Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi (Beklentiler, Öneriler ve Yapılması Gerekenler)

Arkadaslar bize ahustus gibi, fowles gibi sakatken bile cikip oynayan oyuncu lazim, bu parcali forma icin savasan oyuncu lazim. ve ne yaziki bence bu formaya becky yakismiyo, habire amerikaya gidip geliyo, all stara katiliyo yok carti yok curt ve takimi yaliniz birakio, bence onun yerine bu formanin hakkini verebilecek bir oyuncu lazim.

Becky Hammon konusunda eleştiriler var katılıyorum. Avrupa karnesi gerçek Hammon seviyesinde değil. Ama oynadığı ülkenin taraftar durumu da bizim taraftarımızla bir değil. GS taraftarı ipekçi de yumurtaya can veriyor. B.Hammon ipekçi'nin parkelerine bir insin, ben en fazla 4 lig maçı diyorum. Ondan sonra nasıl bir oyuncu olduğunu dosta düşmana gösterir. hep kutuplarda geziyoruz. Bİr diyoruz bizden bişi olmaz ondan sonra çıkıyoruz şunu da alırız bunu da alırız. İşin gerçeği alamayacağımız oyuncu olduğuna inanmıyorum. Sylvia Fowles geliyorsa Alba geliyorsa herkes gelir bu takıma.

Şu an iki oyuncu var bence kilit noktada olan. Sophia Young ve Tuğçe canitez. Onun dışında sayacağınız her oyuncudan daha iyi oyuncular zaten bizim kadromuzda. GÜlşah bu sene sakatlık yaşadı ve büyük takım tecrübesi edindi. Seneye daha farklıoalcak. Aynı şekilde Işıl ve Seimone büyük sakatlıklar sonrası geçiş senelerini tamamladılar. Şu andan itibaren bize gelecek oyuncu iyi oyuncu olmalı. Katkılarından dolayı teşekkür ederim ama Hodges değildir, Gintare değildir o oyuncu. Bu noktada gelecek oyuncu direk ilk beşe kurulacak veya ilk beşi zorlayacak oyuncu olmalı. Hammon'u bu anlamda yetersiz görüyorsanız kabul edebilirim. Hedefimiz gelecek oyuncu Hammon veya ondan daha iyi olması olmalı. Ceyhun Hocaya güvneiyorum ben. Genede nasıl akdro kurarsa kursun Augustussuz kadro kurmasını istemiyorum. Ben bir taraftar olarak Augustus'u o koltuklarda görmek istiyorum. Parkeye yakın olmalı Augustus. Hoca kimi transfer ediyorsa etsin Augustus onun değilse bile taraftar potansiyelinin transferi olsun. Şampiyon olacaksak onunla olmak istiyorum ben. O kupayı en az ışıl kadar Augustus'un elinde görmek istiyorum.

Bu arada Sylvia'yı dinlendirmek için Melek Bİlge de değerlendirilebilir. Hem GS'lı hem Sylvia'yı dinlendirecek kadar oynamayı kabul eder hem de yaşı genç daha da gelişebilir belki.

Augustus'un GS'a gelmemesi gibi bir durum olacağına inanmıyorum bu arada. Zaten istenmese bile göreceksiniz WNBA başladığında Augustus kimmiş 2 haftada herkes anlayacak...

B.Hammon ipekçi'nin parkelerine bir insin, ben en fazla 4 lig maçı diyorum. Ondan sonra nasıl bir oyuncu olduğunu dosta düşmana gösterir.
..............
Augustus'un GS'a gelmemesi gibi bir durum olacağına inanmıyorum bu arada. Zaten istenmese bile göreceksiniz WNBA başladığında Augustus kimmiş 2 haftada herkes anlayacak...

Taraftar gücünden, etkisinden dolayı bende Becky konusunda buna inanıyorum, gerçi sadece onun için değil her oyuncu için aynı şey geçerli, tabi ileri derecede ruhsuzluk söz konusu olmadığı sürece. Hele de bayan basketbolu için özelikle de final serisinde Galatasaray taraftarının oluşturduğu o atmosfer çok büyük bir ayrıcalık. O atmosferi hissetmesi yeter.
......
Seimone için de aynı şeyleri düşündüğümü söylemem lazım. Bu sene Wnba'ya damgasını vuracağına dair büyük inancım var. Hem bu sefer takımı da daha iddalı olacaktır.
Augustus'un kalitesi büyük hedefler için yeterli değil desek değil, mücadelesi noksan desek o da değil. O yüzden her anlamda Galatasaray'a yakışan ve uyum sağlamış bir oyuncudan vazgeçeğimize inanmıyorum, inanmak istemiyorum.

