2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Hangi kurallar Shumpert,Mrsic,Dudley yada M.Wright hangisi tam olarak uyuyor eğer Tbf uygun görürse olur ama ben latta'ya karşıyım çünkü devşirmenin uzun oyuncu olmasından yanayım kadın basketbolunda ve biyim takımda türk uzun sıkıntısı var.
Benim demek istediğim kuralları çıkartan Tbf değilmi eğer Tbf isterse olur milli takımda oynayabilecek bir oyuncuysada olur.bide bu 25 yaş sınırı varsa bu sınır erkeklerde kaç?Eğer bir oyuncu Türk olmak için 3 sene oynamak zorundaysa ve 25 yaşını geçmemiş olması gerekiyorsa 22 yaş ve altındamı gelmek zorunda bunlar ne kadar saçma kurallar,eğer S.Young Türk olmayı kabul etse biz onu devşiremiyeceğizmi?

Milli takimda oynayacak oyuncuya ozel durumla tbf izin verir alir milli takima cok iyi bir oyuncudur kacmamasi lazimdir vs... 2014'te ulkemizdeki kadinlar sampiyonasi icin yapildi o kural, Turk oyuncular dahs cok sure alsin onune gelen oyuncu devsirmesin diye. İlerde tekrar degisebilir ama 2 sene boyunca zor. Pota altina oyuncu devsirilcekse de 2 buyuk takimi saymazsak ligin en iyi uzunu olan Latoya Pringle da seneye Turk oynayabiliyor, iste onu transfer edip Turk statusunde oynatabilirsek Fb'nin yerli kalitesini dengeleriz cok rahat...

Milli takimda oynayacak oyuncuya ozel durumla tbf izin verir alir milli takima cok iyi bir oyuncudur kacmamasi lazimdir vs... 2014'te ulkemizdeki kadinlar sampiyonasi icin yapildi o kural, Turk oyuncular dahs cok sure alsin onune gelen oyuncu devsirmesin diye. İlerde tekrar degisebilir ama 2 sene boyunca zor. Pota altina oyuncu devsirilcekse de 2 buyuk takimi saymazsak ligin en iyi uzunu olan Latoya Pringle da seneye Turk oynayabiliyor, iste onu transfer edip Turk statusunde oynatabilirsek Fb'nin yerli kalitesini dengeleriz cok rahat...
Bu konuda sana katılıyorum Latoya Pringle'da bence Paris'le beraber en iyi oyuncu.Kesinlikle iyi bir uzun oyuncu devşirmeliyiz önemli maçlarda 10 sayı 8 ribaunt barajını aşacak bir oyuncu.

Ya ben devşirmeden önce şu yapılanma bitsin istiyorum.Ceyhun gitsin Cem Akdağ gelsin!!!Bu yıl hem avrupa hem Türkiye bitti hepimiz farkındayız bunun.Sadece bu hoca devam ederse bence Taurasiyi de kaçıracağız.bu hoca yüzünden Işıl herkesin hedefi haline geldi ki ben katılmıyorum.Çünkü Işıl iyi bir Galatasaraylı ve suratı çok düşük eskiye göre bu da onun ne kadar motivasyonunu kaybettiğini gösteriyor.Bahar içinde aynı şeyleri düşünüyorum bence ikisi de bu yerli fakirlğinde kaybedilmemeli.

Amerikalılar: Taurasi+Fowles+Tamika

Avrupalılar : Alba+Osipova+?

bence ikisi de bu yerli fakirlğinde kaybedilmemeli.

Yerli oyuncu konusuçok ciddi bir sıkıntıyken hala Işıl ile Bahar gitsin diyenler için çok güzel özet bir cümle. Ben Işıl ile Bahar' ın performansından şu aralar memnun değilim ama bu oyuncuları kaybetmek hatta bunların yanına Gülşah'ı da koyabiiliriz, gelecek senelerimiz için intihar etmek demektir.

Saygılar.

Altyapı, altyapı, altyapı

Biz bile hala hangi yabancı oyuncunun devşirme statüsünde takıma kazandırılmasını konuşuyorsak, asıl yapılması gerekenleri atlıyorsak, başkasına laf söylemeye ne hakkımız olabilir ki?

