Gündemden

Zorunlu Açıklama: Harry Kewell

Bugün Fanatik gazetesinde ?Ben gidiyorum Başkan? manşeti ve Orhan Yıldırım imzasıyla hakkımda yayınlanan haberin tamamıyla asılsız olduğunun bilinmesini isterim.

Sayın Başkanımız ile aramızda bu konuda bir görüşme hiç olmamıştır. Haberde bana atfedilen tüm söz ve düşünceler de hayal ürünüdür.

Taraftarlarımıza saygılarımla bildiririm.

Harry Kewell
Galatasaray Futbol A.Ş.
Profesyonel Futbol A Takımı Oyuncusu
................................................................................................

Zorunlu Açıklama

Bugün yayınlanan Fanatik gazetesinde ?Yeter ki artık gitsin? başlığıyla yer bulan imzasız haber gerçekdışıdır.

Kulübümüzün, oyuncumuz Cassio Lincoln ile ilgili böyle bir tasarrufunun olmadığının bildirir, taraftarlarımıza asılsız dedikodulardan üretilen haberlere itibar etmemeleri gerektiğini hatırlatırız.

Galatasaray Futbol A.Ş.

Geçmiş zamanda Adnan Polat ile Yıldırım Demirören arasında da olmuştu benzer bir olay. Yer yine Papermoon´du.

O zaman yer yerinden oynamış, haber manşetlerde yer almıştı. Ey Bab-ı Ali ne değişti?

"Korkmaz'dan korktuk"
Galatasaray'da genç teknik adam Bülent Korkmaz'ın geleceği tartışılırken, Korkmaz'a Avustralyalı oyuncu Kewell'dan destek geldi. Son olarak Ankaraspor maçı sonrasında Bülent Korkmaz'a yönelik eleştirilerin dozajı artmıştı. Bülent Korkmaz'ın yerden yere vurulduğu günlerde, tecrübesiz teknik adamın sarı kırmızılı takımın en tecrübeli isimlerinden biri olan Harry Kewell'dan destek geldi.
Avustralyalı yıldız sarı kırmızılı camia içindeki dostlarıyla yaptığı sohbette, Bülent Korkmaz'ın çalıştırıcılığından son derece memnun olduğunu söylediği öğrenildi. Kewell yaptığı konuşmada "Skibbe'den kimse çekinmiyordu bile. Hatta Skibbe bazı oyunculardan korkuyordu. Bülent Korkmaz gelir gelmez havayı değiştirdi. Takımda herkes O'ndan çekiniyor, saygı duyuyor. Yeni hocamız kaybolan otoriteyi yeni baştan oluşturdu" diye konuşarak, Korkmaz'a destek verdiği ifade edildi.
29.04.2009
Kaynak : DHA + sporx

news_manset_resim_pr_Mustafa05.jpg

İmparator geri mi dönüyor?

Galatasaray Başkanı Adnan Polat?ın sezon sonunda görevine son vermeyi düşündüğü Bülent Korkmaz?ın yerine daha önceki yıllarda Sarı-Kırmızılı kulüpte büyük başarılara imza atan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim?e teklifte bulunacağı öğrenildi.

Sezon ortasında da takımın başına geçirmek istediği ancak olumsuz cevap aldığı Fatih Terim?e, lig bitiminde bir kere daha öneride bulunmayı planlayan Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı, eğer teknik adamı ikna edebilirse bütün sistemi de onun üzerine inşa edecek.

ASLANTEPE AŞKINA
Fatih Terim?in bu teklifi kabul etmesi halinde yıllardır hayalini kurduğu projeyi hayata sokacak olan Başkan Adnan Polat?ın, teknik adamı futbolun tek patronu ilan edeceği ve Florya?nın tüm birimlerini de ona bağlayacağı öğrenildi. En büyük hayalinin yapımı devam eden yeni statta, Fatih Terim?i takımın başında görmek olduğu öğrenilen Polat, üst üste 4 defa şampiyonluk yaşayan ve UEFA Kupası?nı da müzelerine getiren efsane çalıştırıcıyla bu defa da aynı başarıyı tekrarlamanın hesaplarını yapıyor.

