Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi (Beklentiler, Öneriler ve Yapılması Gerekenler)

Biraz karşıyakanın forumuna baktım.Transfer durumlarına(Rakip sonuçta):
De ve Penny hayalleri var.Ayrıca Bizden Bahara ağızının suları akmaya başlamış(Aman diyorum)
Uzun olarak Liz Cambage yi onermiş biri.(Baktım boyu ve fiziği muhteşem)
Ve tabiki Maya More hamlesi(Bizim gibi)

Yine iyi bir kadroyla yarışacaz.Alba,Fowles hamlesinden sonrea Safiye Safiye Safiye diyorum.Çok büyük avantaj olur ve ezergeçeriz...Tabiki Augustus u da unutmamak lazım veya Maya da olabilir.Bakalım bekleyip göreceğiz...

2+2'den anladığım ilk beşte 2 maç kadrosunda 2 toplam 4 yabancı bulundurabilirsin.
Bizim ligde kıta içi dışı farketmiyor.

Dünya şampiyonası 2014 'de Türkiye'de düzenlenecek. Bu yüzden TBF 2+1 yabancı sınırı getirmeyi düşünüyor. Yani sahada 2 kenarda 1 yabancı. ama şu anki sistem 3+1+1 yani sahada 3 kenarda 1 tribünde 1 olmak üzere. Bİz şu an için kadrolarımızı 3+1+1 üzerine kuruyoruz. 2+2 dediğimiz ise Euro League'de oynarken FIBA kaç yabancıya sahip olduğuna bakmıyor ama sezon başı kadrolar verildiğinde 2 amerikalı şartı koyuyor. Yani 2 amerikalıdan fazlasını oynatamazsın 12 kiişlik kadroda tutamazsın. Bu da otomatikmen 2+2 gibi bir sonuç doğuruyor. Yoksa FIBA'nın maçlarında 2 amerikalı varken kalan 10 oyuncu avrupalı olsa FIBA'nın bir itirazı yok.

Biraz karşıyakanın forumuna baktım.Transfer durumlarına(Rakip sonuçta):
De ve Penny hayalleri var.Ayrıca Bizden Bahara ağızının suları akmaya başlamış(Aman diyorum)
Uzun olarak Liz Cambage yi onermiş biri.(Baktım boyu ve fiziği muhteşem)
Ve tabiki Maya More hamlesi(Bizim gibi)

Yine iyi bir kadroyla yarışacaz.Alba,Fowles hamlesinden sonrea Safiye Safiye Safiye diyorum.Çok büyük avantaj olur ve ezergeçeriz...Tabiki Augustus u da unutmamak lazım veya Maya da olabilir.Bakalım bekleyip göreceğiz...

Liz Cambage 2.03 boyunda ve boyuna göre oldukça hareketli bir oyuncu.Draftda maya moore ardından 2.sırada seçildi bu sene.Kıta dışı olarak sayılacağı için sanmıyorum alacaklarını,almasınlarda zaten.

Eğer guard alacaksak bende Ana Dabovic'i öneriyorum. Bjk deki Milica'nın kardeşi olan. Bu yıl Rusya'da çok iyi bir sezon geçirdi ve yaşı oldukça genç. Belki düşünülebilir. Yanılmıyorsam 20'lerde sayı ortalaması yakaladı bu yıl.

Gazenfer teşekkürler.
Mehtap Gezer 192 boyunda 21 yaşında ülkemizde uzun oyuncu pek yetişmiyor ayrıca şutlarıda oldukça düzgün birazcık üzerinde durulması gerekiyor.(batur'un en beğendiği iki oyuuncudan bir tanesi Mehtap diğeride Gizem Yavuz vardır bir hikmet )

Işıl-Alba-Seimone-Moore-Tuğçe-Gülşah-Bahar-Safiye-Slywia

Tabi 3+1 kuralı olaaksa, kurulması zor bir kadro ancak kurulursa önümüzde kimse duramaz. Sophia ve Tuğçe'yi ikna etmek için yoğun uğraşlar gerekir ama Seimone'un takım arkadaşı Moore için fazla zorlanmayız diye düşünüyorum. Çok çok iyi bir rotasyonumuz olur bu kadroyla. Kimse 35 dakika sahada kalmak zorunda kalmaz. Özellikle Işıl ve Slywia çok rahatlayacaktır.

