Şubeyi yönetenler ne iş yapıyor?

hahaha takım Rusyadan dönemiyormuş maç ertelenmiş. Allah hepinizi bildiğiniz gibi yapsın yeter be yeter! Ulan ne işe yararsınız siz be! Biri bunlara bir dur desin artık yeter!

Defalarca söylüyoruz ama yine hatırlatalım. Buradaki eleştiriler kişilerin şubedeki yaptığı yanlışları içeriyor. Yoksa kim hangi gece nerde ne yapmış, üzülmüş mü kahkahamı atmış bizi ilgilendirmez. Herkes bizim kadar üzülmek zorunda değil ayrıca. O yüzden bu tipte özel hayata müdahale eden mesajları siliyoruz. Lütfen daha dikkatli olalım.

O resimle ilgili ben de yazacaktım da genel tepkiyi görmek istedim. Ses çıkmadığına göre çok kişi benimle aynı görüşteymiş.

Empati yaparsak aslında iş daha kolay çözülür. Özge öznelinde konuşmak gerekirse şu an en çok ağlayan odur. Çünkü hem diz yan bağları koptu ameliyat olacak hem de takımdaki sürecin durumuna göre en çok tepkiyi alan kişilerden biri. Ki onların yüzünün gülmesi önemli. İnşallah gülüyordur yüzü. İdareci böyle anlarda gülecek ki takıma enerji/moral versin motive etsin. Şu an takımın "imam" ları onlar Takımda "cemaat":)

Üslup olarak özel hayata dair bir fotoğrafın paylaşılması özel hayata müdehale niteliğinde olması sebebiyle yanlış olsa da vurgulanmak istenen konunun önüne geçmemeli.

Fotoğrafı paylaşmak verilmek istenen mesajı iyi algılamak lazım. Bence vurgulanmak istenen konu yaşanan o kadar rezalete rağmen dışarıya yansıyan vurdumduymaz tavırdır. Benim fotoğraftan aldığım mesaj ve tepki gösterdiğim konu bu tavırdır. Yoksa kimin nerede ne yaptığı beni ilgilendirmez. Ama Galatasaray Kadın Basketbol takımı Menajerinin işini nasıl yaptığı doğal olarak ilgilendirir.

Sühan Abi'ye kişisel bir cevap veriyorum şeklinde algılanmasın ama sadece bu fotoğraf için söylemiyorum, Özge Alev'in bu fotoğrafı ve Dee ile ilgili attığı tweeti okuduğumda bunu pozitiflik şeklinde yorumlamam mümkün değil. Bu bence resmen vurdumduymazlıktır. Benin yönetim ve idari kadromuzdan birincil beklentim takıma pozitif enerji vermeleri değil. Bir sıralama yapsam takıma yansıtacakları pozitif enerji ilk 3-4 konu arasında kesinlikle yer almaz.

Benim beklentim sezon öncesi iyi bir planlama, doğru transferler, takımın yıl içerisindeki ihtiyaçlarının karşılanması, maaşların ödenmesi için gerekli girişimlerin yapılması vb. konulardan oluşur. Zaten siz bunları yerine getirdiğinizde takımda o beklediğiniz pozitif hava kendiliğinden oluşacaktır.

Kimseyle kişisel bir husumetim yok; işini iyi yapan herkese hata da yapsa nasıl destek oluyorsak görevini gereği gibi yerine getirmeyen herkese de gerekli eleştiriyi yapmak lazım. Keşke herkes üsluba dair konulara gerekli hassasiyetleri göstermek kaydıyla eleştirilerini daha fazla dile getirse de sonuç alsak.

Ama biz hala sorunu saha içinde Alba'da Fowles'da Işıl'da arıyoruz...

Sadece tek bir haber paylaşmak istiyorum. Bizim kızlar ise bomboş tribünlere oynasın. Yöneticilerin oturması için ayrılmış olan yerlerde yeller essin. Başarılı olmalarının en büyük sebebi de belki budur. Takım yense de yenilse de takımın arkasında duruyorlar. F.Bahe'de Duygusal Anlar

1. Ben buraya o resmi koyarak kimsenin özel hayatıyla ilgili bir imada bulunmadım. Bu kadar insan üzgün iken, kahrolurken bu hanım efendi vurdum duymaz, sırıtıyor ve dalga geçiyor. İnsanın biraz içi sızlar!

2. Alın size bu hanım efendinin twitterda yazdıkları: if cimbombom is not there, diana taurasi is there! Dee showed to them how muxh she likes Fener! - Dee nin FB dusmanligida ortaya cikmis oldu... cimbombom yoksa diana taurasi var!

