David Gregory Hawkins

Ergin Ataman sezon sonunda sıfır çektiğinde bir bahanesi daha olacağına ve Galatasaray'ımın boşa giden 4 Milyon Dolar'ına üzüldüm.Başka hiçbir şeye değil...
Hangi 4 MD boşa gitmiş ? Hawkins eğer böyle bir madde kullandıysa kontratı iptal olur ki ben B numunesinin açılmasını istedikten sonra kullandığını düşünmüyorum.Kariyeri ile kumar oynayacak kadar da aptal değildir ayrıca ülke olarak doping vs. konularda ki başarısızlığımızı düşününce hemen bu asıp kesmelere de anlam veremiyorum.
 
Olay sonuçlanıncaya dek bize düşen oyuncumuzun yanında olmak, olabildiğince destek olmak.

Olur da tescil edilirse bu olay elbette iş değişir ve çok vahim hale gelir, şimdilik itidalli olmakta yarar var.
 
Bence erken ve ağır konuşuluyor,ya adam temizse ne olacak?Önce bir olay netliğe kavuşsun ondan sonra neler yapılması gerekiyorsa yapılacaktır zaten kulüp olarak.Bu yaşta belki kariyerinin en iyi kontratını aldığı ve de çok formda olduğu bir dönemde (son haftalarda düşüşü saymazsak) böyle birşeyi yapması mantıksız diye düşünüyorum.Yapmışsa sonucu belli ama suçu kesinleşmeden hemen bir yargıya varmamak lazım.Yapmamışsa derken de bilerek doping maddesini almışsa ya da ot,kokain vs içmişse demek istiyorum.
 
Normalde foruma yazmam ama, sanki Ergin Ataman gelene kadar her sene en kötü 4te 2 yapıyorduk.. Kusura bakmayın ama yazmadan edemedim.. Bu adams olan linc, tepki çok anlamsız, mesnetsiz..
 
Emre mesnetsiz bile az kalır yazık içimizde irlandalı tabiri zamanın sözüydü maalesef bu forumdada içimizdeki sırtlanlar yüzünden çok bozukk moralim bırakın şu ergin atamanın kuyusunu kazmayı mevzu galatasaray sa gerisi teferruattır!!!
 
Hawkins konusunda merak ettiğim bazı konular var Kokain kullandıysa kan testinde 10 gün-İdrarda 1 gün kalıyormuş vücutta.

Ntvsporda Hawkins'in idrar testinde kokain maddesi bulundu diyor.Yani Hawkins maç günü mü doping yapmış.Eğer bunu yapmışsa haketmiştir ceza almayı ama ben bu kadar aptallık yapacağını düşünmüyorum.

Galatasaray'ın parası boşa gitmez uzun bir ceza alırsa dava açabiliriz.Futbolda benzer örneğini hatırlıyorum Mutu kokain kullandığı için ceza aldığında dava eden Chelsea'ye 18 MD tazminat ödemek zorunda kalmıştı.
 
Bu daha önce Diana Taurasi konusunda yazdığım bir mesajdan alıntıdır. Hawkins'in A numunesinde çıkan madde eğer söylenildiği gibi kokain ise bu dopingtir. Performans arttırıcı madde yada keyif verici madde gibi ayrımlar sadece biz taraftarların kendi aramızdaki günlük konuşmamızda kullandığımız adlardan kaynaklanan ayrımlardır. Yoksa hukuki açıdan bunların genelde tek bir adı vardır, o da dopingtir. Keyif verici madde doping sayılmaz yada doping yapmamış, sadece keyif verici madde kullanmış gibi yorumlar yanlıştır. WADA'nın yasaklılar listesindeki maddelerin her biri dopingtir.

Bilmeyenler için özetleyeyim, doping testinde iki numune alınır ve A numunesi denilen derhal açılırken, diğeri yani B numunesi gerekirse sonra açılmak üzere kapatılır. B numunesinde eğer farklı bir sonuç çıkarsa, yani yasaklı bir maddeye rastlanmazsa (ki bunun olma olasılığı geçmişteki örneklere bakılırsa çok düşük) sporcunun doping yapmadığı sonucu çıkar. Şimdi Hawkins'in B numunesi açılacak. Umarım B numunesi açılınca bu düşük olasılık gerçekleşir.

