Mustafa Cengiz Yönetimi ve Basketbol

Yusuf Günay, yeğeni Tarık Günay'ın Galatasaray'a transfer olmasına onay verdiği için Ömer Yalçınkaya'nın görevine son verilmesine Kaan Kançal ile birlikte onay vermedi. (Ajans1905)

Böyle bir iddia var ama ne kadar doğru bilmiyorum...
 
Yusuf Günay kim yahu? Galatasaray’ın twitter’dan etkileşim kasma bakanı.. Bu zamana kadar neye yaramış, hangi işi başarmış desen cevap yok. Düzenli olarak taraftara şirin gözükmek için “En büyük Galatasaray”, “Tebrikler takım” diye gaz alıcı tweetler atar. Liseli olmak yetiyor sanırım Galatasaray’da yönetici olmak için, başka hiçbir şart aranmıyor.

Yeni yöneticilerin de basketbola pek ilgilerinin olduğunu sanmıyorum. Kontenjan boş kalmasın diye yapımış atamalar gibi. Umarım yanılırım.
 
Bu mesele biraz karışık. Bildiğim için kendi düşüncelerimi yazayım.
Evet Tarık sene başı transfer oldu. Söylenildiği gibi Yalçınkaya’nın Yusuf Günay tarafında yer edinmek için yaptırdığını düşünenler olabilir. Bence haksız da sayılmazlar.
Ama haberde bahsedildiği gibi A Takım’la idmana çıkmıyor, kulübü karıştırdı gibi haberler bana mantıklı gelmiyor. Hele Işıl’ın durumuyla falan alakası yok. Kulüpte tarık’ı tanıyan 5 kişi falan çıkar. Çünkü BGL takımında oynayan oyuncular zaten en az asgari ücret kazanıyor. Tarık bize TED Kolejliler’den geldi sanıyorum en çok ücreti de o alıyordur (4 bin TL)

Bana göre mevcut BGL kadrosundaki en iyi oyuncu şu anda. A takıma çıkar mı bilinmez ama zaten BGL takımlarımızdan çıkıp A Takım’da forma giymiş oyuncu henüz yok. Utku ve Serkan A takıma yükseldiler ama Serkan 4 sene önce ilk kez A takım kadrosuna girdi kaç maç oynadı diye bakıyoruz. Maçı yok nerdeyse.

Transferi söylenildiği gibi yaranmak için olsa bile para meselesi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. A takıma çıkar mı bilemem ama en azından o seviyede yetenekli bir çocuk bence.
 
Saga sola yaranmak icin transfer yapilmasi zaten yeterli bir ayip. Varsa bir hata yonetimin bunla yuzlesmesini tercih ederim. Istifa edip ustunu ortmesini degil.
Nereden tutarsak elimizde kaliyor bu konu ve takima hic faydasi yok.
Yeni yoneticilerin acilen durumu toparlamasini bekliyorum.
 
Şimdi Divan Kurulu'nda konuşuldu ama klasik ne şiş yansın ne kebap tarzında bi cevap verildi. Sorunun kaynağı hala şube başında olduğu için bu durumlarda yapacak bir şey olmuyor maalesef. Yönetim bunu kullanıyorsa boşuna Galatasaray'lılık edebiyatı da yapmasınlar.
 
Bu kadar söylenti varken Mustafa Cengiz’in masum olması hiç mantıklı gelmiyor. Balık baştan kokar. Amatör branşlara yaklaşımını da az çok biliyoruz. O yüzden umarım bir an önce sağlığına kavuşur ve de başkanlığı bırakır. Artık her spor dalına ayrı ilgi gösteren bir yönetim görmek istiyoruz.
 
Son düzenleme:
8 yıl oldu, binbir tane rezillik oldu bu şubede. Transferlerden komisyon mu yenmedi, komisyon yeniyor diye ortalık birbirine mi girmedi, Amerikalara oyuncu izliyorum diye gidip faturası kulübe mi kesilmedi, arazi mafyasından hallice bir şirketten sponsorluk alınmaya mı kalkılmadı, sponsorluk anlaşması yapılmadan forma reklamı mı alınmadı...

Bunları konuşan yok. Yalçınkaya'ya dair ne masum konuyu bulup çıkarmışlar yine...

İnsanın çıldırası geliyor...
 
Bazen bilerek yapıldığını düşünüyorum. Yalçınkaya haklı çıksın diye. Işıl olayında aynı keza şube sorumluları Işıl’ın kontratını fesh ettiğini biliyor imza yetkisi kendilerinde hiç mi haberi olmamış bi tanesinin.

Göreve geldikleri ilk günden beri şubeye bakışları belli. Kendi halinde kavrulmasına bile izin vermeyip bozabildikleri kadar bozmaya çalışıyorlar. Cansever’in ilk programını izleyin hak verecekseniz. Kendi şubelerine düşman olmuş bunlar.

Adam bizzat kulübün ikinci başkanı tarafından korunuyor ama kimse yönetimi eleştirmiyor.
 
