Gündemden

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
[quote="Eren Aydın":1rj38zsu]Leo Franco, De Santics'den üstün bir adam mı sizce?

Kişisel görüşümü sorarsan kesinlikle DEĞİL.[/quote:1rj38zsu]
Tabi Doğan herkesin kişisel görüşünü sormuştum. Benim kişisel görüşümde seninle aynı yönde. Doğru olmadığını umuyorum bu haberlerin.

"Gelecek yıl da buradayım" !

Galatasaray'ın Avustralyalı futbolcusu Harry Kewell, 1-0 kazandıkları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında alınan 3 puanın büyük önem taşıdığını söyledi.

Karşılaşma sonrası gazetecilere açıklama yapan Kewell, "Bundan sonra iyi veya kötü futboldan çok alınan puanlar önemli. Bugün kazandığımız için çok mutluyuz. Bundan sonra da aynı şekilde konsantre olup, kalan maçlarımızı kazanıp, rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz" dedi.
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne gidememesi halinde bunun kendi geleceğini nasıl etkileyeceği şeklindeki bir soru üzerine Kewell, "Takımımızın Şampiyonlar Ligi'ne kalması veya kalamaması benim buradaki kariyerimi etkilemez. 1 yıl daha sözleşmem var. Ayrıca burayı ve takım arkadaşlarımı çok seviyorum" diye konuştu.

Avustralyalı futbolcu, geçen hafta yapılan olaylı Fenerbahçe derbisinin hatırlatılması üzerine, "Yaşanan olumsuz şeyler derbiye yakışmadı ve utanç verici oldu, ama olabiliyor. Yaşandı ve bitti" demekle yetindi.

Galatasaray'da ilk kez ilk 11'de oynama fırsatı bulan genç futbolcu Semih ise büyük bir mutluluk içinde olduğunu kaydetti. Galatasaray gibi büyük bir kulüpte sahaya ilk 11'de çıkmanın kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Semih, "Maça başlarken heyecan vardı, ama ağabeylerim sağ olsun beni motive ettiler. İyi performansımı onlara borçluyum. Umarım gelecek haftalarda da oynama şansı bulurum. Bülent hocam dün bana ilk 11'de oynayacağımı söylediğinde, kendisine hazır olduğumu söylemiştim. Maçtan sonra da beni kutladı, ben de bu formayı geri vermeyeceğimi söyledim" diye konuştu. Semih, şampiyonluk şanslarının bitmediğini kalan 6 maçlarını kazanarak, şampiyon olabileceklerini kaydetti.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un kalecisi Behram ise ligde düşme hattından uzaklaşabilmek için bu maçı kazanmayı çok istediklerini ancak başaramadıklarını belirtirken, gelecek maçlarında bunu telafi etmek zorunda olduklarını söyledi.
ARDA GÜVENLİK GÖREVLİLERİYLE TARTIŞTI
Olaylı Fenerbahçe derbisi sonrası 3 maç ceza alan Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından soyunma odalarının olduğu bölümde güvenlik görevlileriyle tartıştı. Cezalı olan ve akreditasyon kartı bulunmayan Arda'nın soyunma odalarının olduğu bölüme güvenlik görevlilerince alınmak istenmediği öğrenilirken, milli oyuncunun zorla içeri girdiği bildirildi. Daha sonra Arda'nın kulüp futbol şubesi üyeleri Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ ile birlikte soyunma odalarının olduğu bölümden çıkarak, stattan ayrıldığı görüldü.

Diğer yandan, cezası nedeniyle maçı locadan izleyen Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, çıkışta gazetecilere açıklama yapmaktan kaçındı. Stat çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Polat, çevresini saran taraftarlarla fotoğraf çektirdi.

Yazıklar olsun böyle futbol federasyonuna.Bu şekilde sadece Galatasaray'a kötülük yapmıyorlar Milli Takım oyuncusuna yapıyorlar. Yakında bizim oyuncular yere tükürse ceza alırlarsa şaşmam!

Yazıklar olsun bu federasyona.Daha ziyade bu federasyonun gözlemcilerine, bukadar kralcı olmayın be kardeşim.
Ceza çıkacağını zannetmiyorum bu arada.

TALİMATI İHLAL ETTİ

İstanbul BŞB maçı sonrası akredite kartı olmadığı halde zorla soyunma odasına giren ve güvenlik görevlileri ile kavga eden Arda Turan?a, federasyon tarafından 1 maç oynamama cezası verilecek. Karşılaşmanın temsilcisi Cemil Dönmez, federasyona gönderdiği raporda Arda Turan?ın stat görevlileri ile tartıştığını ve çok üzücü olaylara karıştığını ifade etti.