Işıl-Alba-Seimone-Moore-Tuğçe-Gülşah-Bahar-Safiye-Slywia

Tabi 3+1 kuralı olaaksa, kurulması zor bir kadro ancak kurulursa önümüzde kimse duramaz. Sophia ve Tuğçe'yi ikna etmek için yoğun uğraşlar gerekir ama Seimone'un takım arkadaşı Moore için fazla zorlanmayız diye düşünüyorum. Çok çok iyi bir rotasyonumuz olur bu kadroyla. Kimse 35 dakika sahada kalmak zorunda kalmaz. Özellikle Işıl ve Slywia çok rahatlayacaktır.

Işıl bu sezonkinden daha fazla yıpranır bene 1 numarada Melih onun dışında pozisyonu 1 numara olan yok kadroda sıkıntılı olur bence

Işıl bu sezonkinden daha fazla yıpranır bene 1 numarada Melih onun dışında pozisyonu 1 numara olan yok kadroda sıkıntılı olur bence

2-3 numara oldukça şişkin olduğu için Alba'yı tamamen 1 olarak kullanacağımızı düşünürek yazdım kadroyu ama Alba 2-3 oynar diyorsan Maya Moore yerine 1 numarada kullanacağımız bir yabancı da olabilir. Ayrıca Yasemen ve Tuğba'yı da yazmadım kadroya onlar da kadroda olacak oyuncular.

ortada ciddi bilgi kirliliği var 3+1+1 mi yoksa 2+2 mi türkiye ligi için gelecek sezon hangisi kullanılacak son noktayı koyan biri var mı ? :D

2-3 numara oldukça şişkin olduğu için Alba'yı tamamen 1 olarak kullanacağımızı düşünürek yazdım kadroyu ama Alba 2-3 oynar diyorsan Maya Moore yerine 1 numarada kullanacağımız bir yabancı da olabilir. Ayrıca Yasemen ve Tuğba'yı da yazmadım kadroya onlar da kadroda olacak oyuncular.

Alba-Tamika tarzı oyuncuların olduğu pozisyona yabancı sınırlaması olduğu için yabancı oyuncu alcağımızı düşünmüyorum. Dediğin gibi Maya'nın yerine 1 numaraya avrupalı oyuncu seçmeliyiz.

Ben bu sezon 3+1+1 olarak devam edeceğini düşünüyorum kuralın. Konu ile ilgili uzun uzun şeyler yazmama gerek yok; çünkü her şey çok güzel özetlenmiş. Işıl' ın yanına 15-20 dakika süre alabilecek ve bu sürede en iyi katkıyı verebilecek bir guard(Ki forumda da adı geçen Becky Hammon' dan daha uygun bir isim görünmüyor) ve en önemlisi Sophia' nın Türk yapılması. Tüm transferlerden daha önemli bir hamle olur. Yerli rotasyonunda Sophia gibi bir süperstarımız olursda karşımızda kolay kolay durabilecek bir rakip göremiyorum.

Işıl-Becky-Yaso
Seimone-(Rotasyon sağlayacak bir yerli)
Alba-Gülşah
Sofi-Bahar
Fowles ve Avrupa' da da büyük hedeflerimiz var diyorsak Leuchenka tarzı(Avrupalı) bir uzun daha.

Forumda adı sık geçen Tuğçe Canıtez' in Türkiye dönme durumu vs. hakkında bir bilgim olmadığı için kadroya eklemedim. Dönme gibi bir düşünce varsa kapılar sonuna kadar açık ama :)

Bir iki hamleyle gerçekten inanılmaz bir takım olabiliriz. Hedef sadece Türkiye değil en büyük kupa olur. Bu ülkeye bir ilki daha yaşatmak hiç de fena olmaz ayrıca.

Lige gelirsek; rakibin yerlileri bir sene daha yaşlandı bizimkiler ise bir yıl tecrübelendi diye düşünüyorum. Bu oyunculara bir de Sofi eklenirse tadından yenmez bir rotasyonumuz olacak.