Bütün bu konuşulanların temelinde yatan ihtiyaç neden kaynaklanıyor? CEVAP: Yerli oyuncu eksikliği.

Öyleyse çözüm, günü kurtaran, kısa vadede geçici, daha doğrusu sorunu öteleyen ve büyüten, devşirme yöntemi mi olmalı?

Yoksa çok geç bile kaldığımız şu ALTYAPI meselesine mi el atmalıyız?

Neden dışarıdan, yabancılardan medet umuyoruz da, kendi öz bünyemizde bu değerleri yetiştirme ve yaratma yoluna gitmiyoruz?

Futbol ve erkek basketbolda az da olsa başarabildiğimiz (Semih, Emre,Göksenin) bu işi neden kadın basketbolda başaramıyor ve yeni isimler çıkaramıyoruz?

İşte biz asıl bu soruların cevaplarına ve çözümlerine kafa yormalıyız.

Biz bile hala hangi yabancı oyuncunun devşirme statüsünde takıma kazandırılmasını kounşuyorsak, asıl yapılması gerekenleri atlıyorsak, başkasına laf söylemeye ne hakkımız olabilir ki?

Bütün bu konuşulanların temelinde yatan ihtiyaç neden kaynaklanıyor? CEVAP: Yerli oyuncu eksikliği.

Öyleyse çözüm günü kurtaran, kısa vadede geçici, daha doğrusu sorunu öteleyen ve büyüten, devşirme yöntemi mi olmalı?

Yoksa çok bile geç kaldığımız şu ALTYAPI meselesine mi el atmalıyız?

Neden dışarıdan, yabancılardan medet umuyoruz da, kendi öz bünyemizde bu değerleri yetiştirme ve yaratma yoluna gitmiyoruz?

Futbol ve erkek basketbolda az da olsa başarabildiğimiz (Semih, Emre,Göksenin) bu işi neden kadın basketbolda başaramıyor ve yeni isimler çıkaramıyoruz?

İşte biz asıl bu soruların cevaplarına ve çözümlerine kafa yormalıyız.

Bravo... Kesinlikle katılıyorum. Ben zaten bütün takımlarda altyapıdan yanayım. Yıldız bir oyuncuyu izlemekten, Altyapıdan gelen bir oyuncuyu izlemek kesinlikle daha çok memnun ediyor beni.

Alt yapı taraftarın değil hocanın sorunu bence. Oynatmıyorsa nasıl destek vereceğiz. Ki Galatasaray taraftarı alt yapı oyuncularına her zaman tolerans göstermiştir.

Alt yapı taraftarın değil hocanın sorunu bence. Oynatmıyorsa nasıl destek vereceğiz. Ki Galatasaray taraftarı alt yapı oyuncularına her zaman tolerans göstermiştir.

Yeterince iyi değilse oynatmaz hocada. Her çıkan oraları hak ettiğinden değil, mecburi olduğu için çıkıyor A takıma.
Umarım futbolda bu kadar önemsediğimiz altyapıyı, basketbola da yansıtabiliriz.

Hocaya neden gençleri oynatmıyorsun diye kızmamak lazım. Milli takımları verebildiğimiz oyuncu sayısı ortada. En sıkıntılı günlerimizde bile belli sayıda prospect sayılacak oyuncu çıkartabilirken (bu oyuncular istenen yerlere gelememiş olabilir, altyapıdaki oyuncu havuzundan bahsediyorum), şu anda altyapıda hedef oyuncu sayısı azsa sorun şubenin yapılanmasında aranmalı.

Hocaya neden gençleri oynatmıyorsun diye kızmamak lazım. Milli takımları verebildiğimiz oyuncu sayısı ortada. En sıkıntılı günlerimizde bile belli sayıda prospect sayılacak oyuncu çıkartabilirken (bu oyuncular istenen yerlere gelememiş olabilir, altyapıdaki oyuncu havuzundan bahsediyorum), şu anda altyapıda hedef oyuncu sayısı azsa sorun şubenin yapılanmasında aranmalı.

