bir sezon daha gecirdi mi?5.yiz 6.i ile aramizda kac puan var ki..Cok uzucu cok..Sahiden Turk futbolunun Avrupadaki yeri,konumu hic sasirtici degil.Boyle baskanlar,yoneticiler olduktan sonra bence pek sasirmamak lazim.

Bulent Hocanın yeni hedefi Cenk İşler olur artık sene sonu Kewell Baros ve Lincolnle calısmak istemedigini soyler Ardanın uygun bir bonservis bedeliyle satılması talimatını yonetime iletir sivastan tumu alır kaleye Orkun gecer muthis bir takım izleriz artık

Zaten Lincolne daha en basindan karsiydi gelmeden once takima.Seneye Kewell,Baros ile de tartisir bakın yaziyorum buraya.Arda satilsin yerine Bursaspordan bir oyuncu gelecek vaadeden aliriz der yonetime.Olmadi Semih genc defans oyuncumuzu 2-3 sene kenarda bekletir oynatmaz.Defans kalmayinca gobege Umit Karani koyar.Yaziklar olsun..Daha fazla yazmak istemiyorum.Tek kelimeyle yaziklar olsun.

Can Yapici' Alıntı:
Zaten Lincolne daha en basindan karsiydi gelmeden once takima.Seneye Kewell,Baros ile de tartisir bakın yaziyorum buraya.Arda satilsin yerine Bursaspordan bir oyuncu gelecek vaadeden aliriz der yonetime.Olmadi Semih genc defans oyuncumuzu 2-3 sene kenarda bekletir oynatmaz.Defans kalmayinca gobege Umit Karani koyar.Yaziklar olsun..Daha fazla yazmak istemiyorum.Tek kelimeyle yaziklar olsun.
efsane mefsane dinlemiyceksin takımın gelecegini dusunuyorsan Klinsmanda Bayernin efsanesi ama Bayern yoneticileri acıkladı sene sonu Klinsmanı KOVUCAK bizde takımın gelecegini dusunuyorsak sene sonunda Bulenti kovmalıyız

FenerbahçeSaracoğlu Stadı´nın altında faaliyet gösteren Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı´na önceki akşam yapılan baskında, kumar oynadığı gerekçesiyle 35 kişi gözaltına alındı.
:p :p :p

RİVA PROJESİNE MİMARLAR ODASINDAN VETO GELDİ!..

Riva?daki 1 milyon 175 bin metrekarelik arazisine yıllardır bir çivi bile çakamayan Galatasaray kulübünün hazırlattığı konut projesine, Koruma Kurulu izin verdi. Galatarasay, araziye 828 adet konut ve sosyal tesisler yapmaya hazırlanırken Mimarlar Odası?nın çevre etki değerlendirme (ÇED) raporu, projenin önünü yine kesti.

Milliyet'in haberine göre kulüp, bir süre önce inşaat ruhsatı almak için Beykoz Belediyesi?ne başvurmuş, belediye de projenin Koruma Kurulu?ndan geçmesi halinde ruhsat vereceğini beyan etmişti. VI Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 17 Şubat 2009?da üç üyenin karşı oyuna rağmen Galatasaray?ın projesini onayladı.

?Projeyi geri çekmeli?

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhçu, Galatasaray?ın Riva projesi için hazırladıkları ÇED raporuna göre, projenin hayata geçirilmesi halinde bölgede telafisi mümkün olmayan çevre tahribatının meydana geleceğini söyledi. ÇED raporunu ilgili bütün kurumlara gönderdiklerini belirten Muhçu, ?Bu aşamadan sonra Galatasaray?ın bu arazideki projesini geri çekmesini bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve valilik de bu rapor üzerine bilgi isteyecektir? dedi.

Yetki Büyükşehir?de

Muhçu, Riva?nın benzersiz bir doğal yapı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
?Bu tür projelerde Koruma kurulu onayı almak şart. Ancak kurul onayı hiçbir zaman ruhsat alma anlamına gelmez. Ruhsat yetkisi belediyelerdedir ve devredilemez. Kaldı ki ruhsat başvurusu Beykoz Belediyesi?ne yapılmış. Oysa ki İstanbul sınırları içinde imar yetkisi Büyükşehir Belediyesi?nde. Dolayısıyla ruhsat başvurusunun da Büyükşehir Belediyesi?ne yapılması gerekir.?
Eyüp Muhçu, ?geri dönüşü mümkün olmayacak ekolojik ve kentsel sakıncalara neden olacağı? gerekçesiyle projeye mesleki denetim hizmeti vermeyeceklerini ve inşaatın başlaması halinde dava açacaklarını söyledi.

Mimarlar Odası: Yol bile yapılamaz

Mimarlar Odası?nın projeye itirazları şöyle:
- İstanbul III Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu 1995?te Riva?yı, İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı Doğal Sit Alanı ilan etti.

- Galatasaray?ın arazisi de Koruma Kurulu?nun 1996?da aldığı kararla kısmen II. derece, kısmen de III. derece doğal sit alanı olarak tespit edildi.

- Bu iki karara göre bölgedeki doğal varlıkların ve ekolojinin korunabilmesi için söz konusu alanlarda yerleşimi özendirebilecek yol, köprü, turizm tesisleri gibi yapıların yapılması bile mümkün değil.

- Galatasaray?ın projesi, imar ve planlama kural ve yönetmeliklerine uygun asgari teknik ölçüt ve esasları dahi sağlamıyor. Sosyal tesisler dışında hiçbir teknik ve sosyal donatı alanına yer verilmemiş.

