O saydıkların arasında kadın oyuncu var da benim haberim mi yok? 25 yaş sınırı var kadınlarda sene başında yürürlüğe girdi...
Benim demek istediğim kuralları çıkartan Tbf değilmi eğer Tbf isterse olur milli takımda oynayabilecek bir oyuncuysada olur.bide bu 25 yaş sınırı varsa bu sınır erkeklerde kaç?Eğer bir oyuncu Türk olmak için 3 sene oynamak zorundaysa ve 25 yaşını geçmemiş olması gerekiyorsa 22 yaş ve altındamı gelmek zorunda bunlar ne kadar saçma kurallar,eğer S.Young Türk olmayı kabul etse biz onu devşiremiyeceğizmi?Hangi kurallar Shumpert,Mrsic,Dudley yada M.Wright hangisi tam olarak uyuyor eğer Tbf uygun görürse olur ama ben latta'ya karşıyım çünkü devşirmenin uzun oyuncu olmasından yanayım kadın basketbolunda ve biyim takımda türk uzun sıkıntısı var.
Bu konuda sana katılıyorum Latoya Pringle'da bence Paris'le beraber en iyi oyuncu.Kesinlikle iyi bir uzun oyuncu devşirmeliyiz önemli maçlarda 10 sayı 8 ribaunt barajını aşacak bir oyuncu.Milli takimda oynayacak oyuncuya ozel durumla tbf izin verir alir milli takima cok iyi bir oyuncudur kacmamasi lazimdir vs... 2014'te ulkemizdeki kadinlar sampiyonasi icin yapildi o kural, Turk oyuncular dahs cok sure alsin onune gelen oyuncu devsirmesin diye. İlerde tekrar degisebilir ama 2 sene boyunca zor. Pota altina oyuncu devsirilcekse de 2 buyuk takimi saymazsak ligin en iyi uzunu olan Latoya Pringle da seneye Turk oynayabiliyor, iste onu transfer edip Turk statusunde oynatabilirsek Fb'nin yerli kalitesini dengeleriz cok rahat...
bence ikisi de bu yerli fakirlğinde kaybedilmemeli.
Biz bile hala hangi yabancı oyuncunun devşirme statüsünde takıma kazandırılmasını kounşuyorsak, asıl yapılması gerekenleri atlıyorsak, başkasına laf söylemeye ne hakkımız olabilir ki?
Bütün bu konuşulanların temelinde yatan ihtiyaç neden kaynaklanıyor? CEVAP: Yerli oyuncu eksikliği.
Öyleyse çözüm günü kurtaran, kısa vadede geçici, daha doğrusu sorunu öteleyen ve büyüten, devşirme yöntemi mi olmalı?
Yoksa çok bile geç kaldığımız şu ALTYAPI meselesine mi el atmalıyız?
Neden dışarıdan, yabancılardan medet umuyoruz da, kendi öz bünyemizde bu değerleri yetiştirme ve yaratma yoluna gitmiyoruz?
Futbol ve erkek basketbolda az da olsa başarabildiğimiz (Semih, Emre,Göksenin) bu işi neden kadın basketbolda başaramıyor ve yeni isimler çıkaramıyoruz?
İşte biz asıl bu soruların cevaplarına ve çözümlerine kafa yormalıyız.
Alt yapı taraftarın değil hocanın sorunu bence. Oynatmıyorsa nasıl destek vereceğiz. Ki Galatasaray taraftarı alt yapı oyuncularına her zaman tolerans göstermiştir.
Hocaya neden gençleri oynatmıyorsun diye kızmamak lazım. Milli takımları verebildiğimiz oyuncu sayısı ortada. En sıkıntılı günlerimizde bile belli sayıda prospect sayılacak oyuncu çıkartabilirken (bu oyuncular istenen yerlere gelememiş olabilir, altyapıdaki oyuncu havuzundan bahsediyorum), şu anda altyapıda hedef oyuncu sayısı azsa sorun şubenin yapılanmasında aranmalı.
Bu sene büyük başarı beklediğim takımlarımızın başında bayan basket takımı gelmekte idi. Henüz kaybedilen birşey olmasada iyi olmadığımız aşikar. Gelecek sezon planlamalarını erkene almak durumunda kaldık. Seneye Fowles ve Charlesten birisi gitmeli çünkü aynı tarz oyuncular o yabancı hakkımızı 4 numara için kullanmalıyız. Birde yerli oyuncu konusunda sıkıntılıyız. Tecrübeli bir oyuncu olan ve bu sezon iyi işler yapan Tuğba Palazoğlu geri dönmeli. Bayan basketbolu takip eden arkadaşlara sormak istiyorum takımımızda oynayabilecek TBL'de iyi performans gösteren yerli oyuncular hangileri ? Birde Tuğba Canitez ismi geçiyor internette bulamadım. Kimdir iyimidir ?
Tuğçe Canıtez. 1990 doğumlu. Eğitim için ABD'ne gitmişti. NIC'da oynuyordu. Tam emin olmamakla birlikte en son Westmont College'da diye biliyorum.