Mersin BŞB:64 - Galatasaray CC:73

X' Alıntı:
Benim hatırladığım direk 4 asisti var.2 yazmışlar canları saolsun.
abi ztn mitcall a aradan verdigi topa fln asist yazmamıslar
o bi kenara biz boyu kısa 3 oynıyabilirmi derken 12 riband aldı harika bisey bu
son kullandıgı sutuda buyuk olasılık gırmez die kullandı ama yetenek iste ;)
ama bazı zamanlar cok zorladı pozisyonları kalabalık icine cok girdi buda bni kısmen rahatsız etti ama savunmadaki gayredi son anlarda koydugu blok fln yine unutturdu bu zorlamalarını
 
Bence Guzel oldu ...
Bırakmayacksın kardesım ...
Bırakırsan da yıyeceksın oturacaksın ...
Macla ılgılı pek konusmaycam gecen hafatakı yazıları tekrar okuayacz bellı :)
Jaja Rıchard oyuna gırerken buyuık tezahurat aldı attıgı ıkı atıstan sora herkes gulmekten yıkıldı:D
Nese kazanmaya devam edıoruz haftaya oynancak Telekom macı gercekten cok ve cok onemlı onumuzu gorebılmek acısında...
 
son periyot işler yolunda gitmedi ama lige 3te 3le basladık
daha cok yeni takımız bazı seylerin oturmadıgı cok belli ama daha iyi olucaz
savunmamız olsun hırsımız olsun en önemlisi kendimize güvenimiz olsun çok önemli (muratın anlattıgı da bu mac gidiyoken bile oyuna asılabiliyoruz)

haftaya 4te4 yapmak ümidiyle diyelim :)
 
mc gowan iyi oynarken oyundan alındı ve bir daha süre almadı.sebebini anlayamadım.fitch az daha şahsi oynarsa takım için çok daha faydalı olacak...
 
Fitch ilk çeyrekte geçen maçki gibi oynasa da daha sonra bencilliği bıraktı ve iki numara gibi oynayarak da yüksek skorlara ulaşacağını gösterdi.
Üzücü olan durum ise büyük umutlarla trasnfer ettiğimiz Murat Kaya'dan katkı alamamamız.Tufan Ersöz ise sayı üretemese de üç numara da çok yararlı oynadı.
Murat Özyer'in ise oldukça iyi bir maç çıkaran McGowan'ı bu kadar yanında oturtmaması gerekirdi.
Bu arada Tolga'nın da sadece iki dakika civarında süre alması ilginç.Tufan her maç bu kadar uzun süre sahada kalamayacaktır büyük ihtimalle.Umarım Serhat Çetin'i ilerleyen haftalarda aramayız.
Nedim Dal hakkında bir şeyler yazmayı unutmuşum.2.10 boyuyla Tufan'dan yediği o blok uzun süre aklımda kalacak.Faul yapmaktan başka hiçbir şey yapmadı.Bir de pota altında sertliği görünce içeriden oynamsyı bırakmamamız gerekiyor.Son çeyrekte sürekli dışarıdan hücum etmemeiz çok yanlıştı.
 
geçen haftada olduğu gibi 3 çeyrek iyi oynayıp son çeyrek yine bıraktık.bu olaylar telekom,banvit,bjk gibi takımlarla yaptığımız maçlardada olursa büyük kayıplara yol açabilir.bu noktaya dikkat etmeliyiz.
birde şu fitche güzel bir tezahurat bulalım.çok büyük eksiklik yiğiter uluğnun bile dikkatini çekti. :D
 
oyunu hemen bırakmamak lazım az kalsın gidiyordu maç
neyse fitch'e dönersek 8)
her sayısına tamam ama o jaja richards'ın sırtından alıp potaya attığı basket mükemmeldi :kop
 
Son çeyrekte yine yüreğimiz ağzımıza geldi.Neyse kazasız belasız bitti şu maç.Güzel bir bayram hediyesi verdi taraftarına takımımız.Ne yalan söyliyeyim Mersin B.B'den değil de Hakan Demir'den korkuyordum.
uA-Mersin'e de çok teşekkürler.Yüreklerinize sağlık çocuklar.
 
Gelelim maç sonu yorumuna..

Öncelikle gördükki artık ilk 4 takımı görüntüsüne girmişiz yavaş yavaş.
Tofaş ve Mersin nolursa olsun bu sene play*off zorlayacak takımlar.
Önümüzdeki Telekom maçı herşey için çok kilit bir maç.Hem kendimizi görücez hemde yenersek seyircili ilk maçımızda saat ve günde kötü bir organizsyon olmazsa güzel sayıları görürüz.

