2013-2014 Kadın Voleybol Takımımızın Maçları

Ligin ilk yarısı bitti. Son hafta Fenerbahçe, Eczacı'yı 3-2 yendi. Bu sayede Eczacı ile puan fakımız 3 oldu. (Ah o silinen 1 puan olmasaydı keşke, ya neyse)

İkinci yarı hedefimiz ne yapıp edip Eczacı'yı geçmek olmalı. Onlarla evimizde oynaycağız ve 3 puan almak şart. Aksi takdirde ligi 4. bitirip Play off ilk turunda Vakıfbank ile karşılaşmak zorunda kalırız. Seneye tekrar ŞL'ye gidebilmek adına 3. olmaya mecburuz.

İyi başladığımız ama sonlarını getiremediğimiz ilk 2 set.. Ama sonrası muhteşem.. Artık 2-0 geriye düştüğümüzde biz bu maçı yine çeviririz güveni verdi kızlar, ilk 2 setler neden böyle oluyor bilmiyorum ama pes etmemeleri çok hoşuma gidiyor, özellikle 4. ve 5. setler muhteşemdi, ben yerimde duramadım :) son set sadece 3 sayıya izin verdik

Galatasaray 3-2 Conegliano / Setler: 24-26 / 23-25 / 25-19 / 25-15 / 15-3

İlk 2 set takım,son set Conegliano baya hayal kırklığına uğrattı beni. :)
12:30'da kura çekimi var 12'li play-off turu için.Final Four'u düzenleyecek takım da açıklanacak.

İlk 2 set takım,son set Conegliano baya hayal kırklığına uğrattı beni. :)
12:30'da kura çekimi var 12'li play-off turu için.Final Four'u düzenleyecek takım da açıklanacak.

Son set liderlik şansları da kalmadığı için oyundan tamamen düştüler. Bizim kızlarda ilk 2 set Montanyo oynasın biz bakalım modunda geçip 3. setle birlikte oynamaya karar verince aradaki fark ortaya çıktı.

Bu sene pes etmeyen bir takım var sahada

Zor bir grubu lider bitirdik, sert maçlar oynadık. Çok kırılgan bir performansımız var. Bir set kırıp geçiriyoruz sonrasında çok basit hatalarla set veriyoruz. Ama çok iyi bir takımız. İnşallah ligin 2. yarısı puan kaybını sadece Vakıfbank'a karşı yaşarız. Ligde ilk 3 sıra önemli önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi için.

Rakip RC Cannes.. Turu geçersek bir sonraki rakibimiz İktisadi Bakü - Vakıfbank maçının galibi ki bu Vakıfbank olacak :/ Cannes turunu geçebileceğine inancım var da Vakıf işte zor :/ Bu arada f4 ev sahibi Bakü

Cannes'la oynamak takım çok düştüyse bile şehrin ifade ettiklerinden ötürü değerli olacak. :) Sonrasına hiç girmiyorum.

Orkun abi, voleybol formunda taraftara ince dokundurdu ki haklı da..

"oncelikli rakibimiz cannes..hic kolay bir rakip degil.
ilk mac deplasman ikinci mac tarafsiz saha (mevcut tribun katilimina gore yaziyorum zira vakifbank ve eczacibasi nin bizden fazla seyircisi oluyor avrupa kupasi maclarinda), en azindan 2.mac orada degil ki bu da grubu 1 bitirdigimiz icin, iyi bir sey...
bir gecelim, sonrasina bakariz..."

Evet kızlarımız kendi evimizde oynamamıza rağmen tarafsız sahada oynuyorlarmış gibiler, hiç olmazsa Avrupa maçlarında biraz taraftar olsa.. Ama fener maçındaki gibi küfür edenler değil