İki farklı Terim!
Fatih Terim, G.Saray?daki ilk döneminde Sarı-Kırmızılı kulübe UEFA Kupası?nı ve üst üste 4 lig şampiyonluğunun yanı sıra birçok kupalar kazandırarak adeta tarih yazmıştı. Ancak ikinci gelişinde tam bir hayal kırıklığı yaşandı. Eski Başkan Özhan Canaydın?ın Lucescu?yu kovarak yerine getirdiği Terim, istediği sonuçları alamayınca istifa etmişti.

Ay-Yıldız ne olacak?
Tekrar bir kulüp takımı çalıştırmak istediği bilinen Fatih Terim?in Milli Takım?la birlikte ikinci bir takım çalıştırmasına Futbol Federasyonu nasıl bir tepki verecek? Bundan önce aynı konuyla ilgili federasyon tavır koyarak böyle bir düşünceyi reddetmişti. Ancak Adnan Polat?ın Terim?i sadece G.Saray?ı çalıştırması adına ikna edebileceği vurgulanıyor.

(Habertürk)

A7E95458DA7E0644B0FBE2E8x.jpg

Bülent Korkmaz'ın yerine kalitesi tartışılmayacak bir teknik direktör arayan Cimbom, AZ Alkmaar'ı şampiyon yapan Louis Van Gaal için kolları sıvadı. Yöneticiler Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin, F.Bahçe'nin de listesindeki başarılı hocayla görüşmek için cuma günü Hollanda'ya gidecek.

Van Gaal seferi

Menajerler aracılığı ile iletilen teklife, "Neden olmasın" diyen Hollandalı hocaya cuma günü maç kasetleri de götürülüyor.

Üstünel farkı!
Sezonun bitmesine 5 hafta kala tüm hedeflerinden uzaklaşan G.Saray'da teknik direktör seferi başladı. Menajerler aracılığıyla haber iletilen ve "Görüşelim" cevabı veren Louis Van Gaal için Haldun Üstünel ile Adnan Sezgin cuma günü Hollanda'ya gidiyor. Görüşmeye giden Üstünel'in Korkmaz'ın gelişene şerh koyan yöneticilerden
biri olması da dikkat çekiyor. Hollandalı hocaya maç kasetleri de götürülüyor.

Bayern tehlikesi
Gençlere önem vermesi, altyapıdan yıldızlar yaratması, hücum futbolu nedeniyle aranılan bir hoca olması G.Saray'ın iştahını kabartıyor. Ajax, PSV, Feyenoord'dan daha mütevazı kadroyla Alkmaar'ı şampiyon yapan Van Gaal'e F.Bahçe dışında B. Münih'in talip olması G.Saray'ın işini zorlaştırıyor. Cimbom için Van Gaal seçiminde bir başka neden ise yardımcısının Türkiye'yi bilen, eski Trabzonsporlu Şota olması.

AZ Alkmaar'a 2005 yılında gelen ve sözleşmesi önümüzdeki sezon sona erecek Van Gaal'in kısa süreli imzalara da karşı olduğu biliniyor. G.Saray'ın da yeni yapılanma içine gireceği bu nedenle Hollandalı teknik adama en az 3 yıllık imza attırmayı düşündüğü belirtiliyor.
.................................................................................................
news_manset_resim_7536_Gerets011.jpg

MARSİLYA'DA GERETS ŞOKU...

Uzun yıllar sonra Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Lique 1) Lyon'un saltanatına son vermeye yakın en büyük aday olarak öne çıkan Marsilya'da, başarının mimarı Eric Gerets, yaptığı bir açıklamayla hem takımında hem de ülkede büyük bir şok etkisi yarattı.