Oyunculara gelirsek,

Fitch skorer bir guard gibi oynuyor hatta yetmiyor oyun kurucu forvet her şeyi oynamaya çalışıyor.Hatalarda burada başlıyor.Sahadaki en etkili isim olduğu tartışma götürmez ama takımda sistem görüntüsünden çok fazla uzaklaşıyoruz ne yazıkki.Bana göre bu maçtaki görüntüde oynarsa çokta sorun yok ama asıl sorun diğer oyuncuların eşlik edememesi.

Özellikle Murat Kaya tamamen kayıplarda .Çok şey beklediğimiz yerli oyuncumuz beklenen görüntüsünden çok uzakta.

Tufan mücadele ediyor savaşıyor ama çift haneli skorlarda görünmesi gerekiyor.

Fatih hala uzaklarda..Top kaçırıp duruyor hücumlarda.Savunmadada bugün üzerinden kaç sayı yedi sayabilen varmı.

Burak uzun zaman sonra dndü sahaya.Ribaundlara yardım etti hep eleştirilen içeri drive olayında belliki düşünerek içeri kat etti.Ama çokta adam kaçırdı .Ümit Sonkolun bu kadar etkili olmasının bir nedenide Burakın savunmada adam tutma zaafındandı.Çok süre aldı McGowan ın iyi oynadığı bir maçta.Anlaşılmaz şekilde hoca unuttu McGowanı.

Mitchell son 5 dakikada hücumların %80 i elinden geçti.Kötü performans sergiledi bana göre .Maç boyuncada istediğimiz şeyleri yaptığını düşünmüyorum.Yinede hızıyla birşeyler yapıyor.

Hollman bu adama olumlu olumsuz birşey yazamıyorum.Oynuyor sadece.Hata yok ekstra birşey yok.Bildiğimiz oyunu sirkülase eden Hollmanı görmek istiyorum açıkçası.

Tolga kısa bir süre oynadı.Cemal yoktu bugün.(neden olduğunu bilen varsa yazsın lütfen)

Sonuç olarak takımın kendine güveni ve bize verdiği güven en önemlisi.Maç sırasında yazdığım gibi 15 sayı geriden gelen rakip beni rahatsız etmedi sizleri bilemem.Birtek kaçan boş turnike sonrası acaba dedim.Bu çok önemli birşey.Başta da dediğim gibi hedeflerimizi bile az çok belli ediyor.Eksiklerimiz var yok değil.Savunmayı istediğimz zaman yapıyoruz hücumda ise çözüm bulmak gerekiyor.Kimya olarak çok farklı bir takımız çünkü.Murat hocaya güveniyorum bu konuda.

Son sözde taraftara.Neredeyse sıfır küfürle çok güzel bir performans serrgiledir.Fitch tezahüratları ise dikkat çekti.Tebrikler beyler ;)
 
Galibiyet güzel ama ben hala memnun değilim.

Geçen seneki "tek adamlı" sisteme isyan ederken bu sene de aynısına devam ediyoruz.üstelik Fitch,Dixon'dan daha beter bu konuda.

Topu tepede alıp,kimseye pas vermeden beş kişinin arasına daldı defalarca.Ne pota altına top indi,ne perdelerden faydalanılıp dipte forvetler topla buluşturuldu.Mitchell ve Mithat'a bile top bırakmadı nerdeyse Fitch.Bu şekilde hem kendi yoruluyor,hem top kaybediyor,hem de diğer takım arkadaşları figüran oluyorlar.

Hem takımın,hem Fitch'in iyiliği için,birtakım setler ve diğer ouncuların da oyuna katkı sağlayaçağı çözümler üretilmeli.Yoksa Ver Fitch'e,ne yaparsa yapar mantığı en son sokaklarda kaldı kanımca..
 
bu macta beni rahatsız eden bişey de gecen mac pota altına cok top indirdik. gerektiğinde içerden gerektiğinde dısardan oynuyoduk. bu hafta maalesef cok dısardan oynadık. umarım bu durum hastalık olmaz yoksa denilen dogru halil üner döneminden pek bi farkı olmaz..
 
bazı arkadaşlar fitche bencil demişler haklı olduğu yönler var ancak mersin oyunun bazı bölümlerinde takımın tamamını kitledi bu dakikalarda fitch bireysel yetenekleriyle çok ekstra sayılar buldu ve ayrıca 12 de ribaunt aldı bu maçı fitch olmasaydı kesinlikle kazanamazdık.

murat kaya sakat mı?neden bu kadar az süre alıyor? hem de baya az bir süre 3 numarada tufan hemen hemen 40 dakika oynadı.mc gowan bi ara ekstra performans gösterdi o kadar sonra yoktu
 
kazanılmış maçta son saniyede rakibin bıraktığı anda 3lük atma terbiyesizliğini bu seferlik affediyorum Fitch'in.

geri kalan yorumlara pek girmeyeceğim. çünkü yukarıdaki cümlemin altında oyuncunun niyeti ve ahlakı dahil çok şey yatıyor.
yine de türkiyeye gelen potansiyel olarak gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biri olacak gibi gözüküyor. 16 dakikada 16 sayı, diğer 2maçta 34 ve 30 sayı (3te 3 galibiyet varken hemde)
 
seyirciye de hakkını vermek lazım
takım ne zaman mersine gitse cok güzel destekliyolar aynı bugün oldugu gibi..

hepsinin agzına saglık..
 