- Mevzuata göre meskun alanlarda dahi 7 metreden dar yaya, 10 metreden dar trafik yolu açılamazken, bu projede yol genişliği sadece 6 metre olarak belirlenmiş.

- Konut alanı olarak planlanan kısım, imar ve planlama mevzuatına tümden aykırılıklar içeriyor

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
FenerbahçeSaracoğlu Stadı´nın altında faaliyet gösteren Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı´na önceki akşam yapılan baskında, kumar oynadığı gerekçesiyle 35 kişi gözaltına alındı.
:p :p :p

Rulet,Poker,Black Jack ohhh..Bende oynuyorum ama BWinden internet uzerinden veya kibrisa gidiyorum sahsen..ama bu kumarbahceliler oynar ne de olsa zaten bunlarin cumhuriyeti farkli degilmi?

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
bu işte aziz yıldırım ın parmağı olabilirmi acaba? düşünüyom

olabilir sonucuna varıyorum

Bu projeyi onaylamayan insanlar özelliklede Mimarlar Odası hemen hemen sırf fblilerden oluşan bir kurul.Bu sebepten ötürü daha öncede olduğu gibi bu seferde projeye balta vurmak istiyorlar.Çokta üzüntü duymuyorum çünkü zaten 1-2 yıl içinde bu projeye başlama gibi bir şey söz konusu değildi.Bu ruhsat muhtemelen başbakan araya girince çözülecektir.

Ayrıca Patsatzoglou ismi en azından 2 yıl için hiçte fena bir isim değil.Katkısı olacak bir isimdir.
Kaleye bonserviszis,defansın sağına Patsatzoglou düşünülüyorsa buda demekki orta saha ve forvete yapılacak takviyelerde ciddi para harcanabilir.

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
[quote="Kamil Sarper Özsefer":18jvtt5g]bu işte aziz yıldırım ın parmağı olabilirmi acaba? düşünüyom

olabilir sonucuna varıyorum

Bu projeyi onaylamayan insanlar özelliklede Mimarlar Odası hemen hemen sırf fblilerden oluşan bir kurul.Bu sebepten ötürü daha öncede olduğu gibi bu seferde projeye balta vurmak istiyorlar.Çokta üzüntü duymuyorum çünkü zaten 1-2 yıl içinde bu projeye başlama gibi bir şey söz konusu değildi.Bu ruhsat muhtemelen başbakan araya girince çözülecektir.

Ayrıca Patsatzoglou ismi en azından 2 yıl için hiçte fena bir isim değil.Katkısı olacak bir isimdir.
Kaleye bonserviszis,defansın sağına Patsatzoglou düşünülüyorsa buda demekki orta saha ve forvete yapılacak takviyelerde ciddi para harcanabilir.[/quote:18jvtt5g]
Dogan abi sag bek icin sozlesemsi biten cok kalıteli oyuncular var neil ve rafinha gibi(rafinhanın bitiyormu tam bilmiyorum)

Okan DAMGACI' Alıntı:
Dogan abi sag bek icin sozlesemsi biten cok kalıteli oyuncular var neil ve rafinha gibi(rafinhanın bitiyormu tam bilmiyorum)

Okan,Rafinha'nın sözleşmesinin bittiğini hiç zannetmiyorum.
Neil ise sağ begden öte stoper oyuncusu.Üstelik belki bilmiyorsun ama ciddi bir yıllık ücret sorunu var onunla ilgili.İngiltere'de kazandığı para 4 milyon avro civarı bir paraya denk geliyor.Bunda oradaki vergilerin ağırlığı düşünülerek bir indirime gidilse bile 2-2,5 milyon avro yıllık para bir defans oyuncusuna üstelik 31 yaşındaki bir oyuncuya vermeyi mantıklı bulmaz yönetim.Pekte haksız sayılmazlar.

Ankarasporun golünden sonra tüm Galatasaray lı arkadaslar ayaga kalktık sonra tv de İ.Melih Gökçek in sevinmesini gösterdi ve hepimiz yerimize oturduk.Sevincimiz kursagımızda kaldı.

Aziz Yıldırım dan daha antipatik bir insan olabilirmi dünyada evet olabilir,bu gece bu sorunun cevabını bulduk hepimiz...

Peki sizce Adnan Sezgin Abddurrahim Albayrak tan daha ustun mu??Galatasaray'in yonetilis bicimi evlere senlik.Yakinda Baros yerine yunan 1.liginden adı sani duyulmamis isimler gelirse kimse sasirmasin derim.

Hakan Avci' Alıntı:
[quote="Uğur YILMAZ":qyx5iy0q]Bende Leo Franco'nun ortalama bir kaleci olduğu düşüncesindeyim. Kameni bize daha iyi gider...
Aykut & Orkun ne olacak?[/quote:qyx5iy0q]
İkisi de benim gözümde Galatasaray'ın 1. kalecisini olamayacağını ispatlamıştır. Açıkçası 26-27 yaşına gelmiş ve bazı şeylerin belli olduğu bir dönemden sonra patlama yapabileceklerini düşünmüyorum. Sezon sonunda ikisinden birine yol verilebilir.
Ayrıca adı geçen Patsa da bize iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü 6+2 kuralının hepsini üst seviye oyunculardan kullanırsak o +2'ye yazık olur. Patsa tarzı takım içinde görev adamı olabilecek oyunculara da ihtiyaç var.