Raporda, Arda?nın kapıya peş peşe iki tekme vurduğu, görevlilere bağırdığı ve hakaret ettiği belirtildi. Milli oyuncunun vurduğu tekme nedeni ile güvenlik görevlisinin parmağının kapı aralığında ezildiği de öğrenildi.

Olaylı Fenerbahçe derbisinde gördüğü kırmızı kart sonrası 3 maç ceza alan Arda, soyunma odası önünde yaşanan bu olay nedeniyle de ayrıca 1 maç daha ceza alacak. Bugün Disiplin Kurulu?na gönderilecek olan genç yıldız, akreditasyon talimatını ihlal ettiği gerekçesi ile ayrıca 5 bin TL de para cezasına çarptırılacak.

Kaynak : Mynet Spor

Yok artık ya !

ligin ilk yarısındaki Fener maçındada hakeme çekil demişti ordada birşey ditasyon talimatını ihlal etmiştir ordanda 2 maç versinler..beşiktaş maçındada olmuştur bişeler

bayram harçlığı dağıtır gibi ceza dağıtıyorlar.harikasınız

Kara haber!

İlerleyen yaşına rağmen yıllardır Premier Lig'de başarıyla forma giyen ve gururumuz olan Tugay Kerimoğlu'na adeta kara bir haber geldi !.. Avrupa'daki en başarılı futbol temsilcilerimizden biri olan Tugay, rezerv takıma gönderildi !..

Milliyet.com.tr'deki habere göre 38 yaşındaki tecrübeli futbolcu, teknik direktör Sam Allardyce'ın isteği üzerine A takımdan çıkartılıp Rezerv takıma gönderildi.

Blackburn'de tam 226 maçta görev alan 38 yaşındaki tecrübeli yıldızın, bundan sonra A takıma geri alınmasının zor olduğu yorumları yapılıyor. 40 yaşında kadar futbol oynamak istediğini açıklayan Tugay'ın sezon sonunda Blackburn ile yollarını ayıracağı da iddia ediliyor.

Tugay'ın rezerv yani yedek takıma gönderildiği kulübün resmi internet sitesinden de duyurulurken, taraftarın sevgilisi olan eski milli oyuncumuz, dahil edildiği Wigan Athletic rezerv takımı maçında çok iyi bir performans sergiledi. 2003-2004 sezonunda Blackburn Rovers taraftarlarınca "Yılın Oyuncusu" seçilen Tugay, bu sezon görev yaptığı 31 maçta bir kez rakip fileleri havalandırmıştı. Tugay bu sezon Rovers formasıyla 10 maça ilk 11'de çıktı.

3-1 KAZANDILAR
Yedeklerde Rovers sezonun son maçında Wigan Athletic'i 3-1 yendi. Blackburn Rovers'da Tugay ilk 11'de 77 dakika görev yaparken göz doldurdu. Robin Park'ta oynanan maçta, Rovers'ın iki golü İrlanda 21 Yaş Altı Milli Takım oyuncusu Keith Treacy'den geldi. Bu arada Wigan'ın tek golünü Callum McManaman kaydetti. Rezerv takım, Lancashire Kupası yarı finalinde 5 Mayıs'ta Bolton Wanderers ile Leyland'da karşılaşacak.

Seçim savaşı!
G.Saray'da kılıçlar çekildi

GÖKMEN ÖZDEMİR / VATAN

G.SARAY?DA yönetim ile muhalefet seçimlere henüz 1 yıl olmasına rağmen kutuplaşmaya başladı... GSİYAD seçimleri Adnan Polat ve muhalefeti karşı karşıya getiriyor. GSİYAD?ın oy potansiyeli G.Saraylılar Cemiyeti ile boy ölçüşecek boyuta gelince ilk başta kenara itilen G.Saraylı İşadamları Derneği birdenbire kıymete bindi. İsmail Sarıkaya ve Celal Emon arasındaki seçim yarışında muhalefet Emon?u, Polat ve onun taraftarları da Sarıkaya?yı destekliyor. Ama işin içine yine liseli-lisesiz kavgası bulaştırılıyor...

G.SARAY 2. Başkanı Mehmet Helvacı?nın Polat?ın desteğine rağmen İsmail Sarıkaya?ya ?Liseli bir ağabeyimiz (Celal Emon) seçime girerken senin aday olman uygun değil? demesi ortalığı karıştırdı. Yönetimin içerisinden böyle bir çatlak olması, bir önceki başkan Özhan Canaydın?ın sürekli olarak mevcut yönetimi eleştiren konuşmalar yapması, yönetimin içerisindeki ?Canaydıncılar? Mehmet Helvacı ve Ahmet Dedehayır?ın yavaş yavaş Canaydın kanadına kayması bir sonraki başkanlık seçiminin çok çekişmeli geçeceğinin bir göstergesi...

