Gündemden

Emre Evren İçöz' Alıntı:
Emre en basitinden şöyle açıklayayım sana:

2000'de Mallorca maçına paragöz emre'nin attığı aşırtma golü attığı kaleciyi araştır bul :) :) Sonra da tesadüfü gör :)

şaka mı bu?başka kaleci bulamamışlar mı?

Şaşırmamak lazım..Mallorcadayken 4 attığımız bir kaleciyi transfer ediyoruz.Ersun YaLan Galatasaraya gelirsede şaşırmasın kimse..Yani bu transferleri yapanların futboldan haberdar olmadiklari kesin.Adnan Sezgin'in oldugu yerde her sey olur merak etmeyin.Ersun da gelir,Sakaryaspordan 30 yasindaki on liberosuda gelir vs de vs..Klubun durumu icler acisi,kimseninde ses cikardigi yok.Allah sonumuzu hayir etsin.

Aslantepede artik 8000 kisiye karsi oynar takimimiz.basket voleybol zaten malum..her sene fener bize voleybolda 4 baskette 1(erkeklerde) bayanlarda(3) ceker..o yuzden kalpten olmemek icin,sinir krizi gecirmemek icinbir sure rest cekeceksin yonetime.bu kadar basit

Hayrettinide kaleci antrenörü yapalım..kalemize de gole kapatalım

Çok erken yorumlar yapıyorsunuz. Eğer savunma iyi olursa Mondragon tarzı bir kaleci kazanmış oluruz. Hemen asmayın.

Şampiyonlar Ligi, UEFA tecrübeleri olan bir kaleci. La Liga gibi bir Ligden geliyor.

Ama benim bildiğim kadarıyla (Ş.L) girebilirsek gelebilecek bir kaleciydi, ama şartlar değişti sanırım.

Kameni'yi vs. getiremeyeceklerse Leo Franco kafidir..Mevcut kalecimizin de sezon performansı ortada -ki önümüzdeki sezon iyi bir defans hattı kurulursa Leo Franco'nun katkısı epey fazla olur..

Arkdaşlar bende bu kalecinin eksiklerini eleştriyorum fakat burada bazı arkdaşlar gaza gelmiş saçma eleştiriler yapmaya başlamış.
Kameni, Leo Franco'dan çok daha iyi kaleci değil.Fakat Kameni 25 yaşında zaten avrupadaki takımlar ve benim içinde cezbedici nokta burası.
Pele desen 27 yaşında.Oda Leo'dan çok artısı olan biri değil hatta bence birazda altında fakat kaleci için genç sayılacak yaşı onuda daha cazibeli kılıyor.

Şimdi piyasadaki boşa çıkan kalecilere bakarsak gerçekten adı sanı para eden 3 kaleci var.Pele,Kameni ve Leo Franco.Eğer geri kalan 2 kaleciye teklif yapılmış ama kabul edilmemişse yada bizi son sıralara atmışlarsa o zaman Leo Franco trasnferi gerçekten büyük transferdir.Ama sadece onla konuşulup anlaşıldı ise bu hatalı bir transfer hamlesi olmuş olur.

Leo Franco'ya gelirsek.Tanımayan arkdaşlar için biraz anlatayım.Öncelikle büyük bir avrupa tecrübesi var yıllardır La Liga'da ilk 11 de forma giyiyor.Denildiği gibi çizgi kalecisi değildir.Defansla iletişim yetisi fena değildir.Ceza alanının tümüne hakim olmaya çalışır bu konuda ortalamnın baya üstünde yeteneği vardır fakat bu çabası yüzündende çok aşırtma yemiştir kariyeri boyunca.Fakat bunu düşünürken Mallorca ve Atletico Madrid'in yıllar boyu stoperleri düşünüldüğünde fazlaca kademe hatası yapan adamlardan oluştuğunu görürsünüz.Bu yüzden arkaya atılan toplarda defans kurbanı oluyor Leo.Önüne iyi bir defans hattı oluşturulursa ki Servet döndükten sonra bu çok zor değil Leo çok başarılı olabilir.Leo'nun kalitesinin en büyük kanıtlarından biri Coupet gibi bir kaleciyi kesmiş olmasıdır.Olağan üstü toplar çıkaran fakat arada bir tuhaf goller yiyen bir kalecidir neticede.
Benim ise karşı çıkmamın sebebi Kameni veya Pele ile bu kaleyi 7 ila 10 yıl arasında koruyabilecek adamlar varken 3-4 yıllık bir gelecek ön görülerek girişilmiş bir trasnfer olma ihtimalidir.