Ben hammonda öyle birşey olacağını sanmıyorum.34 yaşına gelmiş ve avrupada nrdeyse hiçbir zaman hırs ve istek göstermemiş bir oyuncu,daha genç olsa belki olabilirdi de bu saatten sonra ihtimal vermiyorum.

Dün Aras abiyle Hammon'ı konuştuk. (ortak ilgi alanını kes :) ) Açıkçası ben Hammon'ı çok sevmeme rağmen ( her anlamda :p ) açıkçası burayı çok takmadığını düşündüğümü söyledim. Zaten herkesin dediği bu. Ama Aras abi ''zaten 15-20 dakika oynayacak'' dedi ve açıkcası beni ikna etti. 15-20 dakika için çok rahat oynatabiliriz bence Becky'yi rahat rahat.
Işıl - Becky - Yasemen
Seimone -Ceyda - Tuğba - Gözde
Alba - GÜlşah
Bahar - Safiye - Tuğçe
Syl - eu C -Melek
Kadro bu. Avrupalı 5 numara rotasyonda 5. olacağı için sadece Avrupa için oynayabilecek. Onun için Stepanova filan komik olur sadece senede 15-20 maç için. Ama yönetim diyorsa biz intikam alcas ötesi yok diye o zaman ayrı konuşalım bu kadro işini. Gerçi Alba transferi açıkca göstermiştir hedefi.

Arkadaslar bize ahustus gibi, fowles gibi sakatken bile cikip oynayan oyuncu lazim, bu parcali forma icin savasan oyuncu lazim. ve ne yaziki bence bu formaya becky yakismiyo, habire amerikaya gidip geliyo, all stara katiliyo yok carti yok curt ve takimi yaliniz birakio, bence onun yerine bu formanin hakkini verebilecek bir oyuncu lazim.

Yahu durun.

Bu formaya yakışmıyor demişsiniz, gören de Becky bizim tribüne hareket filan çekti sanacak :)

Bir de işin şu yönü var, Becky gelirse Sophia da gelir bence. Ya ikisini de alırız yada ikisini de almayız gibime geliyor.

Kadrolar gitgide değişiyor ama 4 yabancılı bir kadro kuralım bir de, ama Tuğçe Canıtez de bu kadronun içinde.

Işıl-Becky-Yasemen
Seimone- (Ceyda&Tuğba)
A.Torrens-Gülşah
Sophia-Bahar
Fowles-Tuğçe-Melek

Şu kadroya bakınca 9 oyuncu rotasyonda ana parça olabilir. Diğer 3 oyuncu da görev verildiğinde oynamaya hazır olur.

Pota altında Fowles'ın yanına Sophia'yı aldığımızda her takıma üstünlük kurarız. Kaldı ki daha elimizde Bahar ve Tuğçe gibi Türkiye'nin en potansiyelli 2 uzunu var, hatta Melek'i de katabiliriz bu ikiliye.

Kısalarda Işıl ve Becky 1 numaradaki süreyi eşit olarak paylaşabilir. İkisinden de maksimum verim almış oluruz hem. Seimone-Torrens-Gülşah üçlüsü de 70 dakikalık süreyi rahat kaldırırlar 2 ve 3 pozisyonları için. Kalan sürede de Tuğba, ve geri alırsak Ceyda süre alabilir.

Yine de 2-3 rotasyonunda sıkıntı yaşarız diyorsak Sophia yada Bahar'ı zaman zaman 3 oynatabiliriz. Nasıl olsa gayet zengin bir uzun rotasyonumuz olacak.

Bu transfer döneminde çok eğleneceğiz gibime geliyor, en azından kendi açımdan bunu söyleyebilirim :)

Gazanfer Tuğçe 5 oynayamaz gibi yalnız 4 dışında oynasa oynasa 3 oynar aynı Bahar gibi. Gerçi Fowles'tan kalacak 5-6 dakikayı ligde rahat götürür Sophia , Bahar , Tuğçe , Melek 4lüsü. Avrupa için de alırız bir uzun 5 numara ve rahat rahat izleriz maçları.

Alba Torrens'i inşallah almışızdır. Ben Maya Moore ve Tuğçe Canitez hamlesinide bekliyorum. Rakip Taurasi'nin peşinden koşarken biz atı alıp üsküdarı geçelim.