Uzun yıllar sonra Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Lique 1) Lyon'un saltanatına son vermeye yakın en büyük aday olarak öne çıkan Marsilya'da, başarının mimarı Eric Gerets, yaptığı bir açıklamayla hem takımında hem de ülkede büyük bir şok etkisi yarattı. Bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran ve sarı-kırmızılılarla şampiyonluk sevinci yaşayan Belçikalı teknik adam, Marsilya'daki başarısına karşın sezon sonunda takımdan ayrılmaya karar verdiğini söyledi.

Fransa'nın ünlü gazetelerinden L'Equipe, internet sitesinde manşetten verdiği haberde, "Gerets ayrılacağını doğruladı" başlığını kullandı ve Belçikalı başarılı teknik adamın Juergen Klinsmann'la yollarını ayıran Bayern Münih'in başına geçeceğini iddia etti.

2006 yılında Galatasaray'a Turkcell Süper Lig şampiyonluğu yaşatan Eric Gerets'in ismi Ersun Yanal'la yollarını ayıran Trabzonspor'la da anılıyor.

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
news_manset_resim_7536_Gerets011.jpg

MARSİLYA'DA GERETS ŞOKU...

Uzun yıllar sonra Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Lique 1) Lyon'un saltanatına son vermeye yakın en büyük aday olarak öne çıkan Marsilya'da, başarının mimarı Eric Gerets, yaptığı bir açıklamayla hem takımında hem de ülkede büyük bir şok etkisi yarattı.

Uzun yıllar sonra Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Lique 1) Lyon'un saltanatına son vermeye yakın en büyük aday olarak öne çıkan Marsilya'da, başarının mimarı Eric Gerets, yaptığı bir açıklamayla hem takımında hem de ülkede büyük bir şok etkisi yarattı. Bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran ve sarı-kırmızılılarla şampiyonluk sevinci yaşayan Belçikalı teknik adam, Marsilya'daki başarısına karşın sezon sonunda takımdan ayrılmaya karar verdiğini söyledi.

Fransa'nın ünlü gazetelerinden L'Equipe, internet sitesinde manşetten verdiği haberde, "Gerets ayrılacağını doğruladı" başlığını kullandı ve Belçikalı başarılı teknik adamın Juergen Klinsmann'la yollarını ayıran Bayern Münih'in başına geçeceğini iddia etti.

2006 yılında Galatasaray'a Turkcell Süper Lig şampiyonluğu yaşatan Eric Gerets'in ismi Ersun Yanal'la yollarını ayıran Trabzonspor'la da anılıyor.

keşke tekrar geri gelse ama yönetimin düşüneceğini zannetmiyorum.

Galatasaray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, Atletico Madrid?in kalecisi Leo Franco ile görüşmelerin sürdüğünü ve gelişmelerin Galatasaray açısından olumlu olduğunu ifade etti.

Sezgin, Radyospor?a konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Arjantinli oyuncu ile görüşmelerin devam ettiğini ve prensipte anlaşma noktasına geldiklerini söyledi. Sezgin, bu futbolcuyla görüşmelerin devam ettiğini, resmi bir sözleşme ise imzalamadıklarını vurguladı. Sezgin, ?Resmi sözleşme imzalamadık, görüşmeler devam ediyor ve prensipte büyük oranda anlaşmaya varıldı? dedi.

Kaynak : www.spor3.com

Fatih Terim'in gelmesini açıkçası pek istemem. Fatih Hoca oyuncular üzerinde otorite kuran ve onların saygısını kazanan bir teknik adam ancak son yıllardaki oyuncu tercihleri, takıntıları herkesi düşündürüyordur. Euro 08'de iyi bir hava yakaladık ama belli bir sistemimiz veya oyun tarzımız yoktu. Hücum etmeyi seviyorduk ve bir hava yakalamıştık.
Biz daha çok belli sistemleri oturtabilen yine otoriter ve saygı duyulan yabancı teknik adamlarla anlaşmalyız. Alkmaar'ı bu sene şampiyon yapan ve oynattığı hücum futbolu ile dikkat çeken Van Gaal bize göre bir hocadır diye düşünüyorum. Van Gaal hem otoriter, hem saygı duyulan hem de oynattığı hücum futbolu ile bize uygun bir hoca. Ya da Lucescu gibi oyuncular tarafından zaman her zaman sevilen belki çok hücumcu olmayan ancak sonuca ve başarıya dönük bir futbol oynatan bir hocayı düşünebiliriz. Bu uzun vadede Avrupa'da büyük başarılar getirebilir.