Ben bu sezon 3+1+1 olarak devam edeceğini düşünüyorum kuralın. Konu ile ilgili uzun uzun şeyler yazmama gerek yok; çünkü her şey çok güzel özetlenmiş. Işıl' ın yanına 15-20 dakika süre alabilecek ve bu sürede en iyi katkıyı verebilecek bir guard(Ki forumda da adı geçen Becky Hammon' dan daha uygun bir isim görünmüyor) ve en önemlisi Sophia' nın Türk yapılması. Tüm transferlerden daha önemli bir hamle olur. Yerli rotasyonunda Sophia gibi bir süperstarımız olursda karşımızda kolay kolay durabilecek bir rakip göremiyorum.

Işıl-Becky-Yaso
Seimone-(Rotasyon sağlayacak bir yerli)
Alba-Gülşah
Sofi-Bahar
Fowles ve Avrupa' da da büyük hedeflerimiz var diyorsak Leuchenka tarzı(Avrupalı) bir uzun daha.

Forumda adı sık geçen Tuğçe Canıtez' in Türkiye dönme durumu vs. hakkında bir bilgim olmadığı için kadroya eklemedim. Dönme gibi bir düşünce varsa kapılar sonuna kadar açık ama :)

Bir iki hamleyle gerçekten inanılmaz bir takım olabiliriz. Hedef sadece Türkiye değil en büyük kupa olur. Bu ülkeye bir ilki daha yaşatmak hiç de fena olmaz ayrıca.

Lige gelirsek; rakibin yerlileri bir sene daha yaşlandı bizimkiler ise bir yıl tecrübelendi diye düşünüyorum. Bu oyunculara bir de Sofi eklenirse tadından yenmez bir rotasyonumuz olacak.

berkan yazmış zaten kadroyu. O 2 numaradaki yedeğe ister tuğba ister nihan ister ceyda olsun ona koç karar versin. Ayrıca 4e Tuğçe de alınırsa ben artık hata kabul etmem euroleague f4 harici herşeyi başarısızlık sayarım. Ligi ise oynatmasalar da olur şu düzende.
Ayrıca Alba'yı pg kullanacaksak 3 numaraya Viteckova'yı alsınlar acaip bir uzun 5imiz olur ve hantal olmayan bir uzun 5e sahip oluruz. Rakiplerimizin yaşadığı ribaund sıkıntısına çözüm önerileri diye başlık açarız burda o derece.

Hoca Alba' yı nasıl kullanmayı düşünüyor bilmiyorum ama tahminim daha çok 3 numarada izleriz. Her bölgede eşleşme sorunu yaratabilecek bir oyuncu. İster guard oynasın ister forvet kendisini savunacak oyunculara kolay gelsin.

Aynen Deniz; artık hedefler arasında Euroleague de olmalı. Alba transferi Avrupalı olması nedeniyle çok önemli bu yüzden benim gözümde. Hem Seimone' u hem de Maya Moore' u isteyen arkadaşlar yorum yaparken bunu da göz önünde bulundurmalı bence.

Federasyon seçimleri varken, ben bu kuralın bu sene geleceğini düşünmüyorum Turgay Demirel'e ufak bir baskı yapılsa 3+1+1 şeklinde devam eder zaten. Maya Moore de muazzam transfer olur, eğer Avrupa'lı guard alamayacaksak Amerikalı tercihimizi orada kullanacaksak, Lindsay Whalen de çok sevdiğim bir guarddır, müthiş de oturur bize ama oraya Avrupa'lı almakta fayda var.

Maya Moore alınıyosa o alınsın tabi (3artı1 olursa) ama eğer olmazsa tanımadığım ama istatistiklerine baktığımda iyi bir oyuncuymuş gibi duran Viteckovayı isterim. Tanıyan bilen biri varsa nasıl bir oyuncudur anlatırsa bilgi sahibi olmuş olurum :)

Sophia'nın türk olması çok önemli yalnız. Ne istiyosa para versinler ayarlasınlar şu işi. Euroleague şampiyonluğundan çok türkiye ligi şampiyonluğunu istiyorum ben. O yüzden Maya Moore alınırsa çok güzel olur