Ben 3 hamle bekliorum ve bunu herkez bekliyor:)

Seimone,Safiye,Tuğçe:)

Kesinlikle bu hamleleri herkes bekliyor.Ben ayrıca Gülşah Akkaya veya Kübra Siyahdemir'den birisini daha bekliyorum açıkçası..Ayrıca kaliteli bir guard Becky ya da Prince gibi ve kaliteli bir potalaltı oyuncusu bekliyorum Gruda,Stepanova ve Leubhanka gibi...

Seimone,Safiye(sophia),Tuğce ve kaliteli guard ile transferi noktalayabilirz.
Işıl-yabancı(?)-Yasemen
Alba torrens :)-Tuğba palazoğlu(kararsızım)
SEİMONE AUGUSTUS(kalacak ceyhun hoca kalacak çikolata prensesimiz kalacak)-Gülşah gümüsay
Bahar-Safiye
Fowles-Melek(Fowlesi 5 dk dinlendirsede yeter.tabiki bütçe yeterse yelena leuchanka hiç fena olmaz :) )

2+2 kuralı gelirse sahadaki oyuncu dağılımı nasıl olacak bilen varmı?Buda yapılacak hamleler için önemli bir konu.Önceden olduğu gibi 3 yabancı sahada olabilir umarım.

Öncelikle Alba'nın boyu kaç net olarak? Ben 184 olarak biliyorum 192 olursa bizim açımızdan daha iyi olur tabiki :D
Ceyda'nın geri döceneceğini düşünürsek yerli olarak alınması gereken oyuncular Mehtap Gezer, Bahar Yapar,Kübra Siyahdemir ve Gizem Yavuz.
Sophia'nın bu saatten sonra Amerika rüyasının olduğunu düşünmek istemiyorum tüm şartlar zorlanmalı ve yerli yapılmalı.
Ayrıca şu oyuncuya paramız yetermi yetmezmi gibi durumlar artık olmamalı bence gerekirse fazladan 1 milyon euro ayrılıp en iyiler alınmalı.
Agustus ve Fowles'ın takımımızda kaldığını kabul edersek Avrupalı olarak Torrens dışında kim alınır o konuda kararsızım pivot mu şutör mü ?
Benim tercihim Viteckova tıpkı Torrens gibi bir çok pozisyonda oynayabiliyor eşleşmelerde sorun yaratıyor.
Tüm bunlara rağmen yinede bir eksiklik hissederim takımda, takımı coşturacak renklendirecek bir iism Maya Moore

Işıl, Kübra,Gülşah,Ceyda,Bahar Yapar, Bahar Çağlar,Mehtap,Agustus,Moore,Torrens,Viteckova,Sophia...

(Tuğçe'nin okulu yüzünden listeye almadım)
(Torrens ağırlıklı olarak guard oynamalı boy avantajını en iyi şekilde değerlendirmeliyiz)

Alba Torrens'in boyu 1.93 resmi kaynağa göre.

Onun yanında yazdığınız isimler bizi pek ileriye taşıyacak isimler değil, belki Gizem Yavuz gelecek için alınabilir ama orada da Yasemen var bekleyen. Ceyda da kesin geri dönecek mi o da muamma, sene sonunda sözleşmesi bitiyordu bizimle.

Elimizde olan kadro

Işıl - Yasemen
Tuğba
Gülşah- ALba
Bahar
Sylvia

Yani 1-2-4-5- numaralara oyuncu alacağız. Elde bir amerikalı ve bir avrupalı oyuncu olduğuna göre Bir Amerikalı Bir Avrupalı ve Bir devşirme hakkımız var bu anlamda.Amerikalı tercihimiz herkesin ( ya da büyük çoğunluğun) istediği Seimone olduğuna göre Bir devşirme ve bir Avrupalı oyuncu alacağız. Devşirme için iki alternatifimiz var. Ya Sophia olacak Ya Melisa Can. Seimone ve Sophia (Melisa) geldiğine göre Transfer yapacağımız bölgelerden 2 ve 4 numara sorununu halletmiş oluyoruz. Kalıyor 1 ve 5 numaralardaki ihtiyaçlar. 5 numarada Sylvia gibi dominant, bölgesinin en önemli ismi olunca üstelik yabancı rotasyonumuzu kullandığımız bir bölge oluyor. Avrupalı bir oyuncu alma hakkımız var ilk 12lik kadroda tutabilmek için. Demek ki 1 numaraya Avrupalı bir oyuncu almalıyız.