Leo Franco haberinin doğruluğu nedir bilmiyorum. Leo Franco ise iyi bir kaleci. En azından belli bir standartta olan bir kaleci. Ama keşke sezon sonunu bekleyip daha kaliteli kaleciler arasak. Kameni bize uygun bir kaleci. Sezon sonu Espanyol'dan ayrılacağı hemen hemen belli gibi.

Bu kadroyu koruyack üstünede dahada yıldız oyuncuyu alacağım diyorsak Fatih Terim her zaman büyük bir seçenektir.Oyun mantalitesi olmadığınıda pek düşünmüyorum zira toplu hücum toplu defans şeklinde bir yapısı var tatik düşüncesinin.
Hee tabiki Van Gaal olsun bende çok isterim.Hem sükse yaparız hemde denildiği gibi tam bir sistem antrenörüne sahip olmuş oluruz.
Şimdi benim şahsi düşüncem Gerets yada Van Gaal'dan biri büyük ihtimalle Bayern'in başına geçecektir.İşte o takıma gitmeyen diğer hocayı kapmak çok ama çok önemli.
Lucescu'da sözleşmesini 1 yıl daha uzattı ve bence hata yaptı.
Bunlar göz önüne alındığında hepsinin birden alternatifi olacak tek isim kalıyor oda Fatih Terim'dir.Fakat onuda sadece teknik direktör olarak değil tüm futbol organizasyonlarımızın başına getirirsek verim alabiliriz.Terim'i kısıtlarsak oda ego sorununu sahaya yansıtabilir.

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Bu kadroyu koruyack üstünede dahada yıldız oyuncuyu alacağım diyorsak Fatih Terim her zaman büyük bir seçenektir.Oyun mantalitesi olmadığınıda pek düşünmüyorum zira toplu hücum toplu defans şeklinde bir yapısı var tatik düşüncesinin.
Hee tabiki Van Gaal olsun bende çok isterim.Hem sükse yaparız hemde denildiği gibi tam bir sistem antrenörüne sahip olmuş oluruz.
Şimdi benim şahsi düşüncem Gerets yada Van Gaal'dan biri büyük ihtimalle Bayern'in başına geçecektir.İşte o takıma gitmeyen diğer hocayı kapmak çok ama çok önemli.
Lucescu'da sözleşmesini 1 yıl daha uzattı ve bence hata yaptı.
Bunlar göz önüne alındığında hepsinin birden alternatifi olacak tek isim kalıyor oda Fatih Terim'dir.Fakat onuda sadece teknik direktör olarak değil tüm futbol organizasyonlarımızın başına getirirsek verim alabiliriz.Terim'i kısıtlarsak oda ego sorununu sahaya yansıtabilir.
Abi Fatih Terim hakkında çekincelerim var. Fatih hoca egosu yüksek olan ve bazen onu zor durumlara düşüren takıntıları olan bir teknik adam. Dediğin gibi bir felsefesi var. Oyunu rakip alana yıkma, hücum presi vs. Bunu Milli Takım'da yeri geldi takıntılarından dolayı, yeri geldi çalışma olanaksızlığından dolayı, yeri geldi sakatlardan ötürü yapamadı. Ama dediğin gibi bol yıldızlı bir kadroyu yönetebilecek bir tecrübeye ve otoriteye sahip. Ama Galatasaray'a ikinci gelişindeki performansı ve Milli Takım'da bir türlü sistemli ve bilinçli futbolu sahaya yansıtamamamız beni düşünürüyor.
Van Gaal ve Gerets konusunda dediğin gibi birinin Bayern'e gitme olasılığı oldukça yüksek. Ben bu ismin büyük olasılıkla Gerets olabileceğini düşünüyorum. Hem Gerets'in bu sezonki performansı hem de bir Bundesliga geçmişi olması sebebiyle o Bayern tarafından tercih edilebilir. Biz de Van Gaal'i takımın başına getirebilirsek çok iyi olur. Uzun vadeli bir sözleşme ile belli bir sistemi oturtmuş, istikrarlı ve Avrupa'da başarı hedefleyen bir takım haline yeniden gelebiliriz...