Ben tüm şubelerde gelir - gider dengesine göre hareket edilmesini sonuna kadar destekliyorum ancak bu geliri arttırmak için yönetimin hiçbir şey yapmamasını kabul edemiyorum. Güç bela 1 tane isim sponsoru bulunuyor o kadar. Kadın takımı için çoğu zaman o bile yapılamıyor.

Hiçbirimiz beğenmediği Beşiktaş'ta Fikret Orman bir telefon açıp Güriş Holding'ten (yaptıkları işler hiç reklam gerektirmiyor, sadece ricayla sponsor oldular ) sırt ve reklam panosu için sponsorluk buluyor. Galatasaray gibi yüzlerce sanayici taraftarı olan kulüpte yönetim 2-3 tane ufak sponsorluk ayarlayamıyorsa yeterince uğraşmıyor demektir. Bu iş bu ülkede böyle yürüyor, telefon açacaksın, randevu alıp ziyaret edeceksin, o sponsorluğu alacaksın ki basketbola yan sponsorluk için alacağın miktar milyon dolarlar da değil. Bu sebeple bu firmaların devasa, ultra zangin firmalar olması da gerekmiyor.

Onun dışında kombine satmak ya da salona taraftar çekmek için ne yapıyorsun, koca bir hiç. Zaten Abdi İpekçi gibi evimiz gibi gördüğümüz yerden Sinan Erdem gibi bir ucubeye geçtik, insanın salona ayakları zor gidiyor. Bari Ataköy gibi bir çevreden gelebilecek aileleri çekmek için bir şey yap.

Gsstore'da basketbol ürünü satalım, basketbol ürünlerinden gelecek ufak tefek miktarları da yine basketbol şubesine aktaralım de bari., Ama yanlış bilmiyorsam Gsstore internet sitesinde basketbol diye bir kategori bile yok. Arama çubuğuna basketbol yazdığında El Tigre tişörtü, Metin Oktay ve Fatih Terim retro formaları çıkıyor.

İsim sponsorluğu, iddia gelirleri ve bu sene için ŞL'nden gelecek paranın yanına bir şeyler ekleyip en azından 4 Milyon dolarlık bir erkek takımı bütçesi oluşturamıyorsanız niye basketboldan sorumlu 3 yönetici vardı bilmiyorum. Hiç tanımamakla birlikte umarım yeni gelen 3 yönetici, gelirlerimiz bu kadar bahanesinin arkasına sığınmayı bırakır da gelirleri nasıl arttırabiliriz diye kendilerini paralar.
 
Belki forumda ağır bir linç yiyebilirim ama Dursun Ö. özür dilemeliyiz. Yine de sevmiyorum adamın geninde fener gibi loserlık vardı ama bunlardan daha iyi çalışıyordu Sezar'ın hakkı Sezar'a. En azından adam kapalı salon projesi gibi Gs basketbolunu kendi içinde çevirecek projeleri ortaya atıyordu. Görevde kalsa ne olurdu bilemem ama en azında baskette yine EuroCup'ı aldı EL'de ideal bütçe koydu kulupte sıkıntıya rağmen. Fatih Hocayı o getirdi 2 sene üstüste şampiyon olan futbol takımının oyuncularını da o aldı. Mustafa Cengiz isimli şahıs Fatih hocanın ekmeğini 2 sene iyi yedi. Işıl olayı bile ayrı rezillik utanmaz bir yönetim Dursun Özbek'ten bile reziller.
 
Belki forumda ağır bir linç yiyebilirim ama Dursun Ö. özür dilemeliyiz. Yine de sevmiyorum adamın geninde fener gibi loserlık vardı ama bunlardan daha iyi çalışıyordu Sezar'ın hakkı Sezar'a. En azından adam kapalı salon projesi gibi Gs basketbolunu kendi içinde çevirecek projeleri ortaya atıyordu. Görevde kalsa ne olurdu bilemem ama en azında baskette yine EuroCup'ı aldı EL'de ideal bütçe koydu kulupte sıkıntıya rağmen. Fatih Hocayı o getirdi 2 sene üstüste şampiyon olan futbol takımının oyuncularını da o aldı. Mustafa Cengiz isimli şahıs Fatih hocanın ekmeğini 2 sene iyi yedi. Işıl olayı bile ayrı rezillik utanmaz bir yönetim Dursun Özbek'ten bile reziller.

Orda durun.
Dursun Özbek çok başka seviye idi.
Çektiğimiz ekonomik sıkıntıların müsebbiblerinden biridir.
Kimse onlardan daha rezil olamaz.
Saymaya kalkmayalım hiç...
 
Mustafa Cengiz'in başkanlık makamında bir katkısını göremedim. Dursun Özbek'te de göremedik.Ozhan Canaydın,Mehmet Cansun..Unal Aysal , Adnan Polat... Her birinin artı yanlarını alsan belki ideal bir Galatasaray başkanı olur.Gelen basarılar bu camiada Fatih Terim ve Ergin Ataman zamanlarında geldi. Bu 2 hoca olmasaymıs heralde şampiyonluk sayımız bugun 10 larda, baskettede kimse Galatasaray'ı bilmiyordu Avrupada. Açıkçası yukarıda yazdıgım klup baskanlarından,klube artı olarak daha katkıda bulundu bu 2 isim.
 

Üst