Re: 10 # Taylor Rochestie
Karsiyaka ve Efes maci basa bas gitti, Karsiyaka macinda Hoolston 2 tane ucluk atarak maci Karsiyaka'ya getirirken, Taylor en kritik anda top kaybederek maci kaybetmemizin en buyuk sorumlusu idi. Ermal'in cabalariyla geri dondugumuz maci, Taylor laubali bir top kaybi ile maci bizim alehimize bitmesini saglamisti. Efes macinda ise Tutku'nun kenarda oturdugu dakikalar oyuna agirligini koyamamisti. Bu sezon basa bas giden maclari kaybedebiliriz. Ki ben mac kazandirabilen bir guarda ihtiyacimiz oldugunu dusunuyorum. Gecen sene Darius bu isi cok iyi yapiyordu. Bize Besiktas ve Efes Pilsen macini kazandiran isim olmustu. Besiktas macinda sakat oynamasina ragmen enfes bir performans sergilemisti. Iyi bir guard ile bu takim 1-2 gomlek seviye atlar.
Euroleague'de bu aksam oynanan maclardan ornek veriyim.Skor 64-68 Panathinaikos lehineyken, Panathinaos Diamantidis ile buldugu uc sayi ile skoru 64-71'e getirdi. mac 68-72 Panathinaos lehine bitti. Panathinaikos, Moskova deplasmanindan galibiyet ile dondu. Diamantidis 17 sayi 4 ribaund 4 assist ile bitridi maci. Ukic'de Fenerbahce'de maca damgasini vuruyor. En azindan istatistikler onu gosteriyor. Bana gore piyasada olan guardlar, uzunlardan daha kaliteli. Getirelim iyi bir guard bakalim takim nasil oynuyor. Kazandigimiz maclarda Tutku muthis oynadi.
Gecen sene guard mevkinde Darius ve Evren'den tam verim almistik. Bu sene 1 numara olarak konusuyorum sadece Tutku'dan verim aliyoruz. Hatirlarsaniz Hollanda deplasmaninda Tutku az sure almisti mac nerelere gelmisti. Tutku sakatlanirsa biz ne yapacagiz. Evren'i kaydirabiliriz evet, o zaman Taylor'un ne isi var. Ben piyasada ki guardlari gorunce Taylor'u bizim takima yakistiramiyorum, onun yerine daha iyi bir isim gelirse 1-2 seviye atliyacagimizi da biliyorum. Sezon basi bizim eurocup oynayacagimiz planlarda yoktu. Piyangodan cikti. Varsayalim ki sezon basi eurocup oynama hakkimiz olsaydi, Oktay hoca Taylor'u getirirmiydi ? bilmiyorum acikcasi. Daha iyi bir guard daha cok fayda saglar, Tutku'da kendini parcalamaz. Uzuna ihtiyacimiz oldugu kadar oyun kurucuya da ihtiyacimiz var.