Leo Franco haberi ile ilgili şu anda çok neet bir şey bilmiyorum bende.
Fakat bahsi geçeen haberler doğru ise aklımda sorular var.
1.si Kameni ile görüşme yapıldı mı?
2.si yine Leo'dan daha genç olan ve hiç bir yetenek eksiği olmayan Pele ile görüşme yapıldı mı?

Özellikle Kameni avrupanın bir çok takımını heveslendiren bir kaleci iken biz niye 1-2 takımın istediği Leo'yu almak için bu kadar aceleci davranıyoruz.

3.sü uğraşıp 25 yaşındaki Kameni'yi getirip 10 yıl kaleci sorunu yaşamamak varken niye Leo ile 3 yıllık bir plan yapıyoruz?

Hee derlerseki arkadaşlar biz Kameni ile Pele ile görüştük onlar hem çok külfetli geldi hemde bizi düşünmediklerini söylediler ozaman Leo Franco trasnferine sevinirim amaöbür türlü benim için hayal kırıklığıdır.

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Leo Franco haberi ile ilgili şu anda çok neet bir şey bilmiyorum bende.
Fakat bahsi geçeen haberler doğru ise aklımda sorular var.
1.si Kameni ile görüşme yapıldı mı?
2.si yine Leo'dan daha genç olan ve hiç bir yetenek eksiği olmayan Pele ile görüşme yapıldı mı?

Özellikle Kameni avrupanın bir çok takımını heveslendiren bir kaleci iken biz niye 1-2 takımın istediği Leo'yu almak için bu kadar aceleci davranıyoruz.

3.sü uğraşıp 25 yaşındaki Kameni'yi getirip 10 yıl kaleci sorunu yaşamamak varken niye Leo ile 3 yıllık bir plan yapıyoruz?

Hee derlerseki arkadaşlar biz Kameni ile Pele ile görüştük onlar hem çok külfetli geldi hemde bizi düşünmediklerini söylediler ozaman Leo Franco trasnferine sevinirim amaöbür türlü benim için hayal kırıklığıdır.
Aynen böyle düşünüyorum bende. Sezon ortasında yine gelecek sezonki kalecinin hayallerini kurmayalımda...

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Abi Fatih Terim hakkında çekincelerim var. Fatih hoca egosu yüksek olan ve bazen onu zor durumlara düşüren takıntıları olan bir teknik adam. Dediğin gibi bir felsefesi var. Oyunu rakip alana yıkma, hücum presi vs. Bunu Milli Takım'da yeri geldi takıntılarından dolayı, yeri geldi çalışma olanaksızlığından dolayı, yeri geldi sakatlardan ötürü yapamadı. Ama dediğin gibi bol yıldızlı bir kadroyu yönetebilecek bir tecrübeye ve otoriteye sahip. Ama Galatasaray'a ikinci gelişindeki performansı ve Milli Takım'da bir türlü sistemli ve bilinçli futbolu sahaya yansıtamamamız beni düşünürüyor.
Van Gaal ve Gerets konusunda dediğin gibi birinin Bayern'e gitme olasılığı oldukça yüksek. Ben bu ismin büyük olasılıkla Gerets olabileceğini düşünüyorum. Hem Gerets'in bu sezonki performansı hem de bir Bundesliga geçmişi olması sebebiyle o Bayern tarafından tercih edilebilir. Biz de Van Gaal'i takımın başına getirebilirsek çok iyi olur. Uzun vadeli bir sözleşme ile belli bir sistemi oturtmuş, istikrarlı ve Avrupa'da başarı hedefleyen bir takım haline yeniden gelebiliriz...

