Taylor Rochestie

Re: 10 # Taylor Rochestie

Fatih Hısım' Alıntı:
ben hala arkasindayim. skorer yönü güclü bir guard. bence sezon icerisinde yine ihtiyacimiz olacak. oyun kurucu sorunumuz oldugunu düsünmüyorum.
Peki krize girdiğimiz her an Taylor'un sahada olması, Karşıyaka maçını onun yüzünden kaybetmemiz, o oyuna girince takımın düzeninin bozulması hepsi tesadüf mü? Seni zor duruma düşürmek için sormuyorum Fatih, artniyet yok yani. Bunu söylemenin sebebini merak ediyorum.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Peki krize girdiğimiz her an Taylor'un sahada olması, Karşıyaka maçını onun yüzünden kaybetmemiz, o oyuna girince takımın düzeninin bozulması hepsi tesadüf mü? Seni zor duruma düşürmek için sormuyorum Fatih, artniyet yok yani. Bunu söylemenin sebebini merak ediyorum.


Doğru diyorsun Eren, özellikle 4 numara savunmasında ve pota altındaki ribaundlarda çok kötü performans sergiliyor ve ribaundları onun yüzünden alamıyoruz.

Bu takım bugune kadar zorlandığı tüm maçlar pota altı zaafiyetinden kaynaklandı.Hiç bir takımın guardı bizi ezmedi.Ha taylor'u gönderip pota altı alınsın denilse itirazım olmaz ancak bir oyuncuya bu denli yüklenilmesi de yazıktır yahu...
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Taylor çok silik oynuyor. Bizim bütçemizde bir takımın bu şekilde yabancı tercihini kullanma şansı yok. Efes, Fener yapabilir; ancak örneğin Efes maçında sahadaki mevcudiyeti bile belli olmayan bir guardı kompanse edecek kadar geniş kadromuz yok. Pota altı sıkıntılı, eyvallah da, canlı topicidne ben bile yazdım Tutkusuz ne yapacağımız önemli diye fark anında kapandı. Tutku müthiş mi oynuyordu, hayır; ama sahada bir guard olduğunu hissettiriyordu en azından. Taylor şu ana kadar onu yapamadı, çok skor yaptığı Erdemir maçı dahil. Umarım düzelir.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Emre, geçen sene benzer yorumlar Wash içinde kullanıldı.Onun da iyi bir guard olmadığı 2 numara gibi oynadığında çok daha faydalı olduğu gözlendi daha sonra efsaneler arasında yer aldı.

Şimdi Oktay Mahmudi gibi çok üst düzey bir koçun, D Wash'ın gönderilmesini isteyip, Taylor'ı istediğine göre birşeyler düşünmüştür.

bana sorarsan iki türlü guard istedi hoca.Bir tanesi Tutku gibi pasör, diğeri de Taylor gibi şutör.

Yani Tutku-Shipp biri pasör biri atıcı, Taylor-Evren bir atıcı biri pasör tarzı bi yapılanmada bulunmuş olabilir.

Bizim takımın bir numaralı guardının Tutku olduğunu düşünüyorum, ha yabancı hakkını Taylor'dan yana kullanmayıp bir türk oyuncu daha oraya alıp ( şutör oyun kurucu olması şart ) taylor yerine 4 numara gelebilmesine itirazım olmaz ancak, Taylor'un solak olması , şutunun olması onun en büyük avantajları daha kullanamadık mı kullanamadı mı bilmiyorum ancak tüm sorunun Taylor'a yıkılmasını da doğru bulmuyorum.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Taylor'ın olayı daha çok yabancı kontenjanını işgal etmesi. Berbat diyemem ama yabancı uzun almak için bir saniye düşünmeden feda ederim kendisini.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

bence asil sorun Ermal gibi rebound özelligi sifir olan bir pivot'un yaninda yine Rancik ve Andric gibi size fakiri, rebound fakiri iki tane uzun olmasi. Mesela Rancik yerine bir Ilkan olsa büyük olcüde sorunlar bitecek. Su anda bizim en iyi bölgemiz Guard ve 3 numara bölgesi. 4 ve 5 numarada sorunlar var bence yanlis transferden ötürü. Mesela Andric hem 4 hem de 5 numarada büyük takimlara karsi isi zor. hem zayif hem sutu yok. asil tartisilmasi gereken bunlar. herkes takmis taylora.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Emre Sarp ile Kerem abi olayı çok güzel özetlemiş işte. Taylor eleştirilerden sonra iyice sindi. Top sektirmekten başka birşey yapamıyor.
Özetle şöyle açıklamaz lazım aslında. Taylor Türk oyuncu olsa kimse bu kadar yüklenmez. Altyapıdan çıkan biride değil, arayıp taradığın para verip aldığın bir oyuncu. Bu oyuncununda en azından Tutku kadar katkı yapmasını bekler herkes.
Birde D-Wash için geçen sezon başındaki temel eleştiri dizginlenemeyen bir güç olmasıydı. Cem Hoca ise onu dizginleyip maksimum yararı sağladı. Taylor'dan ve Oktay Hoca'dan tam tersini bekliyoruz biz. Taylor'un şuana kadar görmediğimiz özelliklerinin ortaya çıkmasını. Tabiki herkes bunu ister ama bunun olması içinde en azından bir işaret görmek isteriz.
Herkes oyun kurucusu kadar konuşuyor işte. Efes Kerem ile şahlandı, Fener Ukiç ile, Trabzon, Karşıyaka vs. Taylor oyun kurucu, kenardan gelip 2 üçlük bulup tekrar benche dönecek biri değil. Tepeden üçlük tehditi vardı ama dediğimiz gibi onuda bıraktı.
Yoksa kim istemez Taylor'un başarılı olmasını.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Darius'un ilk geldigi zamanlar, berbat oynadigi maclar dahil, benim ona guvenim sonsuzdu . Darius Aris'de oynarken, Fenrbahce'de Solomon firtinalar estiriyordu, bu forumda ise, durdurursa Darius durdurur onu deniliyordu. Ki Darius yanlis hatirlamiyorsam onun hizini kesmisti. Darius ne olursa olsun, tanilan bir oyuncu idi.