Buraya kadar dediklerimi zaten hemen her arkadaş söylemiş. Şu an bizim Sue Bİrd yerine Backy Hammon dememizin sebebi de bunda gizli zaten. Sue Bird Amerikalı Becky ise Avrupalı statüsünde. Yaşı gereği alacağı süre 15-20 dakika arası olursa çok faydası olur. Aynı şekilde Işıl Alben'in önü de kesilmemiş olur. Işıl'ın önümüzdeki sene çok daha iyi olacağına inanıyorum. Büyük ihtimalle tüm yazı şut atarak geçirecektir. Işıl'ın düzgün bir bileği var şutları attı mı giriyor ama şut atmamak gibi bir durumu vardı. Maçlardaki istatistiklerine bakmayın. Çoğu zaman şut imkanı bulsa da atamayı tercih ediyor. Şut attığı isabetsiz olduğun anlarda, zaten topun amiyane tabirle elinde patladığı anlar. Yani seneye daha güçlü daha şutör bir Işıl ve onu yedekleyecek yaşı itibarı ile de kısıtlı süre alacak ve bunu sorun etmeyecek bir B.Hammon GS'ın rotasyonunu sağlar. Sonucunda ise oluşan kadro şu:

Işıl-Becky-Yasemen
Seimone- Tuğba- (Alba)
Alba-Gülşah (Seimone-Sophia- Bahar)
Bahar-Sophia/Melisa
Sylvia

Uzun rotasyonumuz için bir yabancı daha alabiliriz. Ya da Melek-Tuğçe Canitez gibi isimler takıma kazandırılır. Sylvia'nın rotasyonu sağlanır. Kİ Sophia/Melisa, Bahar ve Alba'da o rotasyonu zaman zaman sağlayabilir. Ama Özellikle Tuğçe'nin bu takıma kazandırılmak olmasının sebebi ülke için alınabilecek tek yerli oyuncu olması ve rakiplere kaptırılamayacak kadar değerli bir GS'lı olması.

Melek Bilge o ışığı içinde barındıran bir oyuncumuz. Yalnız on da iki sorun var. Birincisi, sakatlık sorunundan bir türlü kurtulamıyor. İkincisi ise, basketbol ortamlarında olmayı seven ama basketbol oynamayı zul gören bir yapısı var gibi. Umarım geçen seneki sakatlığı sebebi ile ifadeleri böyledir ben yanılıyorumdur. Kİ yanılmayı çok isterim. Melek Bilge hem yaşı itibarı ile gelişebilecek, hem de Sylvia ile yapılacak rotasyonu kaldırabilecek ve kabul edebilecek bir oyuncu. 5. yabancı alınmasına bu yüzden sıcak bakmıyorum. Ama sezon ortasına doğru takımın durumuna göre hamle yapılması gerekirse bir oyuncu ile anlaşılabilir. İlla uzun alınacaksa Tina Thompsonvari bir oyuncu alınabilir.

Alba transferi bize gene hedeflerimizi büyütmemize sebep oldu. Sonuç olarak Seimone'un kesinlikle kalacağına inanıyorum. Sophia, Becky transferleri ile birlikte Sylvia dışında takımı süper bir hale getiriyoruz.

GÜlşah Akkaya bu ülkede en beğendiğim oyuncuların başında gelir. Kadın-erkek Her branş için geçerli bu dediğim. İyi bir profesyonel ve yıllar geçtikçe de daha da iyi oynuyor. Arkadaşların dediği gibi geçmişten kaynaklanan hiç bir sorunda yok. Burada kendi kendimize ateş yakıp ısınıyoruz gibime geliyor. Ama şu oluşacak takıma Gülşah'ı istemem doğrusu (ki çok değil 3 gün önce bende ismini yazmıştım sanırım) Ama düşününce gereği yok gibi. Eğer bizim Gülşah'ımızın önünü açmak istiyorsak, onun süre almasını istiyorsak Gülşah Akkaya'ya gerek yok. Ceyda Kozluca'nın ise bir daha şans bulacağını sanmıyorum. Sevdiğim bir oyuncu ama GS'ın 3 numarasında oynayacak verimlilikte değil 2 numara için ise ağır ve bu konuda çalışmıyor. Melek Bilge'yi Ceyhun Hocanın önümüzdeki sene kullanacağını düşünüyorum. Uzun lafın kısası, uzun heyecanlı ve renkli bir transfer sezonu geçireceğiz gibi bu sene hem kadın hem erkek basketbol takımlarımız için. Daha çok isim konuşuruz diye düşünüyorum. Darısı Voleybol şubesine...

Sonuç:
Seimone kalmalı!
Sophia Türk yapılmaya çalışılmalı!
Tuğçe ülkeye dönecekse anlaşılmalı!
Becky veya başka bir avrupalı (ama Işıl'ın önünü tıkamayacak) Guard takıma kazandırılmalı!!