Taylor Rochestie

Re: 10 # Taylor Rochestie

Asist/top kaybı oranı 3/3'den 1 .Top kayıplarının belki de tamamı (en az ikisi) basit hata idi herhangi bir zorlama yokken fantazi pas falan vermeye kalkınca topu kaybetti.

Savunmada iyi niyetli gayretli ama çabuk yeniliyor.

Tamam özellikle altsınıf-ortasınıf takımlara karşı tek başına maçlar da alabilir ama dramatik bir gelişme göstermezse zaafları fazla.

Yine de MAhmudi baştan beri çok güveniyor gibi geliyor kendisine ben izlediğim her maçta tepkilerini kontrol ediyorum hocanın açık bir şekilde daha toleranslı yatığı hatalarda vs vardır bir bildiği diye düşünmek istiyorum
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
İstediği her yerden istediği kadar şut sokabilen adam...:D
O bir efsane...KArşınızada DANİELS...

Yanılıyor olabilirim ama sanırım VARESA maçıydı,Varesa'da esiyordu o yıllar,daha ilk yarı 30 sayıya yakın skor üretmişti ama rahmetli Siyavuş 2. yarı onu neredeyse hiç oynatmamıştı.Vücudunda kama kesikleri vardı,psikopat bir herifti,hayatımda gördüğüm en temiz bilekli sutörlerden biriydi.Ama arızaydı o da her iyi skorer gibi:)
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Şut girince padişahlığını ilan etmiş burada. Görürüm adam gibi guard'ı olan bi takımla oynadığımızda neler yazılacağını. 2 şuta padişah ilan ediliyor yine. Büyütme hastalığımızdan vazgeçmeliyiz artık
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Deniz Baskın' Alıntı:
Şut girince padişahlığını ilan etmiş burada. Görürüm adam gibi guard'ı olan bi takımla oynadığımızda neler yazılacağını. 2 şuta padişah ilan ediliyor yine. Büyütme hastalığımızdan vazgeçmeliyiz artık

o iki sutu atamayan da var. adam pes pese 5 tane üclük sokmus en kritik yerde.

abi ben sunu anlamiyorum. her oyuncunun bir tarzi vardir. illa her PG oyunu tutup, seti sonuna kadar oynatip, asist vermek zorunda midir?? niye Basketbolu bukadar dar kaliplara sokuyorsunuz??

kaldi ki kadromuzda zaten Evren ve Tutku gibi takimi oynatabilen, oyunu kontrol edebilen iki tane PG mevcut. Evren'e cogu kisi "PG degil" dese de bana göre PG'dir. BIr tane de her an skor üretebilen, sutu düzgün bir playmaker olsun yani ne zarari var?? takima ayri bir renk, bir ayricalik katsin iste. her takimin skorer oyunculari ihtyaci vardir bunu unutmayin. bu takimda gördügüm kadariyla Shumpert, Taylor ve Ermal skor yükü cekebilecek oyuncular. Evren, Tutku, Haluk,Caner, Göksenin skoru sirtlayacak isimler degil. ama onlari da degerli kilan özellikleri var. sonucta bu bir takim oyunu.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Şutlarının çoğunun yanlış olduğunun söylenmemesi ilginç. Semih'in yazdığı gibi maç içinde de konuştuk. Karşısında hızlı ve uzun bir guard bulunca ne yapacak merakla bekliyorum.
Şut sokarak başarılı olmamalı guard.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Bence tam tersi Murat Abi, şut sokabilmeli guard.
Bir takımda iki benzer özellikli guard bulundurmak yarar getirmez.Tutku daha pasör , Taylor ise şutör oyunkurucular.Takım içinde bu denli çeşitlilik olması her zaman iyidir.
Attığı üçlüklerde şut tercihleri doğruydu, içeri drive sonunda gözyaşı damlası şeklinde bitirmeye çalıştığı şutlar yerine pas verebilirdi.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Şut sokmalı elbette ama onu başarılı kılabilecek tek özelliği şutu olmamalı diyor bence Sayın İnal. Rochestie'i şut sokamadığı bir günde düşünsene Burak, çekilmez olur cidden. Ki Beşiktaş maçı çok taze henüz..Sıkıntılı bir durumdayız..
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Bence bir guard'un şut tehdidinin olmaıs çok güzel bir zöellik ama ilk görevi bu olammalı. Ben şahsen bu maçta pek beğenmedim Taylor'u. Rakip hücumlarında adamını çok defa kaçırdı. Zaten Oktay hoca da maç boyu en çok onunla konuştu. Kenara çekip çekip konuştu sık sık. Defans konusunda sıkıntıları var. Şut tercihleri konusunda bişi demem oyuncu kendine güveniyorsa atar şutunu orta sahadanda atar pota altındanda atar. Ama atamazsa sonuçlarına katlanmalı. BJK maçında da attı ama o şutlar girmemişti. Demekki her zaman şutuna güvenmemeli bir guard.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Beşiktaş Cola Turka ve Erdemir maçları arasındaki en büyük fark, tercihler konusunda isabet sağlamasıydı. Antalya'da 4/14 attı. Pazar günü de bu şekilde devam edebilirdi.