Sahsen Taylor'u ben daha once tanimiyordum. Ben beyaz amerikalilari sevmiyorum, Banvit'e de bir zamanlar Crispin vardi. Eleman hep disaridan oynardi. Taylor'da ona benziyor. Sokarsa iyi oynamis gibi gozukuyor, sokamaz ise kotu. Taylor sut uzerine planli bir guard. Repertuarinda baska bir ozelligi yok.

Cuneyt Erden daha cok katki saglardi, Tutku ile.Tutku'yu tamamliyacak bir skorer guard deniliyor Taylor icin. Katilmiyorum. Darius gibi iceri drive ediyor mu ? Tutku gibi assist ozelligi var mi ? disaridan atacagi ucluk disinda ne iceri drive ediyor, nede jump shot kullaniyor. Fizik olarak guclu bir oyuncu degil. Peki bu oyuncu buyuk hedeflerin takimlarinda oynayabilir mi ? hayir.

Herhangi bir elit bir guardimiz olsaydi suan Efes macini kaybetmemistik. Evet ribaund sorunumuz. Gasterra maci 2 tane guardimiz Tutku ile Taylor'dan 3 sayi alabildik sadece.Taylor, bizi tasiyacak ozelliklere. Suan Fenrbahce'de Ukic yerine Taylor, Efes'de Kerem yerine Taylor olsa, ne Fenerbahce disarida Barca'yi yenerdi, ne Efes bizi yenebilirdi. Bu kadar basit.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Burak Barut' Alıntı:
Hiç bir takımın guardı bizi ezmedi.

Sevgili Burak, Türkiye Kupası eleme gubunda Beşiktaş Cola Turka maçında Chatman bu oyuncuyu perişan etmedi mi? Komaya girdi daha ilk maçtan, elemeleri kapatmıştı...

Eğer Efes PİLSEN maçında Kerem TUNÇERİ oynasaydı bariz bir şekilde ezilirdi şansımıza savruk Ender ve Wisnievsky oynadı da fazla zorlanmadık...

Kaliteli bütün guardların karşısında ezileceğimiz kesin...
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Taylor uzun değil,atletik değil, güçlü değil, kalın değil,çok hızlı da değil .

Bu durumda iyi şut atması gerek ama asıl önemlisi oyunu kurma tempoyu ayarlama kalıyor doğru tersihler yapma yani ama o kısmı da olmuyor ki bir anda geliecek bişi değil bu Alman liginin ve 3. numaralı kupanın pek sert olmayan savunmasında belki başarılı oldu ama üst seviye için umut vermiyor pek kaldı ki geldiği takımda da oyun kurucu yönünden çok skorer yönü ile ön plandaymış gibi duruyor.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Dün Roma-Olympiacos maçını netten izlerken Dariusu gördüm geçen seneden hiçbir şey kaybetmemiş hatta üstüne koymuş az oynadı ama gayet etkiliydi.Elimizdeki değerleri hiç bilmiyoruz.Bizden gidenler direk Euroleagede oynarken biz 3.kupa MVP sini alıyoruz gerek varmıydı?

WASHINGTON, DARIUS 21:10 9sayı 2rib. 1top çalma.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Taylor bir maçta ezildimi derken?
Nerdeyse her maçta Taylor oyuna girdiğinde karşı takımın guardı at koşturmaya başladı...Hatta birçok maçtan sonrada bu durum maç başlıklarında birsürü insan tarafından dile getirildi...
İroni filanmı var anlamadım gerçi,hani bu durum konuşulan bir durumda ondan garipsedim,öyleyse özür dilerim şimdiden...
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

bugün taylor biraz istatistik yapınca kimse yazı yazmamış yahu :) çok gündelik yorumcular var çok.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Bal yapmayan arı gibi..
Takımdaki diğer oyuncularda bunun farkında bitiriciliği sıfır olduğu için mecbur kalınmadıkça top atmıyorlar, müsait olduğunda boş olduğunda bile top atılmadı dikkatimi çekti bu maç boyunca..

Çok efor sarf ediyor birşeyler yapmaya çalışıyor ama netice olarak yetersiz bir oyuncu.. pota altı adamıyla beraber yerine birini transfer etmek gerekiyor..
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Fark 25 iken tribünlere uçması mest etti beni.

Maç sonu nefes nefeseydi, farkedenler olmuştur.

Bu mücadeleye devam..
 

Üst