Taylor Rochestie

Re: 10 # Taylor Rochestie

Ne alakası var :) Görünen köy yani.
Dün ısınmadaydı takım baya erken girdik salona. Bu genç oyuncu kim dedim. Sonra baktım bizim minik taylor :) Takmak mı oluyor şimdi bu.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Kesinlikle kötü değil ama herkesin dediği gibi yabancı oyuncular takım ortalamasını yukselten kişiler olmalı, oyun sıkıştığında, maç başabaş noktaya geldiğinde ipleri tereddütsüz Tutku'ya teslim ediyorsak, Taylor'ı daha çok Tutku'ya göre konumlandırıp, süre veriyorsak, bu durum Taylor'ın tamamlayıcı parça olarak görev aldığını gösterir.

Ha Milicic, El-Amin ve Blakney gibi Tutku'nun eski partnerleriyle karşılaştırıldığında, Tutku'nun Taylor'la olan ortaklığı daha verimli gözüküyor ama henüz tam anlamıyla güven verdiği söylenemez. Ne zaman kritik dakikalarda Tutku'yu benche gönderecek bir performans gösterir ve istikrarlı hale gelir o zaman vazgeçilmez oyuncularımızdan biri olur.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Karsiyaka ve Efes maci basa bas gitti, Karsiyaka macinda Hoolston 2 tane ucluk atarak maci Karsiyaka'ya getirirken, Taylor en kritik anda top kaybederek maci kaybetmemizin en buyuk sorumlusu idi. Ermal'in cabalariyla geri dondugumuz maci, Taylor laubali bir top kaybi ile maci bizim alehimize bitmesini saglamisti. Efes macinda ise Tutku'nun kenarda oturdugu dakikalar oyuna agirligini koyamamisti. Bu sezon basa bas giden maclari kaybedebiliriz. Ki ben mac kazandirabilen bir guarda ihtiyacimiz oldugunu dusunuyorum. Gecen sene Darius bu isi cok iyi yapiyordu. Bize Besiktas ve Efes Pilsen macini kazandiran isim olmustu. Besiktas macinda sakat oynamasina ragmen enfes bir performans sergilemisti. Iyi bir guard ile bu takim 1-2 gomlek seviye atlar.

Euroleague'de bu aksam oynanan maclardan ornek veriyim.Skor 64-68 Panathinaikos lehineyken, Panathinaos Diamantidis ile buldugu uc sayi ile skoru 64-71'e getirdi. mac 68-72 Panathinaos lehine bitti. Panathinaikos, Moskova deplasmanindan galibiyet ile dondu. Diamantidis 17 sayi 4 ribaund 4 assist ile bitridi maci. Ukic'de Fenerbahce'de maca damgasini vuruyor. En azindan istatistikler onu gosteriyor. Bana gore piyasada olan guardlar, uzunlardan daha kaliteli. Getirelim iyi bir guard bakalim takim nasil oynuyor. Kazandigimiz maclarda Tutku muthis oynadi.

Gecen sene guard mevkinde Darius ve Evren'den tam verim almistik. Bu sene 1 numara olarak konusuyorum sadece Tutku'dan verim aliyoruz. Hatirlarsaniz Hollanda deplasmaninda Tutku az sure almisti mac nerelere gelmisti. Tutku sakatlanirsa biz ne yapacagiz. Evren'i kaydirabiliriz evet, o zaman Taylor'un ne isi var. Ben piyasada ki guardlari gorunce Taylor'u bizim takima yakistiramiyorum, onun yerine daha iyi bir isim gelirse 1-2 seviye atliyacagimizi da biliyorum. Sezon basi bizim eurocup oynayacagimiz planlarda yoktu. Piyangodan cikti. Varsayalim ki sezon basi eurocup oynama hakkimiz olsaydi, Oktay hoca Taylor'u getirirmiydi ? bilmiyorum acikcasi. Daha iyi bir guard daha cok fayda saglar, Tutku'da kendini parcalamaz. Uzuna ihtiyacimiz oldugu kadar oyun kurucuya da ihtiyacimiz var.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Oktay hoca hekesi fırçayı kayıyor ama bu çocuğa hiç bir şey demiyor. Çok seviyor sanırım.

Daha öncede yazmıştım sanırım aynısını biraz önce tekrar aklıma geldi yine yazayım demiştim :).