Yahu 2000 yılında adam bizden 4 gol yediği için kaka kaleci oluyor. Casillas'ı da izleyin 2001 de filan ne komik goller yediğini görürsünüz. Tamam süper kaleci filan değil ama İspanya 1. liginde ortalama üstü bir takımda kalecilik yapan biri. Gelirse iyi olur. Ama herşeyden önce sağlam bir defans hattı şart.

Mondragon o kadar iyi bir kaleciydi ki ondan sonra kimi alsak vasat kalıyor.

Yine aynı şekilde Santis o kadar vasat bir kaleci ki onun yerine kim gelse iyi gibi görünecek.
Ama Leo Franco nedir ne değildir açıkçası pek bir bilgim yok.

Bence mimikleri ve saçı sakalı biraz düzeltilirse Orkun pekala kalecilik yapabilir.En azından Franco yada Santis kadar koruyacaktır kaleyi.

Yapma Doğan Allah aşkına, şu adamın yediği golleri sabaha kadar tartışırım seninle.Son lig maçında takımın ismini hatırlamıyorum ama 5 gol yedikleri rakiplerinden öyle bir aşırtma golü yedi ki onu da milli yaptı sonunda.
Uzun boylu kalecinin o kadar aşırtma La Ligasına da yakışmaz giydiği formaya da.

Yıl 2000 Fatih Terim der ki, Mallorca'nın kalecisinin öne çıktığını biliyorduk o yüzden de buna çalıştık ve oyuncularımızın aşırtma şut atmasını istedik.
Yıl 2009 hala adam aşırtmadan gol yiyor.

La Ligaymış, yemişim Ligasını De Sancthis'de köyden gelmedi İtalya'dan geldi...

Öncelikle Morgan, Sevilla'dan geldi. İspanya'dan yani.

Elma ile Armut karıştırmayalım.

Leo hem Şampiyonlar Ligi hem de UEFA kupası tecrübesi Morgan'a göre çok daha fazla olan bir isim. Fizik olarak gerçekten çok iyi.

Biz geçen yıl 1 yıl boyunca kenarda oturmuş, neredeyse hiç maç oynamamış bir kaleciyi getirdik, ama bu sefer takımında sürekli oynayan, etkili bir kaleci geliyor.

Ha! Morgan İtalya milli takımının da kalecisiydi, ben kesinlikle kötülemiyorum ama defanstaki hatalar, sakatlıklar onunda vasat olmasına ya da en azından öyle gözükmesine neden oldu.

Şimdi hiçbirimiz Morgan için kesin konuşamıyoruz acaba hep kafalarımız bir yerlerinde dolaşıyor, tam güven vermiyor.

Kameni mi :)

Kameni bize gelmez, gelirsede bomba bir transfer olur.

Avrupa'nın büyük liglerinde kafaya oynayan bir takıma gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Espanyol'da kalmasıda ihtimal dahilinde.

Espanyol gerçekten harika bir stat yaptı. önümüzdeki sezon orada oynayacakar ve hedefleri yükseldi.

Kameni'yi alırsak şampiyonluk kupasının bir ucundan tuttuk demektir.