İnanabiliyormusunuz bu yazılanlara? Bunları yazan şubede görevli bir insan! Beceriksizlikten kaçırdığın oyuncu Diana ve kalkmış ettiğin laflara bak! Haydi yine koruyun sevgili hanım efendiyi! Böyle rezillik olurmu ya?

if cimbombom is not there, diana taurasi is there! Dee showed to them how muxh she likes Fener! - Dee nin FB dusmanligida ortaya cikmis oldu... cimbombom yoksa diana taurasi var!

Bunlar şaka değilmi? Bu kadarda olamaz yani! Git işine be kadın o zaman Ekaterinburgda çalış gerçi anca çanta taşıtırlar sana orda bu kafayla.

@Sami

Haklısın ben o tweetleri görmedim. Ve doğru olmamış onlar. Twitter süreci biraz karışık bir durum aslında. Yani dedikleri kişiyi mi bağlar kurumu mu bağlar hep değişkenlik gösteriyor. Ergin Ataman veya Ekrem Memnun FB'ye başarılar diliyor ona da kızıyoruz buna da kızıyoruz. Bu arada hemen hemen bir çok taraftarın bu insanlara ulaşabileceği en kısa yol sosyal medya bu yüzden orada yazmasını da istiyoruz. Yani Murat Özyer'in tweetleri için de burada çok konuşuldu. Bence o tweetler atılmayabilirdi ama attı diye ne Ergin Hocayı ne Özge Alev'i eleştirmem.

@Berkay,

Sen de bir nefeslen istersen. Ne demek o korumak muhabbeti? Bir resim koydun sen kara murat oldun biz padişah şakşakçısı mı?

Hayır Dee'yi Özge'nin gönderdiğini nereden çıkardın? Burada bir çok defa, birçok kişi anlattı onun nasıl ve ne şekilde elden kaçırıldığını.

Hayat devam ediyor. Arkana bakmayacaksın. Takım tutsak gibi 3 gün orada kalmış maçları bitmesine rağmen. Manastıra mı kapanmaları gerekiyor? Sİz bunlara değil canı sıkkınmış gibi davranma rolü oynayanlara bakın asıl. Şimdi isim verip hedef göstermeyeyim de herhangi bir oyuncu veya idarecinin şu an ne yaptığı hakkında bir bilginiz var mı? Yani misal her boku yiyenin instagram hesabı olmadığı için saygı görmesi mi gerekiyor?

Çarşamba FB'ye yenildik Kadın baskette. Ya da ondan hemen önceki hafta sonu 4 takımın katıldığı voleybol F4'de 4. oldu kadın voleybol takımımız o zaman o idareciler neden gülüyor bunu hesabını sormuyorsunuz? Hepsini geçtim büyük ihtimalle sen 10 gündür hiç gülmüyorsundur. Doğru ya FB'ye yenildik F8'de yarı finale kalamadık senin için hayat durdu.

Kendinizi kandırmayın, hayat devam ediyor. Orada takılır kalırsak ligi de bırakmamız gerekli. Oysa bu takım yarın TED maçına çıkacak ne yapsınlar şiş gözle çıkarlarsa takıma sempatiniz güveniniz mi artacak?

NOT: Bu başlığın konusu değil ama Dee maç sonrası koridorda "Jim bom bom Always" diye bağırmış.

Abi benim eleştirdiğim nokta ne sadece atılan tweet ne de burada paylaşılan fotoğraf. Attığı tweete yönelik eleştirimi zaten bizzat kendisine yazdım. Ağırına gitmiş olacak ki engelledi Özg Alev beni. Ben de güldüm geçtim.

Turnuva öncesinde yaşananlar, whalen'a yapılan ithamlar, yaşanan başarısızlık, sonrasındaki vurdumduymazlık... Bu şekilde uzayıp giden faktörler bir tablo ortaya koyuyor ve ben de ortaya çıkan tablonun tamamını eleştiriyorum.

Şubeyi yönetenler olsaydı bu kişilerin çok önceden kulüple ilişkisi kalmazdı. O yüzden dün yaptığı saçmalıktan sonra bir şey beklemiyorum. Tez elden def olup gidersiniz inşallah.