Rahatsız edici olan görüntü de bu zaten.
2012 yılı itibarıyla Genç ve Yıldız Milli Takımlarındaki son durum;

GENÇ KIZ MİLLİ TAKIM ( 15 Kişilik kadro)*

BOTAŞ 4
FB 3
İÜ 3
SAMSUN 1
TED 1
ÇANKAYA ÜN. 1
İZMİR 1
GALATASARAY 1

YILDIZ KIZ MİLLİ TAKIM (18 Kişilik kadro)

BOTAŞ 5
FB 5
BJK 3
İÜ 2
CEYHAN 1
TARSUS 1
GALATASARAY 1

* Bütün takımlara, bulundukları lig veya sıralama ne olursa olsun, sonsuz saygım var. Ancak TKB2L A Grubunda 1 galibiyet ile son sırada bulunan takım ile TKBL ve EUROLEAGUE şampiyonluk adayı takımın Genç Kız Milli Takım kadrosunda aynı sayıda oyuncusu bulunuyorsa burada bir eksiklik var demektir.

Bu sene büyük başarı beklediğim takımlarımızın başında bayan basket takımı gelmekte idi. Henüz kaybedilen birşey olmasada iyi olmadığımız aşikar. Gelecek sezon planlamalarını erkene almak durumunda kaldık. Seneye Fowles ve Charlesten birisi gitmeli çünkü aynı tarz oyuncular o yabancı hakkımızı 4 numara için kullanmalıyız. Birde yerli oyuncu konusunda sıkıntılıyız. Tecrübeli bir oyuncu olan ve bu sezon iyi işler yapan Tuğba Palazoğlu geri dönmeli. Bayan basketbolu takip eden arkadaşlara sormak istiyorum takımımızda oynayabilecek TBL'de iyi performans gösteren yerli oyuncular hangileri ? Birde Tuğba Canitez ismi geçiyor internette bulamadım. Kimdir iyimidir ?

Bu sene büyük başarı beklediğim takımlarımızın başında bayan basket takımı gelmekte idi. Henüz kaybedilen birşey olmasada iyi olmadığımız aşikar. Gelecek sezon planlamalarını erkene almak durumunda kaldık. Seneye Fowles ve Charlesten birisi gitmeli çünkü aynı tarz oyuncular o yabancı hakkımızı 4 numara için kullanmalıyız. Birde yerli oyuncu konusunda sıkıntılıyız. Tecrübeli bir oyuncu olan ve bu sezon iyi işler yapan Tuğba Palazoğlu geri dönmeli. Bayan basketbolu takip eden arkadaşlara sormak istiyorum takımımızda oynayabilecek TBL'de iyi performans gösteren yerli oyuncular hangileri ? Birde Tuğba Canitez ismi geçiyor internette bulamadım. Kimdir iyimidir ?

Tuğçe Canıtez. 1990 doğumlu. Eğitim için ABD'ne gitmişti. NIC'da oynuyordu. Tam emin olmamakla birlikte en son Westmont College'da diye biliyorum.

Tuğçe ilk kez 2006'da Aydın'da düzenlenen Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda dikkatimi çekti. Sanırım o dönemde Ceyhan'da oynuyordu. Maçı beraber izlediğimiz Yıldız Milli Takım Yardımcı Antrenörü ve Ankara Bilim Koleji Antrenörü Ekin Baş (Halen TK2BL Güre Belediyesi Başantrenörü) Tuğçe hakkında oldukça olumlu ifadeler kullanmıştı. Benim en çok dikkatimi çeken özelliği, yaşıtlarına oranla daha uzun olan boyuna rağmen, sadece ribaund anlamında değil oyunun her alanında takımına yaptığı katkılardı. Özellikle şutuna hayran kalmıştım. Daha o zamanlardan kumaşının kalitesi belli oluyordu.
Sonraki yıllarda kendisini takip etmeye fırsatım olmadı. Saırım 2009 yılı gibi de Amerika'ya gitti.