Bir-iki şut hariç, hücumda hep doğru kararı verdi. Yayın gerisinden 5/6 ile ekstra soktu. Evet, belki o güne özeldi; fakat hep takımın kendisine ihtiyaç duyduğu dakikalarda inisiyatif aldı. Taraftar olarak refleks verirsiniz ya hani, "şimdi" dediğimiz anlarda gönderdi şutları mütemadiyen. Taylor, açık alanda oldukça etkili olabilecek bir oyuncu. Burada takımın sertliği, rakiple aradaki farkı yaratır. Erdemir maçında yaptık bunu. İki ve üç numaradaki oyunculara yapılan baskı üzerinden kazanılan toplarla farkı açtık kısa sürede. Erdemir'e o mesajı verdik. Evren ve Caner'in ilk beşte başlamaları biraz bununla ilgili. İkisi de sert, hareketli savunma yapabilen oyuncular.

Takım hâlinde ise... Müthiş savunma yaptığımız bölümler oluyor maç içerisinde. Türkiye Kupası'nda Oyak Renault ve Türk Telekom'a karşı olağanüstü direnç gösterdik belli sekanslarda. Erdemir maçı, zaten çok taze bir örnek. Hazırlık döneminde Florya'daki Tofaş karşılaşmasını da takip etme şansım olmuştu. Oyak maçını 14-1 ile bitirdik. Telekom'a ikinci çeyrekte dokuz dakikadan fazla saha içi isabet imkânı vermedik. Tofaş maçında devre arasına 11-0'la girdik. Erdemir önünde 10-0'la açtığımız ikinci çeyreğin başında 31-10 öne geçtik. Ama hepsinde rakiplerimiz bir şekilde oyuna döndü. Yine de henüz sezonun ilk haftalarında müdafaadaki sertliği görmek önemli. Ancak kırk dakika belli bir seviyede kalmak önemli. Bunun için 12 oyuncunun rotasyonda olması gerekiyor.

Üzerine uzunca konuşulacak bir başlık aslında. Sezon ilerledikçe daha net fikir sahibi olabiliriz. Tüm bunların toplamında, Galatasaray Cafe Crown, çok karakterli oyunculara sahip olan heyecan verici bir takım. Sezon boyunca onları izlemek keyifli olacak.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Murat İNAL' Alıntı:
Şut sokarak başarılı olmamalı = şut sokmasın demek mi :)
Burak harbi ilginç adamsın haç


Abi bende diyorum ki, tutku pasör guard olarak asist kısmını yüklenir, taylor da sayı kısmını yüklenir.Taylor buraya gelirken de çok asistçi bi oyuncu değildi.Bu şekilde başarılı olmuştu.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Taylor için hala diyorum bu takım için çok alt seviye bir oyuncu andricle beraber. Pas tamamen son tercihi ve bunun sıkıntısın çok çekeceğiz. Yanılmak çok isterim ama son maçtaki performansı kimseyi kandırmasın bence. Önemli maçlardaki yanlış tercihleri maçlara damgasını vurabilir inşallah oktay mahmudi cem akdağın washingtondan yararlandığı gibi yararlanabilir taylordan. Bize çok saç yoldurcağa benziyor yanılmayı çok isterim.

Not: Geçen sene bu aralar da washington için çok daha kötülerini sölemiştim çok pis yanılmıştım :) Şimdi bunlar gerçekten kendi düşüncelerim ama amacım felaket tellallığı yapmak değil... Biraz da uğur deniyorum diyeyim geçen seneki washingtonda olduğum gibi geri vites yapmak dileklerimle :)
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Şu ana kadarki görünümü, geçen seneki Washington'un beyaz versiyonu gibi. Yani Washington'un sezon başı haline benziyor. Oynatmayı değil oynamayı seviyor.. Neyse, 1-2 maç daha seyretmekte fayda var..
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Taylor'ı istemeyenler ortaya çıksın :)

Hep mi böyle olur yahu, her sene oyuncular taraftara kapak yapa yapa sıkıldılar artık.