Ondan sonra ''Taurasi'' mi yazıyorsun Fenerbahçe'ye ''küfür'' mü ediyorsun bizi ilgilendirmez. Ama konumun gereği böyle şeyler yazmaya hakkın yok. Hele ki böyle hayal kırıklığı yaşadığın yerde. Karşı takım yetkilisi sana cevaben ''siz dönebildiniz mi yoksa bizim uçakta yer ayarlayalım'' yazar apışıp kalırsın.

Sadece tek bir haber paylaşmak istiyorum. Bizim kızlar ise bomboş tribünlere oynasın. Yöneticilerin oturması için ayrılmış olan yerlerde yeller essin. Başarılı olmalarının en büyük sebebi de belki budur. Takım yense de yenilse de takımın arkasında duruyorlar. F.Bahe'de Duygusal Anlar

Final oynamış takımın arkasında durmak gayet doğal, biz de final oynaysadık durum farklı olurdu ama 8.olduk bazı şeyleri eleştirmek, söylemek gayet doğal. Çünkü yolunda gitmeyen bir şeyler var. Bir çok kişi o kadroyla Ekaterinburg'un kaybetme şansının çok az olduğunu biliyordu zaten.

Bu hanım efendinin şubede ne etkisi var ne yetkisi,resim koymak ne alaka elendi diye 40 gün yas mı tutulacak,tweet atmış turasinin yazdığı ne nasıl koyduk.Bırakın bu işleri sorun nerelerde siz nereleri hedef yapıyorsunuz.Attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değsin bari.Zamanında yazdım hemen hemen hepiniz muhalefettiniz ne değişti benden daha isyankar oldunuz beyler.

Mithat Bey elbette ki şubede yaşananların tek sorumlusu olarak Özge Alev'i görmüyorum.

Ve herkesi kendi yetkisi görevi dahilinde eleştiriyorum.

Geçen sezon Diana'nın gittiği dönemde Murat ÖZYER yoktu görevde. Murat TÜMER, Müge ERDEM ve Özge ALEV görevdeydi.

O dönemde de bir belirsizlik olduğu için Murat TÜMER'in ne kadar aktif olduğundan da emin değilim. Askerdeydim o dönemde ancak şubede de bir başıboşluk söz konusuydu sanırım.

Bunun yanında sezon içerisinde idari organizasyonlarda yaşanan sıkıntılar da hepimizin malumu. Bunun en son örneği de salı akşamı turnuvaya veda edeceğimiz kesinleşmesine rağmen cumartesi günü (sizin paylaştığınız bilgiye göre iki ayrı kafile şeklinde) Türkiye'ye dönebildi takımımız.

Lindsey Whalen'ın takımdan ayrıldığı günlerde de twitter üzerinden kendisine üstü kapalı bir şekilde dürüst olmadığı ithamında bulunan kişi de yine Özge Alev'di.

Son olarak da yetkisi olsun olmasın yaşanan ciddi başarısızlığın ardından ezeli rakibine karşı elinden kaçırdığı oyuncusundan medet umar hale gelmesi de yine eleştirilmesi gereken bir başka konudur.

Dolayısıyla şubede yaşananların tek sorumlusu olmasa da bu saydığım konularda sorumluluğunun olduğunu ve eleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Tek eleştirilmesi gereken isim elbette ki kendisi değil, diğer sorumluları da yeri geldiğinde yine eleştiriyoruz ama bu Özge Alev'in hiçbir şeye yetkisi yok varsayımıyla eleştirilmemesi gerektiği anlamına gelmemeli.

Bu hanım efendinin şubede ne etkisi var ne yetkisi,resim koymak ne alaka elendi diye 40 gün yas mı tutulacak,tweet atmış turasinin yazdığı ne nasıl koyduk.Bırakın bu işleri sorun nerelerde siz nereleri hedef yapıyorsunuz.Attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değsin bari.Zamanında yazdım hemen hemen hepiniz muhalefettiniz ne değişti benden daha isyankar oldunuz beyler.

Abi önce kadın şubesinden herkes yıllardır şikayetçiydi. Onda bir hem fikir olalım. Murat Özyer olayına gelince gelmesine sevindim, iyi işler yapabileceğini düşünüyordum ama olmadı. Yanıldım(k).

O arkadaşa gelince bir söz vardır bilirsin ''başkasının ....... gerdeğe girilmez'' diye. Sen kendi başarına/başarısızlığına bak. Kimseyi de hedef gösteren yok. Bu olay örnek gösterilip şubede ki başıbozukluk dillendiriliyor.