ÖZTÜRK İKNA OLMUYOR

CANAYDIN açık açık bir sonraki seçimde aday olması beklenen Adnan Öztürk?ü destekliyor. İspanya ile oynanan milli maça gidip G.Saray?ın kavgalı olduğu Mahmut Özgener federasyonunu desteklemesi zaten yönetime ?karşınızdayım?mesajı olarak algılanmıştı. Şimdi de yönetimin içerisindeki adamlarıyla GSİYAD seçimlerinde etkili olmaya çalışan Canaydın, koltuğunu verdiği ve seçilmesi için desteklediği Polat ile ipleri koparmış gözüküyor. Bu durumun önümüzdeki günlerde daha ciddi ayrımlara yol açabileceğinden korkuluyor.

CAMİADA konuşulan diğer bir konu ise ?Erken Seçim.? Şu anda erken seçim olabilmesi için 1200 ila 1300 arasında bir imza toplanması gerekiyor. Ve Canaydın?ın seçim ekibinin bu rakamı toplayabileceğini herkes biliyor. Ama kimse erken seçimde aday olması muhtemel Adnan Öztürk?ü böyle bir yola çıkmak için ikna edemiyor. Öztürk ?Herkes devrini tamamlamalı... Sonrasına bakarız? diyerek erken seçimin önünü tıkıyor. Yani bir bakıma GSİYAD seçimleri 2010 mart ayındaki başkanlık seçiminin de adeta provası olacak...

Tugay'a yapılan çok büyük bir saygısızlıktır. Rovers taraftarlarının gözünde bir efsanedir Tugay Kerimoğlu... Tugay'a yapılan bu hareket, Raul'un rezerv takıma yollanmasıyla eşdeğerde bir olay. Tugay, orada kalıp Blackburn A takımında head coach olacak veya altyapıda antrenörlük görevi alacaktı. Bu gelişme sadece Tugay'a yapılmış bir saygısızlık değildir, Rovers taraftarıda buna tepki gösterecektir.

Türkiye tarihindeki ender profesyonellerden Tugay'ın gelecek sezon yuvasında oynamasını diliyorum... Ama Tugay'ı dışardan gözlemlediğim kadarıyla değerlendirirsem buraya geleceğini sanmam. Çünkü O, orada hem kültür olarak hemde futbol olarak çok şeyler katmış kendine ve burası ona ve ailesine bir kaç boy küçük gelebilir...

Zorunlu Açıklama: Vatan Gazetesi

Bugün yayınlanan Vatan Gazetesi'nin spor sayfasında Gökmen Özdemir imzasıyla yayınlanan "Seçim Rüzgarı" başlıklı haberde Galatasaray Spor Kulübü yönetiminde GSİYAD Başkanlık seçimleri nedeniyle "çatlak" oluştuğu iddia edilmektedir.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun sözkonusu derneğin seçimlerine ilişkin olarak adaylardan herhangi biri lehine veya aleyhine hiçbir şekilde bir tavrı bulunmamaktadır. Böyle bir yaklaşım, Galatasaray Spor Kulübü'nün geleneklerine uzaktır. Bunun iddia edilmesi bile yakışıksızdır ve Camiamız içerisinde karışıklık yaratmak, hedeflerimize yoğunlaşmamız gereken bugünlerde hedef şaşırtmak amaçlıdır. Bu temelsiz varsayımdan yola çıkarak oluşturulan yönetimde çatlak olduğu iddiaları da, aynı şekilde gerçeklerden uzak, anlamsız ve zorlama yorumlar olarak değerlendirilmektedir.

Kamuoyunun bilgisine duyurulur.

Galatasaray Spor Kulübü

Tugay esasında emekli olmadan önce 1 yıl gelip bizde oynasa abilik yapsa Hasan Şaş ve Ümit Karan'ın yaptıklarından çok daha yararlı olur.
Dahasında böyle bir futbol görüşü olan bir adamın iyi bir antrenör olacağınıda düşünüyorum.
Bununla beraber Tugay, Mehmet Topal'ın ofansif gelişimine inanılmaz katkısı olabilir.

Başkanımız dert küpü!

Başkanımız Adnan Polat, yönetimiyle ilgili basın organları tarafından üretilen dedikodulardan sıkıldı.

Başkanımız Adnan Polat, yönetimiyle ilgili basın organları tarafından üretilen dedikodulardan sıkıldı. Önceki gece Türk Telekom Arena Stadı'nın loca tanıtımı için Kuruçeşme Adası'nda düzenlenen törende hem mutluluğu hem üzüntüyü bir arada yaşadığı gözlenen Polat, adeta dert küpü.