İstememe değil de yine yanlış seçimleri ortaya koyduğu bir maçtı ve şut yüzdesi haricinde bir ilerleme yok henüz. Rakibin guard ikilisinin de Berent ve Hakan olduğunu, buna rağmen topu Göksenin ve Evren'le getirdiğimizi de göz önünde bulundurmak lazım. Hala ciddi şüphelerim var benim.

Eray Sözen' Alıntı:
Taylor, açık alanda oldukça etkili olabilecek bir oyuncu. Burada takımın sertliği, rakiple aradaki farkı yaratır. Erdemir maçında yaptık bunu. İki ve üç numaradaki oyunculara yapılan baskı üzerinden kazanılan toplarla farkı açtık kısa sürede. Erdemir'e o mesajı verdik.

Açıkçası Taylor'ın şu ana kadarki maçlarda açık alanda yani fast break hatta trasition offence sırasındaki tercihlerinin bir PG için felaket olduğu kanısındayım. Kolejdeyken izlemedim, umarım geçici bir durumdur.

Erdemir maçında hızlı hücumlardan sayılar bularak farkı açtığımız ilk kısımda ise kendisi kenardaydı diye hatırlıyorum. İkinci kısımda soktuğu şutlar önemliydi elbette, maçın adamı olmuş olabilir; ama salonda hiçbirimiz bu maçı kaybederiz diye düşünmedik desem yalan olmaz galiba. Erdemir şu görüntüsüyle çok sıkıntı çekecek gibi.

Daha önce de yazdığım gibi Oktay Hoca daha önce Domercant'e yaptığı gibi Taylor'ı da mental olarak üst seviyeye çıkartırsa takımın çehresinde önemli bir değişiklik olacaktır.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Selamlar,

Taylor, farkın açıldığı ikinci bölümde kenardaydı.

Çeyreğin bitimine yaklaşık iki dakika vardı sanırım, oyundan çıkana dek altı sayı üretti. Rado'ya bir alley-oop pası verdi. Top kaybından sonra mıydı, şu an hatırlayamadım. Çok uygun bir açıdan izleyemiyordum o an. Open court'taki en iyi tercihi tek pasla Luksa Andric'i topla buluşturmasıydı. Ters eşleşme vardı, onu gördü. Ve rakibi Luksa'yı faulle durdurmak zorunda kaldı. 2/2 geldi. Yani maçın hemen başında 10 sayılık direkt bir katkısı oluştu. O bölümü kastettim aslında. Ama genel toplama bakıldığında, sezon boyunca yararlı olmasını bekliyorum açıkçası.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Ben geçen sene bunların aynen d-wass ve wilkinson içinde söylendiğini çok çok iyi hatırlıyorum (rancik'i de katabiliriz buna). Ama ben bunları pek kaale almıyorum. Çünki çok çok iyi bilenler sene sonunda pankart açtı ''aslan yüreklilerle devam d-wass, wilkinson ve rancik gönderilmesin'' diye. Seneye de buradaki beyanlarıyla Taylor'ı istemeyenler ben geçen sene demiştim bu Taylor çok iyi oyuncu olacak diye demiştim derler. Çünkü çok iyi hatırlıyorum bir arkadaş mersinden mc cleb'i alalım dediğinde o bizim oyuncumuz değil ondan guard falan olmaz diyenler hala bu forumda bilmişlik yapıyolar ama mc cleb şimdi Siena'da :))))))
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Galatasaray oyuncusu olarak kaldığı / kalacağı her yeni gün kendi kariyerine ve Galatasaray'a zarar vermekten başka bir işe yaramayacaktır.. Israr etmeye gerek yok.. Önümüzde önemli maçlar var.. Karşıyaka, Trabzon deplasmanlarında sahada olmayan bir guarddan Efes maçında ne bekleyebiliriz..
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Kusura bakma baba erken konuşmayalım diye bekledik ama sen bu takımın oyuncusu değilsin...Kalibrene daha uygun takımlarda daha iyi işler yapabileceğine eminim...
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Çok pasif kaldı son maçtada.Büyük maçlarda özelliklede bu hafta ne yapacak merak ediyorum.Ama hiç ümit vermiyor.Nerde wasinghton çok arıyoruz valla.İşimiz oldukça zor Rochestie ile,doğru düzgün bir hucumu, penetresi, oyun kurması,asisti yok.Bizden daha alt takımlarda bile zor kadroya girer.Bu kadar zayıf kalacağını pek ummamıştım açıkçası.
 

Üst