Taylor Rochestie

Re: 10 # Taylor Rochestie

Uğur Güven' Alıntı:
Bende bi türlü ısınamadım ama sezon başıdır takıma alışamamıştır diyip geçiyorum ama çok zayıf kalıyor büyük maçlarda..

Aynen.

Yalnız Darius'un 1 numarada sezon sonunda da berbat oynadığını ufak bir detay olarak ekleyelim.

Eleştirileri biraz dolu mesajlarla yapsak daha uygun olur. Nedenlerini açıklayarak bir oyuncuyu herkes eleştirebilir. Mesajların içeriğini biraz dolduralım yeterki.

Şimdiden uyarımızı yapalım da. ;)
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Taylor 'u ben D Was ' in ilk hallerine benzetiyorum Cem Hocanin D wasa yaptigini Oktay Hoca 'ninda yapmasi gerekiyor bence hayrlisi bence duzelecektir .
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Cem Hoca'nın sistemi Darius için biçilmiş kaftandı. Elbette Darius'un sezon sonunda iyice geliştirdiği üçlüklerini ve daha doğru tercihler yapmaya başladığını belirterek hakkını yememeliyiz.

Geçen yıl Evren'le rigid bir biçimde 1-2 no ayrımı olmadan oynadılar ve müthiş başarılı oldular. Oktay Hoca'nın sistemi ise FM oynayanlar iyi bileceği felsefesi rigid bir sistem. Mevkiiler arası geçişler az ve coach dizginleri elinde tumayı seviyor. Bu yüzden D-Wash'la çalışmak istememesi hiç de anormal değildi.

Buradaki problem Taylor'ın tercih hataları. Şüphesiz ki Oktay Hoca da bunların farkındadır ve Taylor'da mentalite değişikliği sağlamaya çalışacaktır. Hemen karamsarlığa kapılmamak lazım, zaten Taylor böyle oynarsa işimiz zor olur.

Tabii şunu da kabul etmek lazım ki, Taylor şu haliyle çok zayıf bir guard görüntüsünde. Bu tarz terimleri kullanmayı sevmem, zaten Kalaycıoğlu ve Yiğit fenomenlerini bir kenara bırakırsak, en son Okan Çevik için çok zayıf coach bence diye yazmıştım. Her neyse, Rochestie'deki ilerleme potaaltına yapılacak bir transferle beraber sezonun kilit noktaları.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Aslında Taylor sezon başı Rixos Cup'ta iyi oynamıştı hatta buradada değinilmişti iyi performansına. O turnuvadada şut sokamıyordu ama tercihleri böyle kötü değildi, daha sonra noldu bende anlayamadım Petersburg maçlarında ve bu Beşiktaş maçında kötü tercihlerde bulundu hep. Kötü şut performansını üç sayı çizgisinin yerinin değişmesine bağlayabiliriz ancak birdenbire bu tercihlerle ilgili yaşadığı problem ilginç hakikaten. Ama ben güveniyorum düzeltecektir kendini çok daha iyi olacaktır.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Erken teşhis hayat kurtarır. Belli ki Taylor, bu takıma ve hedeflerine göre yetersiz kalıyor.. Suç değil, günah değil.. Yanlış bir tercih yapmış olabiliriz, yol yakınken PG mizi değiştirmemiz lazım.. Öyle solak beyazlarla falan bu işler olmaz.. Eskide kaldı bu yumuşak oyuncular.. Çok sıradan bir oyuncu.. Yeni bir Strickland faciasına dönüşmeden müdehale etsek bence daha iyi.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Ben kendisine şu ana kadar ki performansından dolayı pek güvenemiyorum ama Oktay Hoca'ya kesinlikle güveniyorum,seçip getirmişse bir bildiği var demektir bir kaç hafta daha sabretmeliyiz bence,İnşallah en yakın zaman d-wash gibi sevilen bir oyuncu olur...
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Bu kadar sure almasının arkasında adaptesini hızlandırma isteği vardır diye dusunuyorum. Yoksa Oktay hocada farkında, form durumundan.

Biraz beklemekte fayda var. Ama sene sonuna kadar bekleyelim demiyorum. Takım Rochestie'siz derli toplu eksiksiz bir takım olsa bir yılda bekleriz, Fülker'in Greer'i bekledigi gibi. Ama dış savunmacı sorunumuz varken, boyle sınırsız toleransa sahip değiliz.

Oktay hoca oynatan guardlardan yana tercihini kullanır ama o kadar yaratıcı olmasa da iyi bir top kontrolu olan, sahsı oynamayan, savunması iyi bir pg işimize daha çok yarardı.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

İyi bir oyun kurucunun çok rahat yapması gereken bir şeyi dün bir türlü yapamadı.2'ye 1'ler genelde bizim potamızda üçlük olarak bitti.Hele maçın sonlarındaki 3'e 1'i faciaydı.Maça dair umutlarımı tamamen bitirdi.
Zamanla iyi olur kötü olur bilmem ama oyun kurucu mevkii risk edilecek bir yer değil,bir tek bunu bilirim.Olumlu yönde değişmezse bu senenin boşa geçmesini tek başına başarabilecek bir değerde olan bölgede oynuyor.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Teknik bir srun da olabilir İsmet Badem kenarda dedi ama kenara bakmadan da söylemiş olabilir .
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Taylor'ın dün sakat sakat oynadığını söylüyor İsmet Badem. Şimdi bu doğru ise Taylor'a biraz daha olgun bakabiliriz ama neredeyse sahadan çıkartmayan teknik heyete de o zaman eleştiri getirmek gerekiyor.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Kerem Seçer' Alıntı:
Taylor'ın dün sakat sakat oynadığını söylüyor İsmet Badem. Şimdi bu doğru ise Taylor'a biraz daha olgun bakabiliriz ama neredeyse sahadan çıkartmayan teknik heyete de o zaman eleştiri getirmek gerekiyor.

İsmet Badem olayı yanlış anlamış yada anlatmıştır...
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Taylor, Galatasaray'ın oyuncusu değildir...Galatasaray A takımı aprentisaj yeri hiç değildir..Umarım aksi çıkar ve ben de yanılmış olurum..
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Bana play-out oynadığımız sene kadromuzda olan Nick Jacobson tarzı bir oyuncu sadece şut üzerine bu hali ile bırakın şut sokmayı takımı yönetmeye kabiliyetli birisi olarak gözükmedi...

Oktay koç başlamıştır umarım oyuncu aramaya, bizler son 2 maçta Taylor aradık mı? Varlığı ile yokluğu belli olmadı bile...
 

Üst