Dopingin cezası 6 ay ile 2 sene arasındadır. Ancak, somut olaya göre yarıya kadar indirilebilir. Hawkins daha önce en alt sınır olan 6 ay ceza almış ve yarı oranda indirilmesi sonucu 3 ay sahalardan uzak kalmıştı. 2. tekrarda ise tartışmasız olarak ömür boyu men cezası verilir. (GSGM Tahkim Kurulu'nun Süreyya Ayhan hakkında "İlkinde 2 yıl aldı, bu sefer 2 katına çıkartıp 4 yıl yapalım" şeklinde verdiği ve CAS'ta bozularak yine ömür boyu mene çevrilen hukuki komedi kararı saymazsak) Eğer B numunesinde de aynı sonuç çıkarsa Hawkins ömür boyu men cezası alacaktır.

Yalnız burada yazdığınız bilgiler doğruysa bir yutkundum şöyle. Vallahi ter bastı. Ömür boyu men demek hem Hawkins'ten asla yararlanamayacağımız, hem de Hawkins gibi sevilen bir basketbolcuyu izleyemeyeceğimiz anlamına gelir.

Yani Hawkins eğer B numune incelemesini kendi istediyse, kendine çok güveniyordur ve ömür boyu men edilme ihtimalini de biliyordur diye umuyorum.
 
Öncelikle güzel yazınız için teşekkür ederim...Konu hakkında bilgi birikiminiz yüksek olduğu yazınızdan belli oluyor...
Öncelikle bizim federasyonumuzun basketbolda dopinge ilişkin çıkarmış olduğu ''Basketbolda Dopingle Mücadele Yönergesi” bulunmukta ve bu yönergeye ekli bir disiplin talimatı bulunmakta...Dolayısıyla özel mevzuat olan konularda öncelikle özel mevzuata bakılmakta... Buna ilişkin ceza bu mevzuata göre doping maddeleri kullanımında 2 sene olmakla birlikte 3/4 e kadar yani 6 aya kadar bir indirim öngörmekte..Bunun dışında 2.kez ihlal halinde yönerge bir çizelge belirtmiş ve bu çizelgede cezalar 2 seneden başlayıp 8 sene olmakla birlikte ağır durumlarda ömür boyuna kadar çıkmakta...Ancak yönergenin ek disiplin talimatının 3.7.2 maddesi bunlarada 3/4 lük takdiri indirim uygulamasının yapılabileceğini ifade ediyor...Medyamızda geçen 6 aydan 24 aya ibareside 2 senelik ve 8 senelik cezalara her zaman 3/4 indirim uygulamasından kaynaklanıyor...yani tekerrürde iki senelik bir suç işlenmişse 6 ay 4 sene ise 12 ay 6 sene ise 18 ay 8 sene ise 24 aylık bir ceza beklenmekte...
Bahsettiğiniz konu eğer yanılmıyorsam uluslararası prensipler....Ancak basketbolda bildiğim kadarıyla fiba disiplin cezalarını kendi federasyonuna bırakıyor ve bizim iç disiplin talimatımız bu şekilde..Burasıda Türkiye olduğu için takdiri indirimler her disiplin soruşturmasında sonuna kadar yapılır...Bu yüzdende medyaya düşen bilgi 6-24 ay arasında...
Yanıldığım noktalar varsa beni düzeltin lütfen böylece doğruyu bulalım..Bu arada hukukçu olduğumu fakat spor hukukuna hakim olmadığımıda belirteyim saygılarımla...
Not: Taurasinin 3 aylık cezası 2 senede 3/4 lük takdiri indirim yapılıp 6 aylık ceza verildikten sonra EK.1 DisipliUn uygulamaları cezai yaptırımlar 3.5.4 maddesi uygulandıktan sonra yarı oranında azaltılmıştır...İkinci ihlalde uygulanmayacak maddede budur yoksa 3/4'lük takdiri indirim sebepleri değil
 
Kokain kullanmışsa ağır ceza verilmeli. Gerekirse kulüp dava açmalıdır. Kendine güveniyor ki B numunesi açtırıyor iddiası komik. Hemen her sporcu o B numunesini açtırır. Ve Lance Armstrong sonrası daha dikkatli olunmalı. WADA çok can yakacak.
 
image6-1358922739.jpg


Basına sızan bir Fotoğraf Hawkins-J.Gordon-Arroyo alemlerde.
 
