Nihad Djedovic

şu forumda neden kişiler sadece kendi düşüncelerini yazmak yerine sadece başkalarının yazdıklarını eleştirmeye çalışıyor anlamış değilim. yapılan her şeye süper bravo diye alkışmı tutalım, hiç mi bir eksiği yanlışı söylemeyelim. iyi yada kötü, olumlu yada olumsuz bireylerin düşüncelerini her ifade ettiğinde hemen sen anlamazsın, sen bilmezsin. ben anlarım ben bilirim, benim söylediğim doğrudur diye kalemşörler ortaya atılıyor. nasıl bir zihniyettir bu anlamıyorum.

o toplumumuzda bulunan genel bir mentalite. Foruma has bir davranış değil.

Önceden de söylediğim gibi bizim gibi mobil uzunlarla oynayan takımlarda kısalardan gelecek ribaunt katkısı çok önemli. Nihad bu katkıyı verebilecek mi tam bir soru işareti benim için.

Nihad Djedovic'in geçen sene Euroleague'de bir çok maçını takip ettiğim için bir kaç yorum yapayım. Öncelikle geçen sene izlerken kendime yaptığım yorumlardan biri:Keşke bizim takımlardan biri alsa. Djedovic'in en önemli özelliği deliciğili,temastan ve sertlikten korkmuyor,içeri yüklenme şansını buldu mu çok hızlı ve dengeli bir şekilde potaya gidebiliyor,savunması ne kötü ne iyi,ortalama bir savunmaya sahip ama Oktay hocanın sistemi içinde iyi bir savunmacı gibi gözükebilir,Shipp kadar ribuandlarda etkili olmadığı doğru. Djedovic'in en önemli özelliklerinden biri de doğuştan gelen bir fizik kuvveti ve çabukluğu var,bu tarz oyuncuları zaten büyük takımlar mutlaka değerlendirir,Barcelona da bu yüzden ona yatırım yaptı.

Gelelim kötü yanlarına,hala şutlarına güvenilen bir oyuncu değil.İki ucu keskin bıçak tabir edilebilecek bir şutu var,sokmaya başladı mı daha da büyüyen,sokamadıkça oyundan düşen ve hata yapmaya başlayan,daha 22 yaşında fakat Barcelona'nın vazgeçmesine neden olan ön büyük sebep bu.Ateşli bir oyuncu,her Akdeniz insanı gibi arkasında onu coşkuyla destekleyen birileri oldu mu bambaşka bir yere evrilebilir,tersi de olabilir.

Fundemantali ve fiziksel özellikleri çok iyi bir oyuncu transfer edildi,Shipp'in yaptıklarını yapmayacak ama oyuna farklı bir boyut getirecek,deliciğili kritik maçlarda çok işe yarayacak bir oyuncu.Belki de Galatasaray onun için son şans gibi,22 yaşında ve hala ham bir oyuncu.Sadece şutunu ve oyun konsantrasyonunu arttırıp diğer özelliklerini korusa Avrupa için elit gruba yakın bir oyuncu olma şansı var.Savovic transfer edilirken belli işleri yapabilen bir parça olarak transfer edildi ve beklenti de o yönde,Djedovic değişen planlardan doğan bir oyuncu ama Galatasaray bambaşka bir potansiyel transfer etti,güven konusunda soru işaretleri olan.

Sonunda yıllardır hayalini kurduğum basketbolcu Galatasaray'da..Bu oyuncuyu İspanyada work&travel ile yaşadığımda 2 kere canlı izlemiştim.Mükemmel bir oyuncu..Ömer Onan tarzı bir oyuncu diyebiliriz.Şutları çok net..Savunması fakat bir Sinan Güler,bir Ömer Onan değil..Ama takımın başında Oktay hocamız var..Ceyhun Yıldızoğlu gibi ne olduğu belli olmayan bir mesleğin işini yapmıyor.Oktay Hocanın ellerinde 1,5 2 seneye kadar Barcelona,Real Madrid'in aranan 2 numarasına büyük çare olacak maç başına 17-24 sayı arası skorlar bulabilecek bir oyuncu..

Sonunda yıllardır hayalini kurduğum basketbolcu Galatasaray'da..Bu oyuncuyu İspanyada work&travel ile yaşadığımda 2 kere canlı izlemiştim.Mükemmel bir oyuncu..Ömer Onan tarzı bir oyuncu diyebiliriz.Şutları çok net..Savunması fakat bir Sinan Güler,bir Ömer Onan değil..Ama takımın başında Oktay hocamız var..Ceyhun Yıldızoğlu gibi ne olduğu belli olmayan bir mesleğin işini yapmıyor.Oktay Hocanın ellerinde 1,5 2 seneye kadar Barcelona,Real Madrid'in aranan 2 numarasına büyük çare olacak maç başına 17-24 sayı arası skorlar bulabilecek bir oyuncu..

barcelona real madrid'in 2 numara sıkıntısı çekecegi öngörüsü...ibretlik...

Lakovic'in yerine alındığını sanmıyorum. Lakovic'in sözleşmesi iki yıllıktı. Ayrıca tarz ve mevkii olarak da alakaları yok. Faydalı olmasını dileyelim...

Aslında sezon başında Seibutis'i istemiştik.Seibutis'in belki şutu daha iyidir Djedovic'ten fakat delicilik bakımından benzer özelliklere sahip oldukları söylenebilir.Ayrıca boyları ikisinin de 1.96 ve ikisinin de top hakimiyeti iyi,guard pozisyonunda oynayabiliyorlar.Sezon başında Seibutis transferiyle koçun aklında olan oyun sistemi şimdi sahaya yansıtılabilir bu transfer ile.

Alba Torens sezdim Nihad'da :) oyun tarzı hareketleri pozitif hareketleri bana dişi Alba olacak gibi hissettirdi