Özellikle İstanbul Belediyespor maçında eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un oğlu ile beraber görüntülenmesiyle ilgili haberlerden rahatsız olan Polat, "Olimpiyat Stadı'nda localar arasında boşluk var. Bu arada futbolcumuz Arda Turan ile Saffet Ulusoy benim yanıma geldiler. Selamlaştık, 'birlikte maçı izleyelim' dediler. Saffet'i çocukluğundan beri tanırım. 'Yanımda oturma mı' diyeceğim? Bunun üstüne Adnan Polat, Haluk Ulusoy'un oğlu ile beraber. Mahmut Özgener'e gözdağı veriyor diye haber yapılıyor. Bu ayıp yeter artık. Saffet'in benim yanıma gelmesi ile Futbol Federasyonu ile yaşananların ne ilgisi var? Ayrıca Saffet'i yönetime alacağım dedikodusu yapılıyor. Seçime daha 1 yıl var." diye konuştu.

bunu damı görecektik herşey mi fb leşir bu ülkede :shock: :shock:

PSİKOLOJİK YENİLGİ

Soruda, Galatasaraylı futbolcuların ?Ne yaparsak yapalım yine kazanamayacağız? şeklinde bir düşünceye kapıldığı varsayılarak; bunun öğrenme teorilerinde neye karşılık geldiği soruluyor.

?Öğrenme teorileri? hakkındaki soru şöyle:

Galatasaraylı futbolcuların Fenerbahçe maçından önce, daha önceki maçlarda aldıkları sonuçlar akıllarına gelmekte (6-0, 4-0, 3-2, 4-3) ve Galatasaraylı futbolcular ?Ne yaparsak yapalım yine kazanamayacağız? diyerek, daha az çalışmakta ve yine başarısız olmaktadırlar. Bu durum, öğrenme teorilerindeki hangi kavrama örnek olabilir?

A) Habercilik B) Tepkisel koşullanma C) Kendini gerçekleştiren kehanet D) Öğrenilmiş çaresizlik E) Sistematik duyarsızlaşma (Doğru cevap -D-)

Konuyla ilgili olarak Ligtv.com.tr'ye açıklamalarda bulunan İhtiyaç Yayıncılık yetkilileri, bu sorunun Öğrenme Psikolojiyle ilgili olduğunu ve Pedagojik Formasyon sınavına hazırlanan öğretmen adayları için hazırladıkları test kitapçığında bu soruya yer verdiklerini belittiler.

Bu yaz gazeteler için anlaşılan bereketli geçecek. Bir yandan bize hoca bulmaya çalışıyorlar, bir yandan da oyuncu. Kolay gelsin...
Bu yaz aslında ismi geçenleri bir saysak nasıl olur?
Nistelrooy, Mehmet Aurelio, Dudek, Asenjo, Kameni, Leo Franco, Mustafa Sarp, Stepanov, Patsa, Suleymanı, Voronin ve bugün de Babel ismi çıkmış... Arada unuttuklarım olmuştur. o kadar çok isim yazıldı ki...

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
bunu damı görecektik herşey mi fb leşir bu ülkede :shock: :shock:

PSİKOLOJİK YENİLGİ

Soruda, Galatasaraylı futbolcuların ?Ne yaparsak yapalım yine kazanamayacağız? şeklinde bir düşünceye kapıldığı varsayılarak; bunun öğrenme teorilerinde neye karşılık geldiği soruluyor.

?Öğrenme teorileri? hakkındaki soru şöyle:

Galatasaraylı futbolcuların Fenerbahçe maçından önce, daha önceki maçlarda aldıkları sonuçlar akıllarına gelmekte (6-0, 4-0, 3-2, 4-3) ve Galatasaraylı futbolcular ?Ne yaparsak yapalım yine kazanamayacağız? diyerek, daha az çalışmakta ve yine başarısız olmaktadırlar. Bu durum, öğrenme teorilerindeki hangi kavrama örnek olabilir?

A) Habercilik B) Tepkisel koşullanma C) Kendini gerçekleştiren kehanet D) Öğrenilmiş çaresizlik E) Sistematik duyarsızlaşma (Doğru cevap -D-)

Konuyla ilgili olarak Ligtv.com.tr'ye açıklamalarda bulunan İhtiyaç Yayıncılık yetkilileri, bu sorunun Öğrenme Psikolojiyle ilgili olduğunu ve Pedagojik Formasyon sınavına hazırlanan öğretmen adayları için hazırladıkları test kitapçığında bu soruya yer verdiklerini belittiler.

Maalesef :(
yaptrlanveri4c3e.jpg