Ne Müge ERDEM''in nede Özge ALEV'in zerre yetkisi yok taurasi olayı şubenin sahipsizliğinden kaynaklandı.Daha sonra yaşanan bütün olumsuzluklarda da bu ikilinin hatası yok.Ama konum itibari atılan tweet yanlış olabilir.Bu takımın oluşumu hata transferler hata bunları kim yaptıysa suçlu o!!!

Kadro yapısı ile ilgili konulup eleştireceksek o tabii ki başka bir boyut.

Onu da kendi içinde değerlendirmek lazım.

Mevcut kadronun oluşturulduğu dönemde görevde olan isimler Sn. Murat TÜMER ve Sn. Müge ERDEM'di.

Hatırladığım kadarıyla Hakan ÜSTÜNBERK ayrıldıktan sonra Yönetim Kurulundan doğrudan Basketbol Şubesi ile ilgilenen kimse de olmadı. Bülent TULUN ile birlikte Mete BAŞOL'un ismi geçiyordu ancak bu iki isim ne kadar etkin rol adı sorusunun cevabını maalesef bilmiyorum.

Murat TÜMER'in kesin ayrılış tarihini de hatırlamıyorum ama bu sezonun teknik ve oyuncu kadrosunun oluşturulacağı en kritik dönemde şubede inanılmaz bir başı boşluk olduğu hepimizin malumu.

Ama buna rağmen o dönemde gerçekleştirilen transferler de vardı. Hatırladığım Sancho transferi var.

Diana da o dönemde takımdan ayrıldı.

O dönemde gerçekleştirilen transferlerde Sn. Müge ERDEM'in de rolünün olduğunu düşünüyorum. Diana'nın gidişi ile ilgili mutlaka bir etkisi rolü olmuştur. O belirsizlik içerisinde transferler kendiliğinden olmadığına göre mutlaka birileri aktif rol aldı.

Sonrasında gerçekleştirilen transferlerden Nevriye ve Ann transferleri haricinde yanlış/tartışılabilir diyebileceğimiz bir transfer yoktu.

Ann transferi Ceyhun Hoca'nın talebi ile yapılan, Nevriye transferi ise Ekrem Hoca'nın talebi doğrultusunda yapılan transferler olduğu için bu iki transferden dolayı da ne Müge ERDEM'i ne de Özge ALEV'i sorumlu tutamam. Ben Özge ALEV'i hiçbir transferden dolayı sorumlu tutamam zaten.

Eksik transfer vardı elbette; herkesin hemfikir olduğu skorer oyuncu eksikliği. Orada da yönetimden geldiğini düşündüğüm bütçe kısıtı söz konusuydu. Ve elden bir şekilde kaçırılan Diana.

Tüm bunları göz önüne aldığımda sezon başında Diana olayı haricinde Müge ERDEM'i sorumlu tutacağım birincil bir konu yok. Oradaki sorumluluğunun derecesini kestiremesem de mutlaka rolü olduğunu düşünüyorum. Özge ALEV'i ise hiçbir transferden dolayı sorumlu tutamam.

Sonrasında sezon içerisinde yaşadığımız en önemli sorun olan para sıkıntısında ise bence birincil sorumlu Yönetim Kurulu, ikincil sorumlu Sn. Murat ÖZYER'dir.

Oyuncularla imzalanan sözleşmelere Yönetim Kurulunun onay verdiğini düşünürsek oyuncu ücretlerini de ödemesi gereken de yine onlardır. Sn. Murat ÖZYER'in de konu ihtarname ve ülkeyi terk aşamasına gelmeden önce olayın ciddiyetini ilgili kişilere bildirmesi ve çözüm üretmesi gerekirdi. Lindsey gittikten sonra ödeme ve transfer yapıldığını düşününce gerekli tedbirlerin geç alındığı ortaya çıkmış oldu.

Yaşananlardan sonra yapılan açıklamalar ise resmen skandaldı!

Sami bey sezon bitimi ve Murat TÜMER'in gönderilmesi sonrası maxsimum 10 gün sonra Özyer işe başladı.DEE bu arada gitti 10 gün boyunca şube sahipsiz ve yetkisiz kaldı.Amacım Müge ERDEM'i savunmak değil,lakin o dönemde ne transferlerde nede oyuncu görüşmelerinde Müge hn.yetkisi yoktu.Bu sezonda takımın idari ve genel menejeri yok Müge ERDEM takım menejeri.

Yani biz 0 on günlük latince sede vacente (boş taht) döneminde tüm sezonun kaderini belirledik.Lindsey wahalen olayı ise tamamen Özyer'in hatası tıpkı Nevriye bombasının elimizde patlaması gibi.