Her maç takip ediyorum bu durumu yok hiç azarlamıyor.Onun hata yaptığı pozisyonlarında kızgın bir şekilde boşluğa bakıyor.Gerçi hücumda yaptığı tercih hataları dışında kızılacak birşey de yok belki de , adam elinden geleni yapıyor belli ki çalışıyor ama elinden gelen bu herhalde Oktay Hoca bu yüzden pek kızmıyor.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Evet abi iki çok sevdiği evladı gibi sanki, birine kasap sevdiği deriyi yerden yere vurur misali boyuna fırçayı kayıyor bu Rado oluyor :) , diğeri de küçük oğlu kıyamıyor ona da :) .

Bu arada çok gülmezseniz şu fikrimi söylemek istiyorum, Taylor bu güne kadar hiç oynamadığı gibi oynamaya çalışıyor gayret ediyor da bana sorarsanız. Ben bir aksilik olmazsa ikinci yarının ortalarına doğru veya önümüzdeki sezon süper bir Oyun Kurucu izleyeceğimizi düşünüyorum.

Şimdilik Hocanın dediklerini yapmaya çalışıyor ama gerçekten çalışıyor, yani çalışmak kelimesinin içini dolduruyor. Bu oyuna alışabilirse çok şey kazanırız. Şaka bir yana Oktay hoca ona bu yüzden kızmıyor sanki.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Yerinde şu anda omar cook olsaydı Efes ve KSK maçlarını iddia ediyorum kazanmıştık...

Nerdesin Darius :oops:
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Suat Aydın' Alıntı:
Yerinde şu anda omar cook olsaydı Efes ve KSK maçlarını iddia ediyorum kazanmıştık...

Nerdesin Darius :oops:

Omar Cook'u Efese karşı valencia maçında izledinmi? Omar Cook şişirilmiş bir oyucudur. Şut tehdidi yoktur, savunması cok zayıftır, tek artısı oyun görüşü yüksek bir oyuncu. Bunların yanında maliyeti taylor'ın en az 2 katı civarında ve 6 yaş daha yaşlı. Bu şartlarda Rochestie bence cok daha mantıklı bir seçim. O maliyetlere çıkılacaksa Cook tan cok daha iyileri var diye düşünüyorum.

Taylor Rochestie ilk geldiği günden bugüne bence baya bir yol kat etti. Eksiği yokmu, tabiki var ama bence şu aşamada beklemek gerek. Kolej kariyerinde ve geçen sene almanyada hep takımının birinci hucum opsiyonu olmuş. Bu sene yeni bir düzende belli bir alışma devresi geçirmesi normal. Bana göre en büyük sorunu savumada idi fakat bu açığını kapatmak için çok mücadele ediyor son maçlarda. Buda olumlu bir gelişme.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

ben bu adamı aşırı derecede Pino'ya benzetiyorum...:)
yeteneği var, hırsı var ama sanki biraz Basketbolu bilmeden oynuyor gibi...
geçen maç iki tane pas hatası yaptı hücumda eğer o pasları tamamlayabilse mükemmel hücum olurdu yani düşünce güzel ama pratikte o pasların yerini bulması imkansız onu bilmesi gerekir...
öğrenmeye çok açık bir oyuncu bir sene üstüne düşersek seneye çok kaliteli bir oyuncumuz olabilir ama tabi hiçbir işe yaramayadabilir...
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Omar Cook'un overrated ve overpaid olduğu görüşüne tamamen katılıyorum..
Bu bir varsayım da olsa, Cook geleceğine, Taylor'ı denemek bence de doğrusu olurdu..
Ben de son derece verimsiz ve yetersiz buluyorum ama bir şekilde bu kervan yürüyecek artık..
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Taylor Rochestie'nin yerine Serkan Erdoğan'ı transfer etsek boşalan yabancı kontejyanımızı iyi bir uzun alarak doldursak zirvenin ortağı oluruz.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Mustafa Yağız Önder' Alıntı:
Taylor Rochestie'nin yerine Serkan Erdoğan'ı transfer etsek boşalan yabancı kontejyanımızı iyi bir uzun alarak doldursak zirvenin ortağı oluruz.
Serkan oyun kurucu olsa belki olabilirdi ama Serkan oyun kurucu değil.
 
Re: 10 # Taylor Rochestie

Mustafa Yağız Önder' Alıntı:
Taylor Rochestie'nin yerine Serkan Erdoğan'ı transfer etsek boşalan yabancı kontejyanımızı iyi bir uzun alarak doldursak zirvenin ortağı oluruz.
30 yaşını geçmiş grafiği sürekli aşagı giden Serkanı alıp kısıtlı bütçede ona dunyanın parasını ödemek son yılların en saçma ve yanlış stratejisi olurdu gercekten.Hemde kadroda Melih gibi bir şutor guard ve genç potansiyel varken çocuğunda önünü tıkarsın böylece.Zaten Taylor en azından kağıt uzerinda PG ama Serkan SG.
 

Üst