Her pozisyonda kendini yere atan,olmadık yerde centilmenlik dışı faul bekleyen takıma az bile yaptı Fitch.Keşke bacak arası smaç yapsaydı. :)
Son çeyreğin başında Burak'ın basketiyle 61-46 oldu skor.Zor bir deplasmanı kayıpsız geçiyoruz,skor güzel dağıldı,artık rölantiye alıp rahat rahat kazanırız,İsmet oyuna girer falan filan derken bizim takım kontağı kapattı nedense.Mersin'in gazla oynayan Amerikalıları devreye girince maç çok sıkıştı.Sonlara doğru gazları bitince maçı bize hediye ettiler o ayrı. :)
Takımda hala roller oturmamış.Açık bir şekilde ortada.Türkiye Kupası'ndaki görüntümüzü şu görüntümüze tercih ederim ben.Çünkü o zaman savaşıyorduk,herkes elinden geleni yapıyordu.Bekleneni karşılıyordu takım.Şimdi ise bekleneni veremeyen takım havasına bürünmeye başladık.3,5 oyuncu dışında herkes bireysel performans olarak sınıfta kaldı.Fitch,Mc Gowan,Mitchell ve biraz da Burak dışındakiler bekleneni veremediler.
Fatih hala hantal.Pota dibinden atış kaçırıyor,topu eline ayağına dolaştırıyor.Bu sakarlıklarına acilen son vermeli.Kanserojen madde olmayı sürdürüyor bizim için. :)
Murat Kaya 2 dk oynayacak bir oyuncu değil.Elimizdeki maden paslandı,paslanacak.Yine 0 çekti.Sayı krallığı olan adamın istatistikleri felaket şu an.Setler bozulup yeniden mi yapılır dakikalarla mı oynanır orasını bilmem.Bu adam bu takıma fiili olarak dahil edilmeli.
Tufan dalgalanmaya başladı 3. haftadan.Eskiye göre savunma yaptığı için eskisi kadar göze batmıyor.
Mc Gowan çok basit hatalar yapıyor.Sadece topu elinden kaçırıp kaybettiği toplar 4 tane.Bugün geçmişe göre çok daha üretkendi hücumda.Basit hatalarını minimuma indirmesi şart.
Mitchell Fitch'ten sonraki skor opsiyonumuz.Oyunu iyi yönlendiriyor.Savunması iyi.İyi bir sezon geçireceği kesin.
Fitch takıma kritik anlarda nefes aldırıyor.Skoru taşıyor.Yalnız fast breaklerde çok bencil.Koşan uzunu 2-3 pozisyonda da ödülllendirmedi.Takım kazanırken iyi de ileride sorun yaratabilir bu seçimleri.Topu elinden ara sıra bıraksa güzel olur,tabi bugünkü gibi kritik anlarda olmamak şartıyla. :)
Burak'a değinmeden olmaz.Murat Özyer'in üzerindeki etkisi hissediliyor.Dış şutları gerektiği zamanlarda atıyor.Ribaundlarda etkili.Her şeyden önemlisi içeriye drive etmeye başladı.
Fitch'in son şutundan sonra yanlış görmediysem Tufan niye atıyorsun türünde bir hareket yaptı.Tufan açısından olumlu buldum bunu.
Kolay giden maçı kendimiz zorlaştırdık.Yine de kalitemizle kazanmayı bildik.
 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (64): Jerry Johnson 13, Erdal Bibo 2, Reha Öz 3, Umut Tınay 7, Ümit Sonkol 8, Nedim Dal 1, Darryl Wilson 17, Ja Ja Richards 4, Engin Algın 9

GALATASARAY CAFE CROWN (73): Glen McGowan 11, Darryl Mitchell 12, Tufan Ersöz 3, Gerald Fitch 30, Fatih Solak 6, Mithat Demirel 3, Jerry Holman 3, Burak Sezgin 7

1.PERİYOT: 15-16
2.PERİYOT: 17-23
3.PERİYOT: 14-20
4.PERİYOT: 18-14
:atki :atki :atki :atki
 
Cok memnun degilim açıkcası..Fitch gercekten cok zorluyor..Böyle gitmez yani..Ligin sonunda fitch sayı kralı olur ama bizde play-off ilk turunda eleniriz..

Arkadaslar oyun sıkıştıgında fitch devredeydi diyorlar ama oyunun bu kadar sıkışmasının nedenide belkide oydu..

Eger böyle oynicaksa,cok acil bir sekilde kendisni göndermemiz gerek..

30 sayı sadece bir göz boyama
 

Üst