Ancak Amerika'daki istatistikleri de onun bu süreçte basketbolunu geliştirdiğini gösteriyor. Benim onu ilk seyrettiğim 2006'da o kadar uzun değildi ama boyu 1.90 m. ve PF - SF oynayabiliyor, yani 3 ve 4 numaralarda oynayabiliyor.

2009 - 2010 NJCAA* Lig 1 NIC* İSTATİSTİKLERİ:

MAÇ 28 - SAYI 15,25 - RİBAUND 9,46 - ŞUT YÜZDESİ 46% - 3 SAYI YÜZDESİ 27% - SERBEST ATIŞ YÜZDESİ 77% - ASİST 2,89 - TOP ÇALMA 1,85 - BLOK 0,89 - TOP KAYBI 2,35

2010 - 2011 NJCAA Lig 1 NIC İSTATİSTİKLERİ:

MAÇ 26 - SAYI 15,15 - RİBAUND 11 - ŞUT YÜZDESİ 55% - 3 SAYI YÜZDESİ 45% - SERBEST ATIŞ YÜZDESİ 74% - ASİST 2,19 - TOP ÇALMA 2,69 - BLOK 1,07 - TOP KAYBI 2,5

2011 - 2012 NAIA* Lig 1 WCO* İSTATİSTİKLERİ:

MAÇ 28 - SAYI 19,5 - RİBAUND 10,32 - ŞUT YÜZDESİ 51,2% - 3 SAYI YÜZDESİ 25,5 - SERBEST ATIŞ YÜZDESİ 75,8% - ASİST 2,82 - TOP ÇALMA 1,36 - BLOK 0,29 - TOP KAYBI 3,18

SON SEZON LİGDEKİ DURUMU:

TOPLAM SAYI 4.
MAÇ BAŞI SAYI 5.
TOPLAM RİBAUND 7.
MAÇ BAŞI RİBAUND 12.
MAÇ BAŞI SAVUNMA RİBAUNDU 13.
MAÇ BAŞI HÜCUM RİBAUNDU 20.
ŞUT YÜZDESİ 16.

* NJCAA = NATIONAL JUNIOR COLLEGE ATHLETIC ASSOCIATION
* NIC = NORTH IDAHO COLLEGE
* NAIA = NATIONAL ASSOCIATION OF INTERCOLLEGIATE ATHLETICS
* WCO = WESTMONT COLLEGE

Tuğçe her ne kadar dün Fresno Pacific karşısında oynanan maçta fazla parlamadıysa da ( 25 dk. sahada kaldı 12/4 şut ve 4/4 serbest atışla toplam 12 sayı üretti, kulllandığı tek üçlükte isabet kaydedemedi. 5 hücum, 5 savunma ribaundu aldığı maçı 2 asist, 4 top kaybı ve 1 top çalma ile bitirdi) maçı Westmont College 86 - 66 kazandı.

Ancak 11 Şubat Cumartesi günü oynadıkları ve 73 - 69 kazandıkları Hope International maçında gerçekten inanılmaz bir performans sergiledi. Daha ilk yarıda 16 sayı ve 11 ribaund ile double-double yapmıştı bile. İkinci yarıda yaptıkları 10-2 seride 10 sayının 9'u Tuğçeden geldi ve maçı da 29 sayı 16 ribaund ile tamamladı (15/9 saha içi isabet, 2/1 üç sayı, 10/10 serbest atış, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma) ve bu istatistikleri sadece 23 dakikada yaptı.

Kadın basketbolunun Enes Kanter'i diyebiliriz istatistiklere bakınca.Umarım bir gün bizim formamızı giyer ve WNBA'de de ülkemizi başarıyla temsil eder.

Bilgi için çok teşekkür ederim Gürel bey. İstatistikleri çok iyi bir oyuncu olacağını gösteriyor. Türk milli takımı önemli bir oyuncu kazanak. Tuğçe için Wnba'de kaçınılmaz gibi. Başarılarının devamını dileriz. Anlaşılan eğitimi sonrası Türkiye'ye gelecek bu kulüp ya Fener olacak yada Galatasaray. Bize karşı düşüncesi nedir o da mı Galatasaraylı bilmiyorum ama bu takımda ihşallah onu görürüz.