Gsvoleybol'da kitle hayli iyi niyetli olsa da bölüm bölüm ezbere sert eleştriler yapıldığına katılıyorum.Orkun Darnel'e doğal olarak cevap hakkı doğduğunu da düşünüyorum.Yalnız Orkun Darnel'in bu eleştrilerden bağımsız olarak iletişim noktasında hayli sıkıntılı olduğu kanısındayım.Şu 2.5 sezonda hayli reel bir gelişim varken,bunda payı büyükken hiç cümle kurmasa çok daha doğru bir iletişim taktiği izlemiş olurdu.
Geçen sezon derbileri kazanırken Fenerbahçe'yi yere göğe sığdıramaması birinci çinkoydu,Final Four'da taraftarın salonun tepesine tıkılması ikinci çinko oldu (bu yöneticiyle empati yapıldığında biraz anlaşılabilir ama doğru değildir),şu açıklaması da tombala bence.Şayet kıstasımız Vakıfbank ve Eczacıbaşı taraftarıysa ben bilet koleksiyonundan son 2.5 yılın kadın voleybol biletlerini çıkarıp ilk maçta karşısına dikiliyorum.Hem bilet paramı verip hem de müesseselerin izlediği yolla cebime hatrı sayılır bir meblağ sıkıştırması gerekir.Bakın kıyası böyle yanlış yerden yapınca mantık nasıl ölü doğdu.
Kadın voleybol münferitlerin göz ucuyla takip ettiği,büyük maçlara ciddi katılım gösterdiği bir branş halini aldı.Bir daha file arkasını bantlayarak salondaki ideal yerleşimin önüne geçilmezse,böylelikle ilk teknik mola kaybedilmezse ve takım anlam yüklenen bir maçta sahada baston yutmuş gibi dikilmezse bu insanlar yine gelmeye başlar Şubat-Mart periyotunda.

Başak Koç@basakkc
Galatasaray Daikin'den Montano, malesef ciddi bir sağlık sorunu yaşadı. Karacigerinde yasadigi sıkıntı nedeniyle 2 gün yoğun bakimda kaldi.Şu an ise durumu iyi ve kontrol altında.ancak Montano malesef uzun bir süre sahada olamayacak.Öngörü 2-3 ay..Montano'ya gecmis olsun dileklerimizi iletiyoruz ve kisa zamanda sahalarda görmek istiyoruz. Yeniden saglikla, sihhatle...Bugün voleybol şubesinde konuyla ilgili toplanti yapilacak Montano ile ilgili.. şunu soyleyebiliriz; baska bir transfer düşünülmuyor...

Montano ile yollar ayrılmış.sezon sonuna kadar dönme ihtimali yokmuş.yerine transfer yapılmayacakmış.avrupadan alınacak kalbur üstü bir oyuncunun zaten geldiği takımda avrupa kupasında oynamış olma ihtimali yüksek ve bu sebeple biz de şamp.liginde oynatamıycaz.bu sebeple yeni oyuncu almıyoruz.avrupada ne yaparız bilemiyorum ama ligi vakıfbankın alacağını düşünür isek montanosuz bir kadro ile eczacı ve fb ile nasıl ikincilik mücadelesi yaparız bilemiyorum.zira montanonun tek başına aldığı bir eczacı maçı ve montano kötü oynayınca kaybettiğimiz bir fb maçı var ortada...

Montano'nun yerini doldurabilecek tek bir kişi var o da Destinee Hooker. Ama malesef o da doğum yapalı henüz birkaç ay oldu. İyi bir performan ortaya koyamaz sanırım. Ama kendisi Türkiye'de oynamak için can atıyor. Teklif etsek kesin gelir.
Ama bende oyuncu alacağımızı sanmıyorum. Neriman çapraza çekilir. Saori ve Rabadzhieva smaçör olur. Ama bu şartlarda pasörün mutlaka yerli olması şart. Veljkovic oynamak zorunda. Zaten kaybedecek birşeyimiz kalmadı, en azından bunu denemek zorundayız.

Geçmiş olsun.Eczacıbaşı maçını ve CL grubunu bir kenara bırakırsak hiçbir şey istediğimiz gibi gitmedi maalesef.CEV'le kurduğumuz kabul edilebilir iletişim fayda sağlamazsa 2015 CEV Cup şampiyonluğu asli hedef olur gibi.

Montano'suz bir GS'nin ligde ilk üçe girmesi imkansıza yakın bir ihtimaldir. Onun yerini dolduracak boşta bir oyuncu da yok. Artık seneye ŞL hayal olur. Bu durumda seneye yatırım devam eder mi? Ederse ne düzeyde eder; bekleyip göreceğiz. Sanmıyorum ki bizim yönetim -FB yönetimi gibi- ŞL'de olmayan bir takıma üst düzey yatırım yapıp yıldız oyuncu alsın?..