Leo Franco çok üst düzey bir kaleci değildir. Ancak denildiği gibi çok kötü de bir kaleci değildir. Doğan Abi'nin dediği gibi oynadığı takımların savunma hatlarına dikkat etmek lazım. Bize gelirse sağlam bir savunma hattı ile iyi işler yapabilir. Ama tabiki daha iyisinin gelmesini isteriz. Ancak bu olmuyorsa bonservisi elinde olan Avrupa ve La Liga tecrübesi bulunan bir kaleciyi almak kötü bir hamle olmaz...

Yahu Mondragon da 6 yemişti, kötü kaleci mi Mondi? Hayır. Leo hakkında çok bilgi sahibi değilim, ama A. Madrid kalecisi ise iyidir. Adnan Sezgin de görüştüğümüzü doğrulamış.

Galatasaray'ı karıştıran istifa haberi

hurriyet.com.tr / ÖZEL 30 Nisan 2009

Galatasaray'da Futbol A.ş'nin Genel Müdürlüğü görevini sürdüren ve bu sezon yaşanan başarısızlıkta 1 numaralı sorumlu olarak gösterilen Adnan Sezgin'in istifa ettiği yolundaki haberler gündeme bomba gibi düştü..

Kendisine telefonla ulaştığımız Sezgin, ''Şu an havaalanındayın ve Hacettepe maçı için takımla birlikte Ankara'ya gidiyorum'' derken, ''Bu haberler nereden çıkıyor. Ben de anlamıyorum'' ifadesini kullandı.. Sezon sonuna kadar görevinin başında olduğunu hatırlatan Adnan Sezgin, ''Daha sonra ne olur bilemem. Ancak şu anda istifa durumu söz konusu değil'' diye konuştu..

Bilindiği gibi Sarı-Kırmızılı kulüpte üste üste gelen başarısız sonuçlar neticesinde, önce UEFA Kupası'na veda edilmesi, ardından ligde şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'ne gitme şansının azalması nedeniyle çok eleştirilen Adnan Sezgin'in yetkileri Başkan Adnan Polat tarafından elinden alınmış, Futbol Şubesi tek sorumlu olarak yönetici Haldun Üstünel'e bağlanmıştı..

Adnan Polat'ın yakın arkadaşı olan Sezgin'i sezon sonu görevinden alması beklenirken başka bir göreve kaydıracağı ve kesinlikle kendisinden vazgeçmeyeceği de camiada konuşulan konular arasında..

Mehmet E. Güneş' Alıntı:
Galatasaray'ı karıştıran istifa haberi

hurriyet.com.tr / ÖZEL 30 Nisan 2009

Galatasaray'da Futbol A.ş'nin Genel Müdürlüğü görevini sürdüren ve bu sezon yaşanan başarısızlıkta 1 numaralı sorumlu olarak gösterilen Adnan Sezgin'in istifa ettiği yolundaki haberler gündeme bomba gibi düştü..

Kendisine telefonla ulaştığımız Sezgin, ''Şu an havaalanındayın ve Hacettepe maçı için takımla birlikte Ankara'ya gidiyorum'' derken, ''Bu haberler nereden çıkıyor. Ben de anlamıyorum'' ifadesini kullandı.. Sezon sonuna kadar görevinin başında olduğunu hatırlatan Adnan Sezgin, ''Daha sonra ne olur bilemem. Ancak şu anda istifa durumu söz konusu değil'' diye konuştu..

Bilindiği gibi Sarı-Kırmızılı kulüpte üste üste gelen başarısız sonuçlar neticesinde, önce UEFA Kupası'na veda edilmesi, ardından ligde şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'ne gitme şansının azalması nedeniyle çok eleştirilen Adnan Sezgin'in yetkileri Başkan Adnan Polat tarafından elinden alınmış, Futbol Şubesi tek sorumlu olarak yönetici Haldun Üstünel'e bağlanmıştı..

Adnan Polat'ın yakın arkadaşı olan Sezgin'i sezon sonu görevinden alması beklenirken başka bir göreve kaydıracağı ve kesinlikle kendisinden vazgeçmeyeceği de camiada konuşulan konular arasında..

İnş.doğru haberdir...Hadi kolpa basın bikereliğine şaşırt beni...