Nilay Yiğit

Ne gözümü yorarım,ne gönlümü...Ne kadar kaldı sözleşmesinin bitmesine,onu hesaplarken biraz kafamı yorarım o kadar...1,5 saat sonra bir çizgi daha atıyorum...

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Nilay Yiğit Nişanlandı

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı'na transfer olan Nilay Yiğit, Fenerbahçeli voleybolcu Cengizhan Kartaltepe ile dün gece nişanlandı. Bayan basketbolunun en önemli oyun kurucularından biri olan ve sezon başında Sarı - Kırmızılılara transfer olan Nilay'a Basketdergisi.com olarak mutluluklar diliyoruz.

Kaynak : Basketdergisi

Nilay'a destek çıkanlardan biriydim taki şu son açıklamalarına kadar.Bir de o açıklamanın üstüne bu haber gelince... Bilemiyorum...

Anladım ne demek istediğini Gazanfer bence çok da haklısın.Bakalım daha neler göreceğiz :)

Nilay'ı sevmiyorum bu bir gerçek, nişanlısı Fenerli olsa da sevmiyorum, nişanlısı Galatasaraylı da olsa sevmiyorum.

Nilay konusundaki tüm olumsuz yorumlara o yorumları yapanlara yani sevmeyen herkese sonuna kadar destek çıkarım. O formanın ona yakışmadığını düşünüyorum ve sporcu ahlakı olmayan bir kişinin bu takımda olmasını bu camida görev almasını kabullenemiyorum !

Hindileri unuttuk galiba...

Bence oyuncuları; "ben falan takımlıyım" diye açıklamaya iten şey, taraftarın "o bizden değil" diye dışlamalarıdır. Eğer öyle bir şey olmasaydı, Nilay ne Fenerbahçeli olacaktı, ne Beşiktaşlı olacaktı ne de bugün Galatasaraylı olacaktı. Sadece Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş'ın maaşlı, sigortalı ve full time elemanı olarak çalışacak, alacaksa primini de alıp cebine koyacaktı.

Yine de bunu yapıyor. Topunu sektiriyor, parasını alıyor. Ama bir faktör var ki sevilmiyor veya seviliyor.

Nilay'ın şu an için tek problemi tecrübesi. Bence şu an Fenerbahçe ve Beşiktaş ile uzun süre çalışarak onların sistemlerini iyice çözümlemiş, tribünlerine daha alışık, oyuncularının -bir kısmı hala aynıdır- oyun stillerini bilen bir oyuncumuz olduğu için şanslıyız.

Tecrübesi de şu sebepten bir olumsuzluk teşkil ediyor, daha önce bu "yalan"ı Fenerbahçe'de de söylemek zorunda kaldı Beşiktaş'ta da...

Bugün spor, spordan çok şov (show) dünyası. Bir yandan da tribündekileri tatmin etmek (eğlendirmek) gerekiyor. Onun için bir baba hindi çektirmesi de, olduğu yerde yerleşebilmesi için mecburiyet gibi oldu.

Bence keşke takımını söylemeseydi kimseye. Ne "on the record", ne "off the record". Ama ben bunların hiçbiriyle ilgilenmiyorum. Bence kimse kafasına takmasın çünkü Nilay da öteki oyuncular gibi gelip geçici. Sadece takıma ne verecek ona bakalım...

Küçüklüğümde Mustafa Denizli sevgisiyle büyüdüm. Bizde yaptıklarından dolayı. Hep Galatasaraylı bilirdim. Sonra Fenere geçti ve gençliğinde Fenerli olduğunu öğrendim. Saygım azalmadı. En son Beşiktaş'ta ve çocukluğunda Beşiktaşlı olduğunu öğrendik. Yine saygımız azalmadı. Hala Mustafa Denizli'yi Avrupa kupası maçımızdaki sevinci ile hatırlarım.
Emre B. Galatasaray'dan 5 kuruş kazandırmadan kaçtı gitti. En büyük Galatasaraylıyım diyordu. Yardım programlarına katılıp elimden geleni yaparım diyordu asıl yapması gerekenin bonservis kazandırmak olduğunu unutarak. Sonra Fener'e transfer oldu ve çocukluğundan beri fanatik fenerli olduğunu söyledi. Bunlar beni üzmedi. Ancak Galatasaray ismini ağzına almayacak kadar nefret etmişti ve sevgi ve saygımı tamamen kaybetti.
Nilayda da durum bir benzeri. Şimdi bize geldi ve Galatasaray'lı olduğunu söylüyor. İnanıp inanmamak önemli değil. Profesyonel sporcunun bu şeylere girmemesi lazım. Bunu biraz da bizim tavırlarımısz etkiliyor. Sonuçta Işıl ve Arda'ya sevgimiz Galatasaraylı oldukları için katlanmıyor mu?

İnsanlar tepki göstermekte sonuna kadar haklı.Ama en azından bugün maç sonuna kadar şu tepkileri 2 saatliğine bırakıp tamamen maça konsantre olsak.Maçı bir izleyelim,bakalım nilay neler yapabiliyor.Ondan sonra burada tekrar konuşuruz.

Evet Aykun abi baktık gördük Nilay'ı.Düşünüyorum da kendisi kesinlikle 1 numara görüntüsü çizmiyor.Ve bir yandan bakıyorum Sophia forması içine neler yaparken nasıl savaşırken Nilay ne alemde...

Şimdi açtırmayın kutuyu söyletmeyin Kötüyü..Nilaya gelene kadar önce adama sormazlarmı Esra Şencebe ne yaptı bugün..1 faul dışında ne istatistiği var..yada Yasemin Horasan..yani her mağlubiyette yada bu kızın yüksek sayı atamayacağı her maçtan sonra ki zaten bu tip bir oyuncu değil eleştireceksek işimiz var...

Yahu mesele sayı atması veya asist yapması değil.Mücadele!Bir Sophia'ya bak bir Nilay'a.Aradaki farkları bulmak çok basit!

Eren bugün sadece mücadele etmeyen Nilaymıydı?..bu takımsal birşeydir..Sophia takım kötü olsa bile kendi mücadelesini sergiler mümkün olduğunca oyunda kalır..her oyuncu öyle olacak diye bir kural yok..kimi oyuncular çabuk kopabilir..Herkes çok iyidi üst düzey mücadele verdide birtek Nilay mı sırıttı yani..

Yapmayın allah aşkına vurun abalıya demeninde lüzumu yok

Bir Jia'da bana göre daha iyi mücadele etti veya bir İvana'da.İyi oynamamış olabilirler ama bana göre herkes mücadele etti.Onun dışında.