Bilgilendirmeler için tekrar teşekkürler...Sizi çok iyi anladım ve haklılığınızı kabul ediyorum..
Ancak şu konudada görüşümü belirteyim forumu teknik bilgilerle boğmadan son olarak...
Öncelikle sporcumuzda yasaklı maddesinin bulunmasının kesinleştiğini varsayarak yaptırıma ilişkin konuşmalarımızın geçerli olduğunu belirtelim...Rakip klüpler kendi forumlarında bile şu kadar ceza verilmesi gerekiyorlar diye yazmasınlar..Biz ihtimalleri konuşuyoruz...Suçluluğu ispat olana kadar herkes masumdur ve biz Galatasarayız bünyemizde suç işleyen insanlar varsa ve ağırlığı klübümüze yakışmayacak nitelikteyse biz başkaları gibi sahip çıkmayız...
Konumuza gelince;
Bugün fiba'nın konu hakkındaki düzenlemesine baktım.. http://www.fiba.com/pages/mod/v3/util/downMana.asp?fileID=1225
Bizim disiplin yönetliğimizin bire bir buradan çevrilmiş olduğunu gördüm...
Bizi ilgilendiren bölümde 10.7 Multiple Violations
Burada çizelge yapılarak doping suçunun ağırlığına göre çizelgede RS (Ticaretini Yapmak veya Yapmaya Tesebbüs Etmek ve Uygulamak veya Uygulamaya Tesebbüs Etmek)'ye kadar derecelendirilmiş...RS(ömür boyu) dışındaki diğer ağırlık hallerinin azamiside 10 sene olarak belirlenmiş...3. doping ihlali halinde ise,
10.7.3 maddesi uyarınca ömür boyu men öngörülmüş...
10.7.2 gereğince İkinci ihlallerdede gene cezanın 1/4 ünde az olmamak şartıyla indirilebileceği belirtilmiş bu indirim her ne kadar şartları oluşmasada (delillerde eksiklik vs.) bizde bir yolu bulunur uygulanır...Süreyya Ayhan olayındaki gibi...
Ben 2 ila 8 senelik kalıplardan birine uydurulup ondada takdiri indirime gidileceği kaantindeyim...
Fiba ile IAAF'ı yan yana koyduğumuz zaman IAFF'in bu konudaki dünyada en titiz kurumlardan biri olduğunu düşünüyorum atletizm sporunun doğası gereği..
Süreyya Ayhan olayında GSGM Tahkim Kurulu'nun 4 senelik cezasına karşı Süreyya Ayhan'ın CAS'a başvurması ve IAFF'ında buna karşı dava açması sözkonusu...IAFF'in başkaca örneklerdede bu tip konuların takipçisi olduğu görülmekte...Fiba'nın bu yollara başvuracağını sanmıyorum..Her türlü manipülasyona açık bir kurum zaten kendilerini temizlemekten çok detaylarla uğraşmaya fırsatları yok...Tıpkı, FB'nin şike soruşturması sırasında UEFA'nın birşey yapmaması gibi...
Ancak, şunuda belirteyim oyuncumuz gerçekten suçluysa ve yatırımlarımızı, ona olan sevgimizi düşünmeden bu hataları yapmışsa, bahsettiğiniz bütün kurumların işletilmesinide diliyorum... Hatta arkadaşların Chivu davasında bahsettiği gibi tazminat davası bile açılmalı...
Umarım bahsi geçen maddeleri kullanmamış ve masumdur...Saygılarımla
 
Ergin hocanın kolay kolay hawkinsi gözden çıkarabileceğini düşünmüyorum. Hawkinse verilecek ceza gelecek sezonu da kapsamıyorsa hawkins takımda kalabilir diye düşünüyorum. Bunun sonucu olarakta 1.5 milyon dolar olan senelik ücretinin makul seviyelere indirilmesi talep edilecektir. Misal 1 milyon dolar civarı para gibi.
 
Amerikalıların çoğunun kullandığını herkes biliyor ama Hawkins emniyetsiz davranmış demek.
 

Üst