Gündemden

Adnan Polat döneminde 403 milyon lira zarar ettiğimiz öne sürüldü. Ama borcumuz 350 milyon liraymış. Bu kadar saçma birşey olamaz. Eğer haber doğruysa zaten Polat başkan olmadan önce 53 milyon lira kasada para olması gerekirdi. Böyle bir şey olmadığına göre kendi haberlerinde bir yanlışlık var. Medyamız hakikaten tam bir salaklar ordusu. Koskoca medyada bir kişi de demiyor mu:"bu başkan geldiğinde zaten GS 200 liraya yakın borçluydu. Bu yüzden bu 350 milyon liralık borç , bu 3 yılda edilen zarardan düşük olamaz" diye. Polattan önceki borcu 200 olarak kabul edersek ve 403 zararı eklersek 603 olur. Zarar+eski borç 350ye nasıl iner net olarak zarar edince? Medya artık haberin doğruluğunu bırakın , matematiğin doğruluğunu bile hesaba katmıyor. Hakikaten bunu yazanın gazetesini antremanlara bile sokmayacaksın. Bak bakalım yapıyor mu bi daha böyle haber.

Heee evet Adnan Polat'ta 450 milyon TL'yi yumurtladı sanırım.GS'a şuanda hemen hiçbir banka 5 milyon doların üstünde kredi vermiyor.GS'ın yıllık geliri 100 milyon TL geçmiyor.Bahsi geçen 100 milyon rakamınada geçen yıl son imzalanan ve bu yıl devreye giren Ülker ve TT sponsorlukları ve çeşitli iyileştirilmiş anlaşmalar ile ulaşılmış durumda.Yani Polat'ın şubenin başında olduğı yıllarda gelirimiz 75 milyon TL civarındaydı.Sonuç olarak bu bütçedeki bütün para harcansa dahi zarar yazılmaz.zaten bahsi geçen rakamlarla basit bir işlem yapıldığında bhasi geçen 3 yılda GS'ın eline geçen para 250 milyon TL vardır veya yoktur.Şimdi sormak lazım 3 yılda Polat'ın 450 milyon TL zarar vermiş olması için ne olmalı.Şu olmalı 3 yıl içinde GS'ın elinden 700 milyon TL yani 500 milyon dolar geçmiş olmalı ve bunun yıllık 150 milyon TL'lik kısmıda borç olarak alınmış olmalı.

Şimdi bu haberi yapan ilkokul çocuğu için biraz daha basitleştireceğim olayı.Yukarda fazla matematik oldu onun için.İyisi ve kötüsüyle Canaydın ve taraftarın %80inin taktiri ile Polat son 4 yıldır bu koltukta oturdular ,oturuyorlar.Özellikle Canaydın borçların yapılandırılması için çok çaba sarfetti bir kısmını yapabildi bir kısmını gerçekleştiremedi çünkü dönem itibari ile GS'a 10 milyon TL kredi bile verilmiyordu.Zaten bunun sonucu olarak banka borçlarımız hala kapanamamış ve faiz külfeti ile halen uğreşıyor durumdayız.Zaten bu zorluk yzünden aylarca oyuncuların alacakları ödenemedi grevler oldu.Bu 2006 yılı.Gelelim 2007 şubatına.Mali genel kurul yapılıuyor ve açıklanan rakamlara göre GS son 10 yıldır ilk defa zararla kapamıyor seneyi aksine ciddi bir tasarruf ile dönemi kapıyoruz.Bahsi geçen borçlandırma iddialarının başlangıç yıllarının 2006-2009 yılları arasında olmasının altını özellikle çiziyorum.2008 yılı içinde yapılan büyük yatırımlar ama başarıya dökülememiz çalışmalardan ötürü edilen zararlar var.Ancak bu rakamda 20 milyon TL civarı bir rakamdır.Geldik 2009 yılına dünyada Global kriz baş gösteriyor.Geliri ama özellikle borçlanması ve giderlerinin çoğu döviz olan GS oluşan kur farkından yaklaşık 14 milyon TL zarara uğruyor.Yapılması planlanan kredi anlaşmaları ABD'de batan bankalar ve batmayanlarının çoğununda denetime alınması ile rafa kalkıyor.Türkiye'de bankalar korumacı politikalarına dönüyor mevcut kredileri erken çağırmalara başlıyorlar.Böyle bir ortamda GS'ın 200 milyon TL bulması gerekiyor dışarıdan değil mi? Üstelik bu konjektürde? Üstelik Riva ve Florya arazisi halen elimizde bu borçlar alınırken?Hatta öyle bir durumdaki Riva'ya inşaat izni bile alınıyor bu dönemde ki ipoteklerin kaldırıldığının veya hiç olmadığının göstergesidir bu.