Uğur tabiki Fatih Terim dikensiz gül değildir haklısın onu koklamak istiyorsan parmağının biraz kanama ihtimali var.Fakat bizim gibi ülke olarak futbol ekolü olmayan ülkelerin Milli takımlarının yılda 2 kez toplanıp 22 hafta antrenman yapması ile bir sistem oturtmaları çok ama çok zordur hatta mümkün değildir.Bu yüzden Fatih Terim'i bu konuda yargılayamam.
'2.Terim Dönemi' buraya gelirsek orada ortam çok farklıydı Fatih Terim'in istediği hemen hiç bir oyuncu alınmadı sadece Felipe oda 10 numara için verilen 5 kişiliklistede 3. alternatif isimdi.Böyle bir ortamda o zamani kadroyuda gözünün önüne getir Fatih Terim'in sistemine uyuyormuydu o takım o uyuşuk orta saha ile Terim'in başarısız olacağı zaten belliydi.Böyle bir kadro ile Terim'e bir şans daha tanımak gerekir yoksa hem o hemde biz ilerde 'acaba' diyebiliriz.

Bende yükselen trendi sebebi ile Bayern'in Gerets'i tercih edeceğini düşünüyorum.Bu durumda Van Gaal'ı elden kaçırmamak lazım.

Leo Franco çok hatalı gol yiyen, istatiksel bakımdan da çok kötü gibi gözüken bir kaleci. Ama yıllar boyunca La Liga'da oynamış bir isim ve Coupet gibi bir kaleciyi de kesmeyi başardı, berbat-gelmesin desek olmaz bu yüzden. Refleksleri iyi ve çizgi kalecisi değil. Atletico Madrid savunmasının ne kadar kötü olduğunu ve İspanya'daki takımlarında ne kadar iyi hücum hattına sahip olduğunu düşünürsek uygun bir transfer gibi. Bonservissiz olması tercih nedeni ayrıca.

Leo'ya aşırtma golü atmayana topçu demiyorlarmış.
Hiç değilse ligimizde güzel goller yiyeceği kesin çok yanlış bir karar.

Berk Tuna Tertipli' Alıntı:
Leo Franco çok hatalı gol yiyen, istatiksel bakımdan da çok kötü gibi gözüken bir kaleci. Ama yıllar boyunca La Liga'da oynamış bir isim ve Coupet gibi bir kaleciyi de kesmeyi başardı, berbat-gelmesin desek olmaz bu yüzden. Refleksleri iyi ve çizgi kalecisi değil. Atletico Madrid savunmasının ne kadar kötü olduğunu ve İspanya'daki takımlarında ne kadar iyi hücum hattına sahip olduğunu düşünürsek uygun bir transfer gibi. Bonservissiz olması tercih nedeni ayrıca.
bu yorumlar olumlu bakmamı sağladı biraz olsun izlemedim çünkü leoyu

Emre Evren İçöz' Alıntı:
[quote="Burak Barut":1rbkyu2d]Leo'ya aşırtma golü atmayana topçu demiyorlarmış.
.
:ehue :ehue bu ciddi mi ciddiyse harbi komik yani [/quote:1rbkyu2d]

Emre en basitinden şöyle açıklayayım sana:

2000'de Mallorca maçına paragöz emre'nin attığı aşırtma golü attığı kaleciyi araştır bul :) :) Sonra da tesadüfü gör :)

Emre Doğan' Alıntı:
[quote="Emre Evren İçöz":2g3gqq6p]
:ehue bu ciddi mi ciddiyse harbi komik yani

Emre en basitinden şöyle açıklayayım sana:

2000'de Mallorca maçına paragöz emre'nin attığı aşırtma golü attığı kaleciyi araştır bul :) :) Sonra da tesadüfü gör :)[/quote:2g3gqq6p]
aman allahım yoksa yoksa ....
o kaleci bu kaleci mi o leomu :) (hayal kırıklığı)