Bu yazıyı yazanın zekasınada onu çalıştıran ajansın sorumlarınında yüzüne tüküriyim.Gerçekten eğitim şart.

Milan Baros şoku!
Galatasaray'da Milan Baros şoku yaşanıyor. Sezonun 10. haftasında Fenerbahçe maçında sakatlanan ve 25 Ekim tarihinden beri futboldan uzak olan Milan Baros'un futbola dönüşü en az 6 hafta daha uzadı.

Daha önce 2. tarak kemiği ve 3. tarak kemiğinde ayrışma ve çatlak bulunan Baros'un tedavisi ameliyat yapılmadan sürdürülmüştü.

Geçtiğimiz hafta Galatasaray'ın Antalya kampına katılan ve 2 hafta sonra futbola dönmesi beklenen Çek yıldız, Almanya'ya giderek Münih'te doktor Wolfahdt tarafından kontrolden geçirildi. Burada yapılan kontrol sonrasında kulüp doktorları ve Wolfahdt arasında görüş ayrılığı ortaya çıktı.

Bugün yapılan küçük operasyon ile Baros'ın ayak taraf kemiğine koruyu plaka ilavesi yapıldığı öğrenildi. Bu operasyon sonrası Milan Baros'un en az 6 hafta daha futbol oynamasının mümkün olmadığı öğrenildi.

GOLCÜ TRANSFERİ KESİNLEŞTİ

Milan Baros'tan gelen bu kötü haber sonrasında Lucas Neil'in transferi için İngiltere'de bulunan yöneticiler Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ İstanbul'a dönemeyecekler. Sarı kırmızılı iki yöneticinin, bir süre daha Londra'da kalarak, Milan Baros'a alternatif bir golcünün transferini gerçekleştirip, İstanbul'a gelecekleri öğrenildi.
14.01.2010
Kaynak : DHA

Sarı kırmızılılarda kasığından sakat olan Kewell'ın 3 , sağ arka adelisinde problem olan Sabri'nin 1 ve ön adelesinde sorun olan Aydın'ın ise iyileşmesinin 4 hafta süreceği öğrenildi.

Fenerbahçe'yle olan sözleşmesi bitmeden Corinthians'a gitme kararı alan Roberto Carlos, Brezilya'da verdiği yeni bir röportajda sarı-lacivertli kulübe eleştirilerini sürdürmeye devam etti.

estadao.com.br adlı internet sitesine konuşan 36 yaşındaki tecrübeli futbolcu röportajında, Neden Fenerbahçe'deki kontratımı bitirmedim? Çünkü kulüp benim düşündüğüm kadar iyi organize değildi. Günlerce ödeme yapılmıyordu. Türkiye haricinde bir tarihi yoktu. Dünyayı kandırmaya devam edemezdim ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de oynadığı dönem boyunca görevini başarıyla yerine getirdiğini belirten Carlos, Bazıları aksini söyleyebilir, ama orada iyiydim. Geçtiğimiz iki yıl süresince sahada olan bir futbolcuydum. Her zaman yüksek bir seviyedeydim diye konuştu.

Fenerbahçe'de yaşadığı hayal kırıklığının ardından Brezilya'ya dönmeyi düşündüğünü belirten deneyimli savunmacı, Santos ve Palmeiras'a da gitme fırsatının olduğunu vurguladı.

Adam burda birşey diyemedi,gitti patladı :) :)

Gerçekten fanatik tarafımdan takdir gören bir davranış olarak görülüp "o kadar onların içinde kaldı iki yüzlü olması ve böyle arkadan sallaması doğal hiç bekliyordum aslında" diye yorum yapsam da, güzel ve yalnız ülkemin "güzide" klüplerinden birinin Avrupa ve Brezilya basınında böyle yer alması rencide edici..

Enes Kömürcü' Alıntı:
Fenerbahçe'yle olan sözleşmesi bitmeden Corinthians'a gitme kararı alan Roberto Carlos, Brezilya'da verdiği yeni bir röportajda sarı-lacivertli kulübe eleştirilerini sürdürmeye devam etti.

estadao.com.br adlı internet sitesine konuşan 36 yaşındaki tecrübeli futbolcu röportajında, Neden Fenerbahçe'deki kontratımı bitirmedim? Çünkü kulüp benim düşündüğüm kadar iyi organize değildi. Günlerce ödeme yapılmıyordu. Türkiye haricinde bir tarihi yoktu. Dünyayı kandırmaya devam edemezdim ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de oynadığı dönem boyunca görevini başarıyla yerine getirdiğini belirten Carlos, Bazıları aksini söyleyebilir, ama orada iyiydim. Geçtiğimiz iki yıl süresince sahada olan bir futbolcuydum. Her zaman yüksek bir seviyedeydim diye konuştu.

Fenerbahçe'de yaşadığı hayal kırıklığının ardından Brezilya'ya dönmeyi düşündüğünü belirten deneyimli savunmacı, Santos ve Palmeiras'a da gitme fırsatının olduğunu vurguladı.

Adam burda birşey diyemedi,gitti patladı :) :)

burda önemli kilit cümle bu vurguladığım yer..

bu cümleden anladığım, FB yönetimi carlosa sık sık "yahu basına, dünya basınına konuş FB büyük klüp de süper klüp de real gibi bir klüp de" diye baskı yapıyordu carlosda bir yerden sona tıkandı. "yeter artık dünyayı kandıramam" diye isyan etti yönetime..

Büyüka da mı bırakıyor?
Erman Toroğlu'nun ayrılığından sonra Lig TV'de gözler Şansal Büyüka'ya çevrildi. Kanalı kurup bugünlere getiren Şansal Büyüka'nın bu sabah istifa haberi geldi.
Yönetimin Erman Toroğlu'nun Maraton'dan ayrılmasını istemesinden sonra Şansal Büyüka yönetime, programa Erman'sız devam etmeyeceğini çok açık bir şekilde iletmişti...

Gelinen noktada Şansal Büyüka'nın kanaldan tamamen ayrılması gündeme geldi. Büyüka henüz istifa etmiş değil, yönetimle görüşmelerini sürdürüyor.

Medyatava'ya açıklama yapan Şansal Büyüka sadece; "Yönetimin haklı olduğu noktalar var ama benim de haklı olduğum noktalar var. Bugün yarın kararımı vereceğim" demekle yetindi.

Son gelen bilgilere göre de Büyüka bugün-yarın yüzde 99 Lig TV'den istifa edecek.

eğer Erman Toroğlunu yayından kaldırtırsa ligtv büyük hata yapar. parası ile rezil olmak buna denir işte.. Hem yıllık 500 mlyon para ver hemde nasıl yayın yapacağını bir kaç klüp başkanı belirlesin.. bence maraton devam etmeli magazin tadında, konular işlenmeli. Ama artık bizde de maç esnası yorumcu sürecine geçilmeli. Daha maç oynanırken pozisyonun ne olduğunu hakemin kararının hatalı yada doğru oluğunu o yorumcu söylemeli ve geçmeli konu bitmeli.

gerçi ömer üründül rıdvan gibi yorumculara kalırız ondan da korkuyorum ya neyse..

Şansal'ın bir süre daha ayrılacağını düşünmüyorum sadece maratonu bıraktığını söylemiştir. Kızına ve Ersine iyi bir sürec bırakmadan piyasadan kendini çekmez.

Rıdvan'ı falan almasınlarda Lig tv'ye.Maç biter kanal değiştiririm..

Ben sevsem de sevmesem de Maraton'u kısa kısa izliyordum,yerine çok kapsamlı bir program olacaksa iyi olur ama diğer kanallardan kişiler transfer edilirse,asrın hatası olur..

Erman Toroğlu'nu sevmem, çoğu kezde saçma sapan yorumlar yapar ama bu adamın bazı şeyleri de söylemesini seviyorum.. Tamam çok üstüne gidiyor bazı şeylerin, tamam aleyhimizde sallıyor ama yine de arada bir oturur izlerim Toroğlu'nu..

Bence gönderilmesi yanlış olur, o kanalla özdeşleşmiş bir program ve yorumculardır bu ikili. Ayrıca kulüpler birliği ne gibi yayın anlayışı istiyorlarmış?

Barış Şişman' Alıntı:
Erman Toroğlu'nun ayrıldığını daha yeni öğrendim, neden ayrılmış bir bilgi var mı?

"Digitürk, yeni yayın döneminde futbolun güzelliklerine daha çok yer vermeyi amaçlıyormuş bu sebeple ortamı gerecek programlardan uzak durmayı tercih etmişler ve program yayından kaldırılmış. Erman Toroğlu, kendisine henüz bir bildiri gelmediğini söylemiş. Şansal Büyüka'da, Erman'ın ayrıldığını duyuca istifa edip izne ayrılmış. "Erman olmadan program yapmam" demiş. Ligtv'yi Şansal kurduğu için, digitürk yönetimi yıllardır Şansal'la birlikte çalışan, gönülden bağlı elemanların ayrılmasından korkuyormuş"

Kaynak: Atv Haberden aklımda kalanlar. :)